Poleti napovedan povečan pritok migrantov na balkanski poti: Madžari na mejo pošiljajo vojsko

Ujeti ilegalni migranti na madžarski meji (vir: twitter)

Madžarska bo za varovanje svoje južne meje pred prihajajočim poletnim navalom ilegalnih migrantov uporabila tudi vojsko. To naj bi omogočilo prerazporeditev policijskih enot v notranjost države, kjer se poleti odvija več prireditev, kjer je potreben poostren nadzor.

“V naslednjih treh mesecih bo zaradi Maccabi evropskih iger, velike nagrade Formula 1 in vrhunca turistične sezone na jezeru Balaton večji del policijskih enot potreben v notranjosti države,” je po poročanju Voice of Europe v pogovoru na madžarski televiziji M1 povedal premierov glavni svetovalec za varnost Gyorgy Bakondi.

“V takih primerih je prisotnost policistov zelo pomembna za ohranjanje javnega reda,” je še dodal Bakondi in povedal, da se povečan pritok ilegalnih migrantov čuti tudi na madžarski meji, kjer so v prvih petih mesecih leta 2019 prijeli in pospremili nazaj do meje okoli 4.700 ilegalnih migrantov. “Tedensko povprečje 700 oseb na teden iz prejšnjega obdobja se je v maju podvojilo, ravno tako pa madžarsko mejo skušajo prečkati večje skupine.”

Kritična situacija na hrvaško-bosanski meji
Bakondi je ob tem opozoril še na “kritično situacijo, ki je se razvila v bližini hrvaško-bosanske meje,” in opozoril, da je potrebno pozorno spremljanje dogodkov. “Moramo biti v stanju pripravljenosti, da v primeru nuje dodatno zvaraujemo mejo s Hrvaško,” je poudaril Bakondi.

Glavni svetovalec za varnost madžarskega premiera György Bakondi (vir: twitter)

Po drugi strani pa se zdi, da se slovenski notranji minister Boštjan Poklukar ne obremenjuje preveč z rastočim številom ilegalnih migrantov, ki vdirajo v Slovenijo. Minister iz vrst LMŠ namreč že dalj časa vztraja, da policija obvladuje stanje na meji s Hrvaško, medtem ko migranti ugrabljajo slovenske državljane, kradejo vozila, vdirajo v koče in kamenjajo 11-letne deklice.

Poklukar podcenjuje migrantsko krizo
V zvezi s katastrofalnim stanjem, ki vlada v Sloveniji, smo notranjemu ministru poslali tudi novinarska vprašanja, na katera pa še vedno ni odgovoril. Raje se prička s sindikalisti. Dejstvo namreč ostaja, da so Madžari pripravljeni svojo mejo s Hrvaško braniti pred ilegalnimi migranti. Tega ne moremo trditi za slovenski politični vrh.

V Bosno in Hercegovino naj bi vsak mesec prispelo okoli 30 tisoč migrantov. BiH se jih hoče znebiti, Hrvati jih ravno tako ne trpijo na svojem ozemlju. Tako ostane Slovenija, kjer ujeti ilegalni migranti v večji meri takoj ob prijetju zaprosijo za azil. Koliko ilegalnih migrantov pa slovenski varnostni organi nikoli niti ne obravnavajo pa ostaja vprašanje.

Ivan Šokić

 • Van Der Waals

  KRIMINALNE ZDRUŽBE LEVIČARSKIH NEVLADNIH ORGANIZACIJ KI SE UKVARJAJO Z TRGOVINO Z LJUDMI!!!

  • lokec

   Potrebno jih je prijaviti policiji in dati njihova imena na splet.

  • stane

   Bil je podan predlog,da nevladnike sodisce kaznuje zaradi vec kaznivih dejanj oz.kriminala zoper clovestvo. Sodisce je predlog gladko zavrnilo. Tudi sodisce sodeluje pri genocidu,ki ga je ze delezen tudi Slovenski narod.

 • pajot

  Mi jim pripravljamo kurente,da se jim bojo debelo čudili. In z veseljem ostajali pri nas.

  • zokispoki

   Sprejmimo jih veselo s svinjskimi glavami razporejenimi vzdolz meje, vsakih pet metrov ena, nataknjena na kol, v zbirnih centrih, pa naj imajo za prehrano ekskluzivno samo svinjsko meso, in to v vseh mogocih oblikah !

