Med prosilci za azil nemške oblasti identificirale 330 vojnih zločincev iz Sirije in Iraka!

Simbolična slika (Foto: iStock)

Z migrantsko krizo je v Nemčijo prišlo tudi ogromno zločincev, ki se o svojih preteklih vojnih zločinih v Siriji in Iraku hvalijo kar na družbenih omrežjih. Skrivajo se med prosilci za azil. Nemške oblasti so do zdaj odkrile 330 njihovih identitet, pri tem pa so jim pomagali drugi azilanti. Nemški zvezni kriminalistični urad je za iskanje zločincev že odprl 20 novih delovnih mest.

Nemške oblasti so odkrile identitete več kot 330 vojnih zločincev iz Sirije. Njihova imena so jim sporočili prosilci za azil, med katere so se zločinci pomešali in se med njimi želeli skriti. Največ jih je v Evropo prišlo prav v času migrantske krize, so sporočili iz nemškega zveznega ministrstva za notranje zadeve. Večina domnevnih zločincev naj bi nekoč delala v varnostni službi sirskega predsednika Basharja al-Assada, nekaj pa je tudi islamskih borcev, poroča nemški časnik Die Welt.

Nemški preiskovalci imajo polne roke z iskanjem vojnih zločincev iz Islamske države že od leta 2014
Prejšnji mesec so oblasti aretirale 27-letnega sirskega moškega, ki je kot prosilec za azil živel v Baden-Württembergu. Leta 2014 je ustrelil dva moška, saj naj bi po mnenju teroristične skupine bila bogokletna. V začetku leta 2016 se je poveljnik Islamske države skrival med migranti v azilnem domu v majhni podeželski vasici, je na Twitterju objavil Breitbart London. Aprila istega leta pa je bil zaradi suma vojnih zločinov, storjenih med bitko za Alep, aretiran še en Sirec, imenovan Ibrahim Al F., poveljnik uporniške milice, ki je sodelovala s Svobodno sirsko vojsko (FSA).

Foto: iStock

Med migranti vztrajno iščejo zločince, kriminalisti pa so za to zaposlili 20 novih sodelavcev
Nemška poslanka Franziska Brantner je pozvala vlado, naj poišče in ujame vojne zločince, ki zdaj prosijo za azil. Nekateri izmed njih naj bi se o svojih preteklih dejanjih hvalili celo na družbenih omrežjih. Oblasti poročajo, da so zaradi velikega števila namigov in težav pri ugotavljanju točnih datumov dogodkov na posameznih vojnih območjih, predvsem v Siriji, lahko pregledali samo dele takratnih poročil. Za bolj učinkovito preiskavo in tudi starejših primerov je nemški zvezni kriminalistični urad odprl 10–20 novih delovnih mest.

A. L.

 • mojca.arh

  In kaj zdaj?
  Bodo zločinci dobili dobro državno pokojnino in mesečno denarno nagrado, pa še vsakoletni poračun in regres za dopust tako kot pri nas?

 • RATATA

  Torej, če bi radi zmanjšali število brezposelnih, je enkratna priložnost, da v Slovenijo spustimo čim več migrantov, že prej pa ustanovimo posebno enoto kriminalističnega urada za identifikacijo vojnih zločincev.
  Še večja zmaga bi bila, če bi na ta nova delovna mesta zaposlili kar migrante same in bi oni delali za nas, mi pa kar vsi na hrbet in živimo od dividend.

 • Olga

  Ustanoviti mednarodno sodišče za Islamske in komunisticne zločine in vse kaznovati, v opozorilo ostalim, da se zločin ne izplača in da se nikoli več ne sme ponoviti!
  Sicer pa muslimane, ki ne sprejemajo naših vrednot, vrniti tja, od koder so prišli!
  V Ameriki so nekateri pokazali pravi obraz islama, češ da oni “nevernikom” ne smejo in ne bojo pomagali!??? “Neverniki” nimajo vstopa v njihovo mošejo, čeprav so poplavljeni, ostali brez vsega in jim gre za življenje?!! Sramota!

