Migracije postale neobvladljive: Hrvaška postavlja ograjo na meji z BIH!

Foto: Klix.ba

Hrvaška je v ponedeljek postavila premično kovinsko ograjo na mejnem prehodu Maljkovac nedaleč od Velike Kladuše v Bosni in Hercegovini, je potrdilo hrvaško notranje ministrstvo. Poudarili so, da so ograje v skladu s schengenskimi pravili. Podobne ograje bodo postavili tudi na mejnim prehodih Gejkovac in Pašin Potok.

Hrvaško notranje ministrstvo je pojasnilo, da gre za ukrep “tehničnega nadzora” mejnih prehodov in neposredne okolice v skladu s pravili za zaščito zunanje meje Evropske unije. “Mejni prehodi praviloma morajo biti ločeni z ograjo,” so objavili na spletni strani hrvaškega notranjega ministrstva. Izjeme so lahko le mejni prehodi za maloobmejni promet, so pojasnili.

Ograja bo predstavljala oviro migrantom, ki bi poskusili nasilno prečkati mejo, navaja zagrebški časnik Večernji list. Postavljena so tudi vrata na ograji, ki jih v primeru poskusa ilegalnega vstopa na Hrvaško lahko nemudoma zaprejo. Na ta način se bodo izognili nujnim policijskim okrepitvam. Prav tako ne bo treba postavljati dodatnih policijskih ovir, so pojasnili na hrvaškem notranjem ministrstvu.

Migrantski pritisk se krepi
Kovinska ograja s konicami na vrhu je visoka tri metre, so poročali tudi mediji v BiH. Objavili so fotografijo ograje z vrati na betonskem mostu pred hrvaškim mejnim prehodom Maljevac. Sarajevski časnik Dnevni avaz na svoji spletni strani poroča, da Hrvaška uvaja dodatne varnostne ukrepe na meji, a da ni jasno, ali ima tudi nove informacije o morebitnih novih nasilnih poskusih vdorov migrantov na hrvaško ozemlje.

Kot dodaja, je oktobra lani približno 200 migrantov poskusilo nasilno vstopiti iz BiH na Hrvaško čez mejni prehod Maljevac, a so jih policisti ustavili. Pri tem je policija uporabljala vodne topove in helikopterje. Mejni prehod Maljevac je bil zaradi incidenta nekaj dni zaprt za ves promet.

Ilegalni migranti skušajo prestopiti hrvaško mejo. (Foto: Facebook)

Svet ministrov BiH je v ponedeljek opozoril, da se migrantski pritisk na BiH krepi in da so letos zabeležili že več kot 9 tisoč ilegalnih vstopov v državo. Več kot tretjina migrantov je iz Pakistana. Sledijo migranti iz Bangladeša, Iraka, Sirije in Afganistana. Oblasti v unsko-sanskem kantonu so v ponedeljek sporočile, da so omejile gibanje migrantom zunaj začasnih migrantskih centrov zaradi poslabšanja varnostnega stanja na območju ob meji s Hrvaško, poroča STA. Večina ilegalnih migrantov v BiH poskuša iz unsko-sanskega kantona na vsak način vstopiti na Hrvaško in nadaljevati pot proti državam Zahodne Evrope.

C. Š.

 • milanček

  hrčki, zelo pozno ste odreagirali, skupaj s slovensko policijo, tudi avstrijska ne bi bilo nič odveč, ter hrvaška bi lahko hermetično zaprla mejo! naj se musliti jebejo z musliti!

 • Common Sense

  Na koncu bodo Hrvati izpadli bistveno bolj resni kot mi Slovenci. No, saj to ni nič novega. Če samo pogledamo pavlihe kot so vaški zabavljač Serpentinšek, cmeravi Miro, arbitražni Korel in ostala falanga nesposobnežev in tretjeligaških vaških politikantov (s predsednikom vlade na čelu), je to to.

