fbpx

Mehiški NE Trumpovemu zidu, odnosi med državama izziv obeh predsednikov

Mehiški predsednik Pena Nieto Foto: STA

Nikoli ne bomo sprejeli česarkoli, kar ne bi bilo častno za državo ali Mehičane,” je zatrdil mehiški predsednik Enrique Pena Nieto. Branil bo investicije v Mehiki, ki jih je Trump omenjal v prejšnjih govorih. Zidu na meji med Mehiko in ZDA ne bo plačala Mehika.

Pena Nieto se je tako odzval na izjave novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda Trumpa na njegovi novinarski konferenci. Trump, ki bo prisegel 20. januarja, je povedal, da bo Mehika plačala zid, ki ga bo zgradil na meji med državama. To bo zid in ne le ograja. Če ne v gotovini, pa kako drugače. O zaščiti mehiških državljanov v ZDA, suverenosti Mehike in njenih interesih se mehiški predsednik ne namerava pogajati. Prizadeval si bo za dogovore, ki bodo Mehiki zagotovili trgovanje in investicije z ZDA in Kanado.

Z ZDA in njihovim predsednikom bodo imeli dobre odnose, ki bodo dobri za Mehiko in Mehičane,” je povedal mehiški predsednik Enrique Pena Nieto po srečanju z mehiškimi diplomati v prestolnici Ciudad de Mexico. O zaščiti mehiških državljanov v ZDA, suverenosti Mehike in njenih interesih se mehiški predsednik ne namerava pogajati.

B. J., STA