Medtem ko se Slovenija pajdaši s Putinom, ZDA hrvaški vojski donirale za milijon evrov mehanizacije!

Foto: US Department of Defense

Medtem ko slovenski levičarji z “uravnoteženostjo” zunanje politike upravičujejo pajdašenje s Putinom in podpiranje Palestine, je Hrvaška ponovno dokazala, kaj je mogoče doseči s konsistentno evroatlantsko usmerjeno zunanjo politiko. Hrvaški vojski so ZDA donirale za več kot milijon evrov mehanizacije, sledila pa bosta še helikopterja Black Hawk.

V karlovški vojašnici Kamensko je v ponedeljek potekala primopredaja šestih tovornjakov in bagra v vrednosti 7,8 milijona hrvaških kun oziroma več kot milijon evrov, ki so jih Združene države Amerike darovale hrvaški vojski. Medtem ko se Slovenija pod vodstvom levičarskih vlad pajdaši z ruskim avtoritarcem in kršilcem človekovih pravic Vladimirjem Putinom, so ZDA od leta 1996 Hrvaški za opremljanje in modernizacijo vojske priskrbele že prek 500 milijonov dolarjev, dogodek pa je sledil donaciji dveh helikopterjev Black Hawk v vrednosti 53 milijonov ameriških dolarjev. Tokratna donacija je prišla iz okvira programa Global Peace Keeping Operations Initiative.

Hrvaška vojska zaradi sodelovanja med najmodernejšimi na svetu
Ob dogodku so se pogovarjali tudi o sodelovanju med hrvaško in ameriško vojsko. Kot poroča 24 Sata, je hrvaški minister za obrambo Damir Krstičević ob tem povedal: “Na takšen način se je do sedaj izobraževalo že več kot tisoč naših najperspektivnejših častnikov, izobrazba na ameriških vojaških šolah pa nam omogoča, da smo v koraku s časom z najmodernejšimi vojskami sveta, tako pa osvajamo tudi nove doktrine in taktike modernega vojskovanja.”

S sodelovanjem zadovoljen tudi hrvaški veleposlanik
Tudi veleposlanik ZDA na Hrvaškem Robert Kohorst je ob dogodku izrazil zadovoljstvo glede sodelovanja med državama. Ob tem se mu je zahvalil načelnik generalštaba hrvaških oboroženih sil Mirko Šundov in dejal, da bodo “inženirska sredstva povečala učinkovitost in sposobnost postroja, ki je že pokazal, da je pripravljen na vse izzive”. Dodal je, da so ZDA za Hrvaško najmočnejši strateški partner pri vzpostavljanju in razvijanju hrvaških obrambnih zmogljivosti.

Rok Krajnc

 • cosmosjasnovidec

  Saj so jim pa že davno dali tudi vso ostalo novo vojaško opremo zraven še pa helikopterje vojaške čolne itd.
  Tovariš “pahor” je popolnoma zajebal takrat situacijo z vabilom njegovega spolnega partnerja Putina v Slovenijo in od takrat so ZDA prekinile vse stike z Slovenijo.
  Trump je celo nameraval Slovenijo izključiti iz Nata vendar mu očitno do sedaj še ni uspelo verjetno si je pa premislil zaradi sosednjih držav katere so v njem.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Dada

  Seveda je interes ZDA, da bodo v prihodnosti prodajali orožje, municijo, dele . Kdor to spregleda ne, da so Hrvati hoteli kupiti tudi ZDA letala od Izraela, pa ZDA ni dovolila. Seveda ne, ZDA ščiti ekskluzivo….. Torej kritiki, slepota vas muči, niso samo koristi…. bodo tudi obveznosti, saj so ZDA zlahka spregledale, da Hrvati gradijo s Kitajci…..

  • xtc

   Kaj je seronja levi.
   “Ustaše” če nabi SLO lervake i Srbske p*** na k*** in tako je prav.
   Žalostno je le to ,da SLO leve ovce ploskajo temu.

