fbpx

Melania Trump se je poslovila od Američanov in poudarila: “Za vedno boste ostali v mojem srcu!”

Ameriška prva dama Melania Trump (Foto: Printscreen)

Ameriška prva dama slovenskega rodu Melania Trump se je v ponedeljek poslovila od Američanov in se jim zahvalila za priložnost, da jim je lahko služila. “Nobena beseda ne more izraziti globine moje hvaležnosti za privilegij, da sem lahko služila kot vaša prva dama,” je poudarila in ob tem dodala, da bodo vsi prebivalci države za vedno ostali v njenem srcu.  

Prva dama se je pred odhodom iz Bele hiše v video posnetku navezala na čas, ki ga je preživela v Beli hiši in ga objavila na družbenih omrežjih. “Zadnja štiri leta so bila nepozabna,” je dejala. “Ko z Donaldom zaključujeva najin čas v Beli hiši, v srcu pomislim na vse ljudi, ki so se mi vtisnili v spomin, na njihove neverjetne zgodbe o ljubezni, domoljubju in odločnosti.”

Spomnila se je na vse Američane
Prva dama je med drugim spregovorila o vojakih, vojaških junakih in njihovih družinah, pripadnikih organov pregona, otrocih v bolnišnicah, materah, ki se borijo z odvisnostjo od opioidov in negovalkah dojenčkov z abstinenčnim sindromom, ki jih je spoznala.
Poudarila je, da je ponižna, ko pomisli na te pomembne izkušnje, ki jih je pridobila med zastopanjem naroda, ki ima tako prijazne in radodarne ljudi. Melania se je prav tako zahvalila tudi vsem medicinskim sestram, zdravnikom, zdravstvenim delavcem, voznikom tovornjakov, tistim na frontni liniji in delavcem v proizvodnji, ki pomagajo v boju proti pandemiji koronavirusa. Vse Američane je pozvala, naj s previdnostjo in zdravo pametjo zaščitijo ranljivi del prebivalstva pred virusom. Ko je bilo najtežje, se je namreč po njenih besedah videlo, kako lahko navzven sije tisto, kar je v Ameriki najboljše.

Foto: Printscreen

Nasilje ni nikoli odgovor
Tako kot Trump se je tudi prva dama zavzela proti nasilju, vendar se ni posebej navezala na skupino domnevnih Trumpovih podpornikov, ki je prejšnji teden vdrla v Kapitol. “Bodite strastni v vsem, kar počnete, vendar ne pozabite, da nasilje ni nikoli odgovor in ne bo nikoli upravičeno,” je dejala. Ponovno je spomnila tudi na uspeh iniciative “Bodi najboljši”, s katero se je zavzemala za izboljšanjem življenja otrok v državi. “Obljuba tega naroda pripada vsem nam. Ne pozabite na svojo integriteto in vrednote,” je dejala po poročanju Breitbarta.

Nina Žoher