fbpx

Medtem ko papež vabi migrante, Vatikan postavlja betonske ovire

Papež izreka dobrodošlico migrantom. (Foto: epa)

Policija zaradi strahu pred terorističnimi napadi postavlja betonske ovire okoli bazilike svetega Petra v Vatikanu, da bi se izognili napadom z vozili, kot je bil prejšnji teden v Barceloni. To je sicer v nasprotju s sporočili papeža Frančiška, ki poziva k umiku zidov in ograj. Varnostni organi ob tem opozarjajo, da je le še vprašanje časa, kdaj bo terorizem zajel tudi Rim in druga italijanska mesta.

Papež Frančišek v svojih sporočilih rad poudarja naklonjenost do masovnih migracij iz islamskega sveta in celo pridiga o nenasilni naravi avtentičnega islama. Še več, dejal je celo, da je treba dati vsakemu muslimanu, ki potrka na naša vrata, možnost, da sreča Jezusa Kristusa.

Njegove izjave pa so povsem v nasprotju s tem, kar se trenutno dogaja na Trgu svetega Petra v Vatikanu, kjer policija že postavlja varnostne ovire, ki bi preprečile morebiten teroristični napad z vozilom, kot se je zgodil prejšnji teden v Barceloni. Očitno si Vatikan ne želi tako zelo, da bi kakšen džihadist srečal Jezusa Kristusa ravno med sveto mašo, ko se tam zbere več tisoč ljudi.

Vatikan – idealna tarča za maščevalne džihadiste. (Foto: epa)

Vodja švicarske papeževe garde je za švicarsko katoliško spletno stran dejal, da je le še vprašanje časa, kdaj bo Rim žrtev brutalnega napada krvi željnih džihadistov, zato morajo biti pripravljeni na najhujše.

C. Š.