   • Dada

    Kaj je desna ovca, ha,ha,ha. Spet bleješ??? Ti je Pastir Janša ušel ??

    • cosmosjasnovidec

     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • Dada

      A spet ti gnoj, smrdiš, spelji se…..

     • cosmosjasnovidec

      Torej vohaš samo sebe,ker od vsake zavaljene čefutarske gnojščine na kilometer zaudarja po sami ovčji crketini.
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

  • cosmosjasnovidec

   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————–

  • cosmosjasnovidec

   Koza blesava.So ti že spet popustile tablete za kontrolo umske prizadetosti.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • xtc

  SLO kučanovi bebčki ne dojenmajo realnosti,dokler Putinu koristijo za mešanje dreka jih še upošteva ko bo zagusnilo in ko nebodo korisni jih bo prepustil neizbežni usodi.

 • Hribouc

  Mi pa imamo cel kup ruskih daril za 75 let nazaj, tanke T34, T55 in avijoni, ki so bli leseni Jaki 9 pa so zgnili, ja , pardon imamo enega Miga 21 v Pivki, to pa to, pa še polno drugega železja, Putin ne bo nič dal, on bo kvečjemu vzel.

  Naj kar ima, saj nič ne funkcionira.
  Skoraj nova ladja Triglav je kar naprej v popravilu, zdaj gre v generalno popravilo, pa je bila le dvakrat na sprehodu v Sredozemlje…

 • tretjerazredni

  Black hawk, kaj je pa to, mogoče bodo dobili za radarje nevidne Apače. Ker tisto je pa res tehnika, leti kot sneta sekira in lahko strelja ponoči rakete, s katerimi uničuje tanke izza hriba. Na virtualnem bojišču, je danes mogoče skoraj vse, ampak mislim, da rabiš še kaj drugega kot par odsluženih helikopterjev in četo vaških mehanikov.
  Hrvaška bi rada modernizirala vojsko, proti komu pa, še nas ne bi mogli premagati, kaj šele katero koli od bistveno številčnejših in bolje oboroženih sosedov. Najbolje bi bilo, če ni enega orla razšraufali, na sestavne kose in vso tehniko podrobno naštudirali, potem se lahko povežejo z našimi inženirji in obrtniki ter skupaj gruntajo kako je američanom uspelo poenostaviti industrijsko izdelavo tako zmogljivih in robustnih helikopterjev. Izkušnje so vse v tem biznisu, največ do se naučili, ko so požigali vasi z napalmom v Vietnamu in žgali na domorodce iz težkih mitraljezov. Spomnimo se kaj se je dogajalo med njihovo državljansko vojno, hrvati in srbi so imeli sodobne ruske mige, ampak ni z njimi nihče preveč letal, ker municija je draga, te naprave so občutljive, celih pokrajin in velikih mest pa ni nihče bombardiral, da bi morali poslati kakšne lovce in sovražnim bombnikom onesposobiti zračno obrambo.
  Zdaj bodo pač odvidni od zahodne vojaške tehnike in doktrin, mi se bomo verjetno držali bolj nemcev in njihovega najnovejšega orožja, itak so oni opremljali američane že med haranjem po bližnjem vzhodu, kjer skoraj niso utrpeli izgub. Če bi američani res,podpirali hrvate, bi odprli svoje globalne trge še za njih, pa očitno ne dobijo drugo kot standardno coca colo, mcdonalds in tehniko brez pametnega orožja in sodobnih raket.

  • AlojzZ

   No, no, no! Naša vojska ima zadostno oceno le v miru. Tako da so to le mokre sanje: “

 • herman

  Američani se bodo z donacijo znebili starega železja in hrvaška vojska bo zaradi tega vojaškega odpada ena od najmodernejših na svetu. Bravo, Nova24!

  • AlojzZ

   NA svetu??? Zadošča, če je najmočnejša na Balkanu. In to je že sedaj.

