fbpx

Med študenti gre izprijenost krepko preko meje dobrega okusa

Foto: YouTube

Dejstvo, da je novodobna izprijenost šla preko meje dobrega okusa, kažejo razkrite fotografije bratovščine, ki nazorno nakazujejo krutost pristopnega rituala – od zapiranja bodočih članov v kletke, do siljenja le teh v bruhanje drug po drugemu in prekrivanja njihovih genitalij z omako iz pekočega čilija. V ozadju pa je bilo mogoče opaziti tudi simbol svastike. 

Fotografije so bile pridobljene med preiskavo bratovščine Sigma Pi na Univerzi Hofstra v Hempsteadu v zvezni državi New York. Eden izmed posnetkov je prikazoval študente, ki so morali na hitro popiti čim večjo količino mleka, zaradi česar so bili prisiljeni v bruhanje drug po drugemu, poroča Daily Mail.

Nekdanji študent Syed Ali John Mehdi, ki je zaprisegel zvestobo bratovščini spomladi 2015, je posredoval fotografije in video posnetke izvršnemu direktorju bratstva z namenom, da bi ga seznanil z zlorabami.

Na eni izmed slik je mogoče videti 3 mladeniče, ki ležijo na tleh, prekriti z moko, medtem, ko druga prikazuje študenta, ki je zaprt v majhni kletki. Mladeniču naj bi grozili, da bo zaprt v kletki vse dokler ne bo odgovoril pravilno na vsa zastavljena vprašanja o bratovščini Sigma Pi.

Foto: Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

“Peklenska noč” veljala za najbolj kruto
Po navedbah Medhija naj bi bil eden izmed najbolj krutih ritualov z imenom “Peklenska noč”, ko so si morali bodoči člani bratovščine namazati skoraj vse dele telesa z omako iz čilijev, ki je bila leta 2007 ocenjena kot najbolj pekoča v Guinnessovi knjigi rekordov. Nato pa so bili več ur prisiljeni sedeti v velikih bolečinah.

Na eni izmed predloženih fotografij je bilo mogoče opaziti študenta, ki je imel oči prekrite s prevezo in je sedel v klečečem položaju poleg svojih sotrpinov. S pekočo omako so prekrili mladeničev trup, v ozadju pa so na fotografiji upodobili kljukasti križ ali svastiko.

Bratovščina zavrača očitke
Svet bratovščine kljub zahtevam fakultete ni želel pojasniti obtožb, s katerimi se je fakulteta seznanila, so pa za časopis Hofstra Chronicle povedali, da nihče izmed članov bratovščine ni fanatik ali rasist in dodali, da ne obstajajo dokazi, ki bi lahko obremenili člane bratovščine. “Obstajajo samo navedbe osebe, ki namigujejo, da smo za dejanja odgovorni mi,” so še zatrdili.

N. Ž.