Mediji o tem ne poročajo! 14 mrtvih v islamističnem napadu na krščansko cerkev – med njimi tudi otroci in duhovnik!

Slika je simbolična (foto: twitter)

V terorističnem napadu na cerkev v Burkina Fasu v nedeljo, 1. decembra 2019, je bilo ubitih 14 ljudi, med katerimi so bili tudi otroci in duhovnik. To je po trditvah regionalnih oblasti zgolj zadnji v seriji islamističnih napadov na krščanske cerkve v tem letu.

Oblasti v Burkina Fasu so sporočile, da so “neznani oboroženi moški” v nedeljo izvedli teroristični napad na protestantsko cerkev v mestu Hantoukoura blizu meje z Nigrom.

V strelskem pohodu islamitičnih teroristov je bilo ubitih 14 kristjanov, številni verniki pa so bili ranjeni. Napadalci naj bi po poročanju AFP pobegnili na skuterjih.

Muslimanska večina

To ni prvi tak napad v Burkina Fasu letos. Od februarja 2019 je bilo v seriji napadov na kristjane ubitih 21 ljudi, zdaj je ta številka 36.

https://twitter.com/IF_Africa/status/1201244604873486338

Dve tretjini prebivalcev Burkina Fasa predstavljajo muslimani, eno tretjino pa kristjani. Džihadistične skupine v državi napadajo tako krščanske duhovnike kot tudi muslimane, ki se jim ne zdijo pravoverni.

Še nedavno naj bi pripadniki dveh različnih religij lahko živeli v sožitju. A vse odkar so se islamistični nemiri iz Malija razlili v Burkina Faso, je bilo pobitih že 700 ljudi.

Napadi, ki so se začeli na severu države, so se v lanskem letu razširili še na vzhod in zahod. Večino napadov naj bi povzročile skupine džihadistov, povezane z Islamsko državo in Al Kaido, zaradi napadov pa se je bilo po podatkih OZN primorano preseliti okoli pol milijona ljudi.

Ivan Šokić

 • Andrej

  Nas so vedno učili, da se je krščanstvo širilo z nasiljem. V tem delu Afrike je bil mir, dokler niso prišli Islamisti. Nikjer ne slišim, da se Islam širi z nasiljem. Nasprotno, celo vabi se ga.

 • šmentanamuha

  A to je ta miroljubni islam!? Kaj šele bi bilo, če islamisti ne bi bili tako “miroljubni”.

  Sem opazila, da je Zveza prijateljev mladine že črtala Božička in oglašuje samo Dedka Mraza.

  • PORK Amashina

   Še dobro da muslimani nimajo dobrotnikov,ker potem bi sredi Ljubljane in sploh v celi naši državi namesto božička bili prisiljeni praznovati to kar bi imeli oni.

 • R7

  Amaterji
  Mi zahodnjaki jih pobijemo več na eni sami poroki, z enim samim dronom, tudi otroke.
  Se vidi da nas ne dohajajo.

  • stajerc5

   Pa ne, da si se ravno zenil v Beoooogradu, ko so vas malo “poskropili”!???

   • R7

    Slabo bereš?

  • šmentanamuha

   Mi? Če bi rekel Obama, bi še šlo. Jaz kolektivne krivde ne sprejemam, če pa ti pobijaš ljudi na poroki, potem si zaslužiš, da tu tebe eden mazne.

   • R7

    Mi, zahodnjaki, celo kristjani, tako na to gleda 3/4 sveta, še posebej ves bližnji vzhod, na katerega smo zmetali tisoče in tisoče ton bomb, raket, ni da ni. Pobili smo milijone ljudi, nič krivih nič dolžnih.
    Jaz osebno, enako, nisem ubil nikogar, a obadva spadama pod ta zahod ki počne grozne stvari po planetu.
    Žal.

    • janko

     V vseh muslimanskih deželah izrivajo, uničujejo in pobijajo kristjane. Vsako minuto koga ubijejo. Človeško življenje musliju ne pomeni nič. Vera je vse, vse ostalo so samo stvari, isto človek, tudi otrok. Ni nobene demokracije, ne smeš nič misliti, ne govoriti in ne odstopati, ker te ubijejo kot muho. Ni čuda, da je zahodni svet želel pomagati protestnikom v njihovih državah za humanejši odnos do ljudi! Pa se je vse še poslabšalo, oblast so prevzeli v večini še hujši skrajneži islamske nečloveškosti.
     sedaj nas uničujejo s pomočjo milijard denarja močno organiziranih komunistov in uvozu visokorodnih muslićev med njimi prekaljenimi borci, ki v trunutku obvlada policaja na ulic…

 • Olga101

  Papež bo umival noge morilcem, saj pravi, kdo pa je on, da bi sodi?!!

 • dare326

  Kako delujejo islamisti v zahodni Afriki? Pooblaščenec kupi v vasi, kjer so animisti ali kristjani kos zemlje in na njej zgradi mošejo. Potem mošeja stoji tam nekaj časa, prazna, da se domačini navadijo na zgradbo. Pride nov pooblaščenec in začne sam izvajati molitve in prepevati. Vse v stilu počasi kuhane žabe. Ker je komunikativen in miroljuben prepričuje najprej poglavarje in se začne. Ženske, prej napol gole, oblečejo v dolg cunje in rute, itd. Družina po družino. Če ne gre drugače, jih mufti dobesedno kupi z darili. Miroljubno. Čez par let se začne pranje možganov, postanejo vedno bolj agresivni, izganjajo kristjane in uveljavijo svojo politiko.
  Pri potovanju po Afriki takoj opaziš razliko med muslimani in kristjani. Slednji so umirjeni, prijateljski, komunikativni, tudi animisti so taki, muslimani so takoj od prvega kontakta agresivni in sovražno nastrojeni.
  Ni potrebno dosti, da potegneš paralele z ljubljansko mošejo in ti postane jasno, kam pelje vse skupaj.

  • PORK Amashina

   Lepo povedano.Ker sem tudi sam precej okoli hodil moram povedati da je to kar si napisal čisto res