  • cosmosjasnovidec

   Ja kaj.Ustanoviti bi bilo potrebno marsikaj a kaj,ko z tem ne bo nič.
   Kamelotrajbarska drhal bo še naprej nadirala v Europo to je že jasno kot beli dan tudi,če tam pri kamelarjih nikjer ne bo nobene vojne.Tako so se iz neznanega vzroka odločili zahojeni europski politiki in to se ne bo ustavilo niti spremenilo.
   Levaške čefutarske komunajzerske sekte pa se prav tako nenehno ustanavljajo in širijo.
   V Sloveniji je prav tako čedalje več ćefutarjev,ker se med sabo parijo kot podgane in tako se širi tudi sekta komunajzarjev saj jih večina niti ne ve kaj komunizem je in kaj je bil po vojni.
   Največji problem je pa,ker so ti ćefuti vsi psihiči in še vedno naprej upajo,da bodo zavzeli Slovenijo kar jim tistega časa,ko so jo agresorsko napadli ni uspelo.
   Ostane le še tista samo za prave zavedne Slovence”Le vkup, le vkup, uboga gmajna,
   heja, hejo” drugo pa na žalost Slovenije več ne more rešiti te drhali.

 • Franjo Trojner

  Naša leva oblast NE VE in NIMA TOČNIH PODATKOV koliko migrantov je od leta 2014 stopilo v našo državo, koliko jih je odšlo dalje in koliko jih je ostalo tukaj inkognito! Iz teh razlogov tudi naša leva oblast NIMA POJMA, koliko vojnih zločincev iz Sirije in Iraka je prečkalo naše ozemlje in se ji NITI PRIBLIŽNO NE SANJA KOLIKO JIH INKOGNITO PREBIVA PRI NAS. Da bo šmorn še večji naša leva oblast ni sposobna nadzirati naših meja in s tem meje schengna zato NIMA POJMA koliko migrantov dnevno prečka naše meje in prav iz tega razloga so Avstrjici poostrili nadzor na svojih mejah in je danes pravilo schengen po zaslugi Grčije, Italije in Slovenije fuč. Koliko muslimanskih teroristov je prečkalo naše ozemlje

  • Franjo Trojner

   Naša leva oblast NE VE in NIMA TOČNIH PODATKOV koliko migrantov je od leta 2014 stopilo v našo državo, koliko jih je odšlo dalje in koliko jih je ostalo tukaj inkognito! Iz teh razlogov tudi naša leva oblast NIMA POJMA, koliko vojnih zločincev iz Sirije in Iraka je prečkalo naše ozemlje in se ji NITI PRIBLIŽNO NE SANJA KOLIKO JIH INKOGNITO PREBIVA PRI NAS. Da bo šmorn še večji naša leva oblast ni sposobna nadzirati naših meja in s tem meje schengna zato NIMA POJMA koliko migrantov dnevno prečka naše meje in prav iz tega razloga so Avstrjici poostrili nadzor na svojih mejah in je danes pravilo schengen po zaslugi Grčije, Italije in Slovenije fuč. Koliko muslimanskih teroristov je prečkalo naše ozemlje naša leva oblast prav tako nima pojma, ji pa to hvala Bogu povedo tajne službe držav EU, še posebej po kakšnem uspešno izvedenem atentatu terorista, ki je brez vsakih težav prečkal našo državo. KOLIKO SPEČIH TERORISTOV TRENUTNO ŽIVI PRI NAS? NAŠA LEVA OBLAST PRAVI NIČ, ALI SE VAM ZDI, DA TUDI V TEM PRIMERU NAŠI LEVI OBLASTNIKI SPLOH VEDO KAJ GOVORIJO. SAM MENIM, DA TUDI V TEM PRIMERU NIMAJO POJMA, KAJ PA MENITE VI?

   • samotoje

    Ne, nimajo pojma in to bi nas moralo hudo skrbeti. Kje je Šefic, da bi pojasnil, koliko islama so naselili po Sloveniji, medtem ko je poniknil?