  • stane

   Hrvati so se vedno znali potegniti za sebe,in vedno se jim je splacalo.
   Kaj pa Slovenski dvorni norcki? Nic od nic. Hrvati imajo radi svojo domovino malo drugace kot zahublani slovencki,ki so na razprodaji in nacionalno zlato v smislu bank.
   Drzava,ki nima svojih bank je hlapec tujcu v lastni drzavi. Goveda nepismena.
   Pescica se jih bo obogatila,ostalo pa ko smirgla!

   • karlina

    Točno, pa tudi Hrvati se zavedajo, da je ze začetek turistične sezone in namesto zastonjskih turistov, imajo oni rajši turiste, bogate, ki na Hrvaškem pustijo milijone. V Sloveniji pa levičarska banda ne mara niti Slovenije, ker so hoteli imeti jugoslavijo in v Ljubljani jo ze imajo, ne marajo nas-drugo in tretje razrednih , pravih, vernih, domoljubnih SLOVENCEV, ne marajo tudi turistov, nedolgo nazaj je mesečni lukec izjavil, da turisti delajo samo škodo. Torej-najbolje, da se ogradimo, kot S. Koreja ,ampak samo pred tistimi turisti, ki niso umazanci.

    • stane

     Pozabil je bolj tocno povedati,da so to njegovi radikalni turisti.

    • Zombi Gartner

     Ne nucamo ograje. Izgon Luka Mesca in podobnih njemu. Pa bo prav vse hitro štimal.
     Nekaj dreka bo za pospravt potem bo pa mir. Vojsko ukint. Ven iz nata. Ojačat policijo.
     Si slišal da imajo take probleme mogoče v Švici?

  • stane

   Tudi manekenski Pahor ni nic drugacen. Rekel je ob eni priloznosti,da sedaj pa ve,kaj potrebuje slòvenski clovek in, da bo prisluhnu ljudem. Pa je? Ne ni! Izdal in prodal nas je skupaj z pomocjo vlade zlocinske. Rekel je tudi,ce bo slovenski clovek ogrozen,da bo takoj odreagiral v smislu zascite drzavljank/ov. Kje je, ko rabimo zascito, ta Prekleti Pahor?
   Pozabil je, da ima uniceno vojsko,premalo policije za zascito ozemlja in drzavljank/ov.
   Baraba usrana, lazniva,komunisticna.

   • Zombi Gartner

    Kdo to pravi, da nimamo policije. Prižgi Radio 1. Malo poslušaj kje nas vse lovijo na radarje…in kasirajo.
    Policije dovolj. Za povrh pa še taka vročina. Delajo skoz sam, da služijo pizduni…

    • stajerc5

     Vrocina? Lezijo kot cucki v sencki za vsakim drugim grmom, z laserjem v roki.

   • Matt von Glanz

    Pahor je že tako dolgo v politiki, da mu je javni prostor kot njegova dnevna soba. Tako postopa s svojo partnerko oz., bolje rečeno, ona z njim.

 • šmentanamuha

  Šarko pa še kar jadra na svojem oblačku samo(ne)pomembnosti in pripoveduje zgodbe o silnem junaštvu iz NOB, popolnoma skregan z realnostjo, kot še mnogi drugi, ki mu ploskajo. Invazivni cunami pa prihaja z vso silovitostjo … to še ni glavni val.

  • stane

   Se ne sekira,ker je fajn placan,za u icevanje lastne drzave.

   • stajerc5

    Boli ga kitanac, on si je svoj zid naredil!

   • karlina

    Itak, vse delajo z namenom uničenja, da bodo lahko dejali, da je to samo zaradi tega ,ker smo hoteli samostojnost, v bistvu pa nam gre vse navzdol z vsako levičarsko-totalitarno, trdo vlado !!!!! Po moje imajo načrt, ko nas bodo vrgli iz NATA IN EU .

    • stane

     Nato v bodoce ne bo sodeloval s Slovensko vojsko,zaradi neumnega obnasanja Karla Erjavca,je sporocilo poveljstvo NATA. Sedaj ne vem,ce to velja samo na Slovendkem prostoru. Se malo pa nestalo!

