fbpx

Medtem ko afriške države gradijo zidove, Evropa ilegalnim migrantom odpira pristanišča

Afriški migranti na poti v Evropo (vir: facebook)

Vse več afriških držav zapira svoje meje z namenom, da bi preprečile vdore migrantov in tihotapljenje nelegalnih dobrin. Na drugi strani pa izdajalska evropska politika, namesto da bi zaščitila svoje državljane, odpira vrata in pristanišča ilegalnim migrantom.

Nigerija, Sudan, Srednjeafriška republika, Demokratična republika Kongo, Ruanda, Ekvatorialna Gvineja; vse več afriških držav zapira svoje meje z namenom, da bi ustavile prehod ilegalnih migrantov in tihotapljenje nelegalnih dobrin.

Zadnja v vrsti afriških držav, ki se je lotila zapiranja svojih mej, je Nigerija. Nigerijski nadškof Matthew Kukah je pri tem, kot poroča V4NA, kot ključni problem izpostavil ravno migracije in podprl grajenje zidov, ki bodo po njegovih besedah “ščitili življenja državljanov in napravili migracije obvladljive”.

Švedska si želi še več migrantov
A če afriške države počnejo vse v svoji moči, da bi migrantom preprečile vstop na svoje ozemlje, pa so jim evropske države pripravljene odpreti svoja pristanišča in jih pustiti na ulicah svojih mest, čeprav pri večini ne morejo potrditi ne identitete ne starosti.

Italy or more precisely, about 50 nautical miles off the Libyan coast: Ocean Viking handed-off another 104…

Gepostet von V4 Report am Montag, 21. Oktober 2019

Medtem pa ladje “humanitarnih” organizacij v sodelovanju s tihotapci prevažajo migrante z obal severne Afrike v Evropo. Istočasno pa so vodilni v Evropi prepričani, da bi morali sprejeti še več migrantov. Švedska ministrica za javno upravo Lena Micko je tako nedavno izjavila, da bi na Švedskem potrebovali še več beguncev in ekonomskih migrantov, da bi zapolnili prosta delovna mesta in spodbudili ekonomijo.

Kot je običajno pri promigrantski propagandi, je resnica ravno nasprotna. Migranti, ki prispejo na Švedsko, namreč komaj kaj delajo, večina je brezposelnih in živijo od socialne pomoči. O spodbujanju ekonomije pa dovolj pove podatek, da je več mest na Švedskem zaradi rastočega števila migrantov pred bankrotom, o čemer smo na Nova24TV v preteklosti že pisali.

Ivan Šokić