 • Artur

  Zmagovalci pišejo zgodovino,zmagovalci razglašajo zgodovino,zmagovalci si lastijo zgodovino , večina nas nimajo pojma kaj se je v resnici dogajalo v drugi svetovni vojni, večina nas zna samo tisto kar zmagovalci hočejo ,da znamo o tej takozvani pravični vojni.
  Kdor ni sposoben humanega ravnanja z živalmi temveč se celo obredno izživlja nad njihovimi smrtnimi mukami ta je tudi človeku sposoben to početi.Takšnemu je še manjši problem varati, krasti, lagati Ni za občutljive :
  https://www.youtube.com/watch?v=H9mVNQWTUBo

 • xtc

  Vojni zločinci ne sodijo v zapor ampak na vislice.

 • Artur

  EU jemlje hudič medtem, ko na odboru za evropske zadeva naši narodno izdajalski hlapčevski servilni ritolizniki od levih do takozvanih desnih prisegajo na nove EU “demokratične” koncepte se slinijo nad TTiP in CETO in hkrati podpredsedniku EU komisije gladko z vazelinijem lezejov rit pred tem pa se eden od njih še s patetičnim tonom spomni “očetov” EU, Evo enega od teh “velikih humanistov”. To je ta naša odvratna politikantska realnost : https://www.youtube.com/watch?v=hw5u883ypg4
  https://www.youtube.com/watch?v=4c8FYcKWJzY&t=91s

  • cosmosjasnovidec

   Res je.Kaj pa politike boli za državljane?Njim je važno samo,da si na račun njih polnijo žepe dokler je mogoče oziroma čimdlje.
   Britanci so pa tako ali tako gotovi kot se vidi na teh posnetkih in demonstracijah kamelotrajbarskih musličev,ko celo zraven vpijejo britanska policija naj gre k vragu posranega policaja pa enega ne vidiš nikjer.
   V takih primerih je edino pravilno postavitev mitraljezov na celotno črto pa vžgi po golazni osmojeni do zadnjega.

   • Artur

    Po sili razmer bomo morali pač postati domo branci pred to drhaljo, še prej si je treba zagotoviti nujna osena sredstva za obrambo.

 • cosmosjasnovidec

  Naj kar bo še več te golazni tam v Nemčiji.
  Prismuknjeni švabi si drugega tudi ne zaslužijo saj bodo spet izvolili “merkelco” katera je že povsem prepojena z krvjo pobitih nedolžnih žrtev z strani te teroristične kamelotrajbarske muslimanske golazni.
  Enako je pri nas kjer se je za ponovno kandidaturo prijavil izdajalec tovariš “pahorjatovićka”levuharska čefutarija bo pa na vse zadnje še za njega dala glasove.
  Takim izdajalcem svojih domovin se kandidatura niti za navadnega pometalca ceste ne bi smela dovoliti kaj šele za take položaje.
  Da ne bo pomote nisem imel namena žaliti kakega delavca zaposlenega na cestah ampak sem hotel povedati,da omenjena kandidata nista sposobna pometati ceste.

 • Vrhovni sodnik

  V članku so pozabili omeniti, da je vseh 330 šlo neovirano, čez Slovenijo, tko je cmerova vlada skrbela za Šengen, ki ga v bistvu nimamo več

 • cosmosjasnovidec

  Edino kar ostane še pravim zavednim Slovencem je tista:”Le vkup, le vkup, uboga gmajna,
  heja, hejo”drugo je pa na žalost ne bo in ne more več garantirano nikakor rešiti.
  V nasprotnem se bo pa pač potrebno sprijazniti z tem kar prihaja in kaj se že dogaja ter pričeti razmišljati kako se bo kdo znašel ter branil pred to sodrgo v kolikor ne želi,da bi se predčasno stegnil.
  Desetletja letijo po zraku razne propagandne obljube ter ropanja katera se pa ne zatirajo ampak so namreč z vsakim dnem v dan večja ter ponos levuharski lopovski ter komunajzerski drhali.Ta je prišla tako daleč,da je celo javno ponosna na kriminalna dejanja katera izvaja.Čim več pokrade in pride v javnost bolje je saj očitno med sabo tekmujejo.Prodaja Slo lastnino ter rine Slovensko ozemlje tujim državam,v njo vlači bodoče teroristične morilce,z parjenjem ćefutarjev kot podganami pa ustvarja ter dovoljuje večanje komunajzarske izrojene sekte.
  Na milijone še drugih sličnih zadev pa ni več niti smiselno naštevati.