  • karlina

   itak, samo NOB IN NOB IN NOB, nikoli in nikdar, ampak nikoli in nikdar še nisem slišala, da bi on in ostala levičarska banda, izjavila, da jim je mar za Slovenijo in SLOVENCE. Itak jim ni mar za nas, kakor jim nikoli in nikdar ni bilo mar za samostojno SLOVENIJO, pač pa samo in predvsem za jugoslavijo. Vse, kar nam delajo, če mene vprašate, delajo samo iz maščevanja, ker jim ni uspel načrt leta 1991, ki si ga je zamislila baraba iz murgelj in JLA !!!!!

 • antimur

  Leta 1593 je ob združeni vojski Avstrijcev, Slovencev, Hrvatov uspela zmagovita zmaga pri Sisku, kjer je bil za muslimansko drhal največji poraz.To smrdljivo muslimansko okupacijsko golazen lahko preženemo povsem enostavno, tako kot je to naredil poljski kralj Jan Sobieski leta 1683, ki je turško golazen pred Dunajem premagal in za stoletja pregnal iz naših ozemelj. Pogoj je samo eden, da se združimo, delujemo enotno, predvsem pa prej uničimo NWO v posameznih državah, v Sloveniji nam stoji na poti predvsem kučanizem, kjer je zbran ves gnoj, od izdajalcev, levih fašistov, do zločincev, kriminalcev, pedrov in lezbijk, drogerašev, babjih civilnih iniciativ, medijev, sodstva.

  • stane

   Zelo imas prav. Potamaniti hudice,predno oni nas. Zato so pa prisli.

  • Leteci23

   Zgodovina se bo ponovila.

   • karlina

    Zgodovina se ponavlja vsak dan, od leta 1991, ker ni bilo LUSTRACIJE !!!!!!

  • karlina

   VELIK PODPIS

 • Dragan Krstič

  Portal Krupljani.ba piše: trebamo li strahovati za našu sigurnost. Migrant u avtobusu napao djevojčicu.
  Proklete rdeče gnide slovenske, kdaj vam bo kapnilo da bo teh migrantov vedno več in da je samo še vprašanje časa kdaj se bo začelo dogajati tudi v Sloveniji. Anketa med prebivalci Bihača je pokazala da se 5% občanov ne počuti varnih.

  • Dragan Krstič

   75% občanov ne počuti varnih v mestu.

   • Peter

    Če narediš typo napako ali želiš kaj popraviti, lahko svoj tekst editaš.

  • karlina

   Kaplja jim vsak dan krvav denar, samega satana Sorosa in tudi podpis Marakeške deklaracije je -izdaja vseh nas-PRAVIH VERNIH,DOMOLJUBNIH SLOVENCEV in tudi naš konec.

   • stane

    Zal je tako! Samo orozje jih bo ustavilo. Nic drugega. To bo nujno

  • tonite falco

   Narobe. Samo 5% se počuti še varnih v BiH!

  • stane

   Narediti kaos,pokrasti cimvec in pobegniti na varno. Narod pa nsj krvavi. To je cilj nase bande pokvarjene.
   Evropa izgleda,je bila premocna v gospodarskem smislu,ps jo je treba zrusiti!,brez orozja. Zlorabiti E ropske zakone–humanost,uzzkoniti in zascititi divje nazak.migrante in nova civilizacija je rojena.
   Belckov in ostalih nemuslimanov vec ni.
   Vlada Islam

 • antimur

  Ni druge kot da damo razbojniku Šarcu po 3,14zdi, že zaradi tega, da nobena qrba ne bo več niti pomislil, da bi sprejel vajeti iz Kučanovih krvavih tac.

 • xtc

  Meje se da zavarovati popolnoma lep primer je Izrael,ki je ogradil Palestinsko arabsko bando z zidom,bodečo žico zraven pa še z minskimi polji in je prehod skoraj nemogoč.

  • karlina

   Ampak samo, če imaš namen, drugače ne.

  • sodnikisozločinci

   Nič takega ni potrebno, bando bi le treba postreliti takoj, ko bi jo našli, vključno z bando rdečih pravvosralcev.

 • Steiermarkt

  Vrni se Josip Broz in nas obvarji vsega hudega.

