fbpx

Mediji o tem ne poročajo! 14 mrtvih v islamističnem napadu na krščansko cerkev – med njimi tudi otroci in duhovnik!

Slika je simbolična (foto: twitter)

V terorističnem napadu na cerkev v Burkina Fasu v nedeljo, 1. decembra 2019, je bilo ubitih 14 ljudi, med katerimi so bili tudi otroci in duhovnik. To je po trditvah regionalnih oblasti zgolj zadnji v seriji islamističnih napadov na krščanske cerkve v tem letu.

Oblasti v Burkina Fasu so sporočile, da so “neznani oboroženi moški” v nedeljo izvedli teroristični napad na protestantsko cerkev v mestu Hantoukoura blizu meje z Nigrom.

V strelskem pohodu islamitičnih teroristov je bilo ubitih 14 kristjanov, številni verniki pa so bili ranjeni. Napadalci naj bi po poročanju AFP pobegnili na skuterjih.

Muslimanska večina

To ni prvi tak napad v Burkina Fasu letos. Od februarja 2019 je bilo v seriji napadov na kristjane ubitih 21 ljudi, zdaj je ta številka 36.

https://twitter.com/IF_Africa/status/1201244604873486338

Dve tretjini prebivalcev Burkina Fasa predstavljajo muslimani, eno tretjino pa kristjani. Džihadistične skupine v državi napadajo tako krščanske duhovnike kot tudi muslimane, ki se jim ne zdijo pravoverni.

Še nedavno naj bi pripadniki dveh različnih religij lahko živeli v sožitju. A vse odkar so se islamistični nemiri iz Malija razlili v Burkina Faso, je bilo pobitih že 700 ljudi.

Napadi, ki so se začeli na severu države, so se v lanskem letu razširili še na vzhod in zahod. Večino napadov naj bi povzročile skupine džihadistov, povezane z Islamsko državo in Al Kaido, zaradi napadov pa se je bilo po podatkih OZN primorano preseliti okoli pol milijona ljudi.

Ivan Šokić