 • Felikss_AH

  Preden se takole na pamet seka po Putinu nebi škodilo izvesti nekaj primerjalne analitike

  Putin – – “avtoritarec in kršilec človekovih pravic” – – v Rusiji… OK, medtem pa je EU Komisariat po načinu avtoritarnosti identičen Komunističnem SSSR… in še Komisarje ima… kot so bili oni iz NKVD ki so jih Nemci v WW2 takoj pred zid. Kaj pa svoboda izražanja na našem Zahodu (ali Stranišču po Hrvaško/Srbsko)… vse kar ne paše Socialističnim EU oblastem je “Sovražni Govor”

  Face Book, Google, YouTube ter vsi veliki mediji so bolj Marxistični kot je nekoč bila Pravda na primer. Tisti ki so zagnali Oktjabrsko Revolucijo, pobili cca trideset milijonov etničnih Rusov skupaj z Romanovi, ter instalirali Komunizem v Rusiji… so danes lastniki vseh Zahodnih=Straniščnih medijev

  “Finančnik” Soros in prijatelj Slovenistanske Levice prihaja iz Amerike in ne iz Rusije… za katerim je Putin izdal tiralico, ne pa ZDA. Pro-MultiDreKultni NGOgnoji so Sorosevi otročaji in povrhu še pod pod patronatom EU-Komisariata. Putin podpira vse Desne stranke v EU. Vse kar se ima za Desno na obeh straneh Atlantika, skupaj z Trumpom, ceni in simpatizira Nacionalista Putina. Torej neko “pajdašenje” Slovenske Internacionalistične Levice z Nacionalistom Putinom je nekam neergonomsko… razen če ih neka nostalgična fikcija rajnkega Sovjetizma ne vleče k njemu.

  Putin nam ne nalaga MultiDreKultizem niti nam ne vsiljuje LGBTQPizem … ampak prav nasprotno – to počnejo naši Zahodni Boljševiki. Da ni bilo Putinove intervencije v Siriji bi pravih beguncev z Bližnjega Vhoda bilo neprimerno več. Skratka, ne škodi biti realen… politično poetiko pa prepustiti Levuharskim poetom z RTvSlo, PoP, Makaronovićki in ostalem Pichkeraju iz teh brlogov.

  Kar pa zadeva Ameriške Vojaške donacije Hrvaški je povsem razumljivo zakaj – Hrvaška je vojaško bolj pomembna Ameriki že zaradi Jadranske pozicije. CIA in njihove Specialne enote so stacionirane na enem od otokov… kar je bilo razvidno že ob Bengazi situaciji… potem sodelovanje v Oluji… največja Ameriška Ambasada v Evropi je prav pri Zagrebu… pa Hrvaška verzus Srbija… in t.d. in t.d.

  • xtc

   Tvojega Komunista KGB Putina si pelji domov ni veliko drugačnejši od tistih na katerih sekaš drva.

  • J.Smith

   Ni dileme, ce je Ameriska Juden Mafija skupaj z Demokratsko drhaljo proti Putina, pol je to znak da je Putin ta pravi. Pravilo je enostavno, sovraznik mojega sovraznika je moj zaveznik, in kolikor se je dalo zaznati tako misli pol Amerike ki je volilo Trumpa. Moja zlahta tam pravi da so vsi volili Trumpa in da vsi njihovi sosedje, znanci in prijatelji cislajo Putina

   • Lcipher

    Enako, je nacionalist, podpira evropsko desnico, tiralica za Sorosem, pedri mu ne diktirajo zakone in šolstvo, opozarja na EU norost glede imigracij, pa še ISIS je zbombal. Vse to so moja stalisca, torej Putin good guy

 • 10mile30

  nič ni zastojn

 • Black_hawk

  Hrvska je luknja da vecje ni.

 • Franc Šink

  Ali so Ameriški odpadi že polni.?

 • Janez Pavel Kanc

  Zgodba za naivne in opranoglave . . .