  • von Rhein

   Imaš enega tam na Primorskem,ki skače kot maškara okrog.Njega aktiviraj,zapečenci itak ne vedo kateri je pravi.

  • stajerc5

   Pa kaj jamras? Nogo ze imamo, po ostanek se pa spravi u kucicu smeca, ops, tam je tudi samo zakelj peska… A ves kaj, Mati Bozja nam pomagaj, mogoce se pa enonogi zivi, samo ti ga moras najti!!!

 • pajot

  Ma,kaj! Glavno je,da se policija sprehaja ob italijansko slovenski meji. Počitnice,vam rečem.

  • stajerc5

   Baje je tako vroce, da so si uniforme kar nafarbali…

 • Van Der Waals

  končno se neki premika naprej!

 • ZatonMesecnikov

  #Hrvaška je v ponedeljek postavila premično kovinsko ograjo na
  mejnem prehodu Maljkovac nedaleč od Velike Kladuše v Bosni in
  Hercegovini, je potrdilo hrvaško notranje ministrstvo. Poudarili so, da
  so ograje v skladu s schengenskimi pravili.#

  premalo in prepozno, bratje Hrvatje…

 • stajerc5

  Evo, pa nam je uspelo se to, ko Trumpu z Mexikanci ni!!!

 • Janez Kepic-Kern

  Gre za Evropi in nam pripadnikov narodov Evrppe – SOVRAŽNE MIGRACIJE.
  To je
  očitno – mar ne ? ZATO NEKAJ ZGODOVINE !

  DAJMO SE IZ REALNIH DOGAJANJ
  V
  ZGODOVINI – KAJ – SE TUDI – KAJ – NAUČITI !

  NI TREBA, DA SE ZALETIMO – SE POŠKODUJEMO – ZATO,
  DA ZNAMO PRAV VOZITI AVTO
  IN
  PRAV REŠEVATI TEŽAVE, KI SE
  NAM DOGAJAJO V ŽIVLJENJU ! MAR NE ?

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”

  ZGODOVINSKA DEJSTVA
  IN ZGODOVINSKA – UPORABNA SPOZNANJA
  – O MIGRACIJAH,
  , O NASPROTJI H MED VETSTVI
  IN
  KAKO TAKA NASPROTJA – USPEŠNO REŠITI
  NA
  NE PREVEČ BOLEČ NAČIN
  IN
  – BREZ NEPOTREBNIH
  – ČLOVEŠKIH ŽRTEV. L.R. EX OK KNJIŽNIČAR IZ LJ JANEZ KEPIC-KERN
  P.S.

  EVROPA/MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM
  “Islam-migracije” 2018 – ponovitev situacije iz 15. in 16. stoletja?

  CITATI SLIK
  16Slika 28: Ferdinand.II Slika 29: Slika 30: Reformni patent. Podoba listine
  16CITATNI PONAZORITVENI PREPOSNETEK
  Slika 28: Ferdinand., Povzeto po: https://sl.wikipedia.org/wi…. Slika 29: Listina,
  Povzeto po: Slika 30: Reformni patent. Povzeto po: https://en.wikipedia.org/wi

  Spoštovani beroči!
  Na tem mestu na kratko le zapišem nekaj navedb o zgodovinskih dejstvih,
  ki so se zgodovinsko
  izpričano in dokazano – že – zgodila.
  Mislim seveda na zgodovinske dogodke in dogajanja vezana na področja, ki jih opredeljuje naslov
  tega kratkega – le “opozorilnega “ prispevka.

  Torej Slovenija, mi Slovenci, “EVROPA, MIGRACIJE, KRŠČANSTVO IN ISLAM”.

  Ta kratki prispevek sem se odločil zapisati, ker se v slovenskih medijih, zlasti pa na osrednjem
  TV slovenskem mediju,
  na baje da “javni in državni” RTV SLO pojavljajo prispevki z raznimi (kdo
  ve od koga) vabljenimi “gosti”, razna “omizja” z udeležbo različnih ljudi, med katerimi so poslanci
  itd..
  Enkrat, če me spomin ne vara, leta 2015 – pa je te tistega leta zelo “pereče” in še vedno
  aktualne “islam migracije” – na RTV SLO razlagal celo nekoliko nenavadni generalni ali “častni
  konzul” v R. Sloveniji iz Jordanije gospod Samir A.., ki ga jaz in moji znanci poznamo izključno le
  s TV – seveda.
  “Razlage” vseh mogočih “ekspertov” za teme iz naslova – so bile- prav raznolike:
  – najpogosteje je bilo (verjetno namerno) enačenje oz. “mešanje” t.i. “beguncev” z migranti, ki so
  seveda po statusu in po motivih svojega “migrantstva” – seveda – raznoliki.

  Ker R. Slovenija ne meji z državami, ki so v vojnem stanju
  – pa pravih “beguncev” zaradi vojnih
  stanj – v Sloveniji – seveda – ne more biti.
  Po mojem osebnem mnenju, ki je mnenje mnogih.
  Najbolj moteče na takih “omizjih, pogovorih” itd. na RTV SLO
  o tako pomembnih temah se meni
  osebno vidi – sam vprašljiv, pogosto
  – s “predšolskimi vprašanji” nerodno izvajan način “vodenja” teh
  “pogovorov”:
  – voditelj namreč ne zastopa, nima nobenega svojega mnenja, pogosto vprašuje, kot
  da o temamtiki pogovora zelo malo ali celo “nič” – ne “ve”?
  Tak čisto zasebni vtis
  – imamo, pogosto – “nedolžni” gledalci – tovrstnih RTV SLO “omizij”.
  Da bi torej

  “po vtisu – predšolsko malovednim”

  novinarjem in redaktorjem zlasti RTV SLO
  – dal izhodišča za njih – “doinformiranje” na temo islama, migracij, itd.
  – preden se lotijo
  obravnave tem o islamu, o migracijah… in o podobnih zahtevnejših temah.

  Njim in tudi Vam vsem beročim, ki vas tematika t.i. “islam migracij” zanima – Vam spodaj zapisujem
  nekaj dejstev iz zgodovine!

  Zgodovinsko bolj razgledani ljudje – vemo:
  1. Konflikti med “islamom” in Evropo – niso nekaj – novega. veliko jih je bilo!
  • t.i. “križarske vojne (1095-1291) so zelo znan zgoden spopad z islamom, z Arabci,
  • že Ferdinand II, Filip II pa je leta izvedel 1567 prepoved, 1609 izgon islama iz Španije.
  • 1453. leta padec Bizanca pod – islam,
  • 15., 16. stoletje roparski, turški vpadi na Balkan in na tudi slovenska ozemlja,
  • poraz Turkov v bitki pri Sisku, leta 1593. Leta 1683 pa je Jan III. Sobieski dokončno
  porazil turško vojsko pri Dunaju.

  Kakšne “multikulturalne” interpretacije o domnevni miroljubnosti med islamom in krščanstvom – so seveda – odveč.

  Iz naše slovenske zgodovine je pozornosti in resnega premisleka vreden in potreben tudi

  2. verski spor med protestanti in katoliki v 16. stoletju!
  Iz zgodovine 16. stoletja vemo, da je deželni vladar tudi nad t.i. Kranjsko – nadvojvoda
  Ferdinand LETA 1599 izdal

  t.i. “PATENT” O DOKONČNEM IZGONU PROTESTANTSKIH
  PREDIKANTOV IN O PREPOVEDI PROTESTANTSKEGA BOGOSLUŽJA NA KRANJSKEM, V
  VSEH NOTRANJEAVSTRIJSKIH DEŽELAH!

  Kot vemo, so bili ukrepi, ki so izhajali iz tega Patenta
  – utemeljeni v
  – T.I. “razumnem stališču”, da dve med seboj sovražni si, močni veri – ne moreta hkrati – obstajati
  – na istem ozemlju!

  Še vedno razumno stališče, tudi v letu 2018, mar ne?!
  Zapis l.r. odgovorni urednik in lastnik edicij “SLOVENIANA” Janez Kepic-Kern

  Op. ta prispevek nismo opremili s povzetkom, ker je le prispevek z opozorilom na sicer pomembne tangirane dogodke.;
  BOLJ
  IZČRPNE IN BOLJ NATANČNE PODATKE O DOGAJANJIH, O OSEBAH, KI
  JIH NAVAJAM
  -BEROČI NAJDETE V ORIGINALNIH VIRIH. Janez K. Kern
  DAJMO SE
  IZ DOGODKOV,
  KI SO SE REALNO
  DOGAJALI, SO SE ZGODILI V ZGODOVINI –
  SE – TUDI
  KAJ – N A U Č I T I ! MAR NE? L.R. Janez K. Kern

  CITATNO IZ MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENINA”
  IN MOJEGA KAR OK E-PORTALA “SLOVENIANA”

  • Steiermarkt

   Slisala sem da so Vas migranti posilili.
   Je to res ali zgolj natolcevanje?

 • Hribouc

  Pokorno : SPET NAS VZHODNI TURKI PREHITEVAJO PO DESNI, U VRAŽJU MATER LEVUHARSKO !
  merklca je bla pri njih, lepo jih je pošlatala in pobožalo, pohvalila in jasno povedala, da je interes EU & DEUTSCHLANDA – CROATIA v SCHENGENU !
  Tako, pizde Udbokučanistanske – Hrvatarji močni v EU, v Dojčlandu in v USA – ker znajo pihat na duše!
  ————————————-
  Kučanisti pa skupne patrole z Fašističnimi Lahi , hkrati pa na Hrvaški meji sopuščaji islamistične rezalce vratov parv ponižno in po udbaško skozi v Italijo – tam, pa bi jih, kao, s kupnimi patrolami lovgili!

  PIZDE SPRENEVGEDAVE IDIOTSKE FARKOBOLJŠEVIŠKE IN CERARČEK-ZASLUŽNI FARAN IZ TRNOVSKE FARE !?
  JEBITE SE BANDA SATANSKA LEVUHARSKA KORITARSKA TATINSKA LEZBIČNA & PEDERAŠKA,

  Fuck off, komunajzarski kapitalisti, odiralci ljudstva- fatal idiots!

  SVOBODE JE ZMAGA – SVOBODA JE ZA VOGLOM, Kučan spizdite v kočevske gozdove izkopavat svoje – ki ste jih vi ,. ne Narod slovenski !, podedovali kot sistemske žrtve, da se vsaj malo odkupite pri Najvišjem, da ne boste jebal ježa v 10 krogu Pekla, morda samo v osmem!
  ” Svete slovenske Svobode je Zmaga & Svoboda je za vogalom!” PRESS
  Kučan , Svoboda te bo popivnala kot kapljo rose noči v Kalahariju !

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Steiermarkt

  Probleme migracij bi cez noc uredil marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, se bolj neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem, zaprisezen marksist-leninist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji in edini nepremaglivi JOSIP BROZ TITO.
  VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

 • Drago

  Bravo Hrvaška, sedaj se bodo nelegalne migracije takoj končale. Splošno je namreč znano, da migranti prehajajio državno mejo tik zraven mejnih prehodov.

 • Felikss_AH

  Ta je pa res močna… ograja okoli mejnega prehoda… kot da ta golazen gomazi skoz mejne prehode. To je Plenkovićevo delanje se norca kot Serarjevo in Šarenoga z vrtnimi ograjcami

 • stane

  Sami smo se zajebali s to cigansko nezakonito izdajalsko vlado. Zrusit vlado. Nic drugega ne pomaga. Vojska,policija in narod kot eden,pa bi se resili muslimanskega jarma. Vsak posebej se bori, ni ucinka na dolgi rok. V slogi je moc.
  Sloge pa zal ni. Skoda,da kaj pisem. Mladim se jebe za vse. So prevec kilavi in ñeumni,da bi razumeli kaj se nam pripravlja.

 • sodnikisozločinci

  Ta prekleta EU mora propasti, za kakršnokoli ceno! Popolna prepoved mednarodne trgovine in življenje od lastnega del!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!