   • maksimalno

    Sam specialitete iz nehalalhakbar svinkijc jim je treba ponuditi, bodo hitro ovinek delali mimo slolandije

  • stane

   Pokljukar in komplet vlada s Pahorjem so placani za unicenje slovenske nacije,unicenje Evrope,unicenje nacionalnih ozemelj.
   Vsi se prasice sprenevedajo. Denar sveta vladar.

 • Morala

  Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima. Očitno bi policisti morali zaradi nesposobnosti oblasti, sami narediti red na meji. Vojske itak nimamo …

  • Novakec1

   Polcije tud ne , razen za kasirat.

 • Felikss_AH

  Madžari z vojsko nad ILEGALNE “imigrante”, ali po Marakeshki pogodbi – LEGALNE krimilante… Slovenija pa z precej “močnejšimi” karikaturnimi orožji –

  Ringišpil “obrambni” ministrant
  Škilasto-debilasti notranji ministrant
  Pritlikava komedija od Načelnice Generalštaba SV
  Generalna Pichka Policije

  Poleg teh “mogočnih” štirih seratorjev Slovenske Apokalipse imamo še eno “vrhunsko” orožje – PIC s celo ergelo “rasnih” glupač… in seveda “mogočno” gerilo Sorosevih NGO-partizank.

  Ko sem že misli da je s Serarjem Kučanistični izbor dosegel svoje dno, je priplaval kot drek na površje Šaronja s svojim LMŠ in večno-šlepanimi kakalicionarji. Ker gre izborni diagram strmo na zdolaj… me je že zdaj groza kaj bo prineslo naslednje Kučanistično izborno praskanje po dnu od dna

  • Zgornji

   Amennn : SERAR je dovolil uvoz KRIMILANTOV !!! ! !!!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU !
  ŠE 1X !
  JAZ, JANEZ KEPIC-KERN
  IN
  VELIKA VEČINA SLOVENCEV
  OZ.
  VOLILNIH UPRAVIČENCENI – ni, ni, ni , nikakor – ni –
  NI !
  – GLASOVALA ZANJU ! ZA LMŠ M. ŠARCA, ZA DR. CERARJA, ZA “ŽAL” PREDS. B. PAHORJA !
  IZJEMNO MALO
  VOLILNE POOBLAŠČENOSTI – IMATA ! IMAJO !Se strinjamo?
  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POZITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • JANEZ GUS

  Samo čakamo lahko,kdaj bo naše komunistično-lgbt vodstvo vdarilo z komunističnimi mediji po Orbanu.Bravo Orban,velik si domoljub in skrbiš za svoj narod,nasprotno od naših vele izdajalcev.Upam,da bodo za svoje svinjarije odgovarjali z glavo.

 • herman

  Kaj pa če Madžari pošiljajo vojsko na mejo zato, da bo okupirala naše Prekmurje? Orbanov prijatelj Janoš J. jih že željno pričakuje kot osvoboditelje.

  • Slovenka

   Pazi, pazi. Če ga bo slovenska oblast tako srala z migranti in tudi drugače, Prekmurci res utegnejo Madžare in Orbana pozdraviti kot osvoboditelje. IN nato lahko sledi črni scenarij, Bog ne daj, da pride do tega, Gorenjska, Koroška in Štajerska pridejo pod Avstrijo, Notranjska in Primorska pod Italijo in ostalo pod Hrvaško. In kdo bi bil za to odgovoren? Komunistična oblast v Sloveniji.

   KPS – Komunizem pogublja Slovenijo

 • Olga101

  Bravo Orban!

 • Franjo Trojner

  Slovenska leva vlada pa neuradno v Bosno pošilja leve aktiviste, da ilegalne migrante do podrobnosti seznanijo z nakrajšo in najbolj varno potjo iz Bosne v Slovenijo, pa tudi, da morajo naše policiste takoj, če jih ti slučajno opazijo, zalotijo pri ilegalnem prehodu maje nemudoma zaprositi za političen azil.
  Predsednik leve vlade Šarec niti ne skriva več, da ilegalne migracije odobrava, podpira in zagovarja, zato je tudi njegov človek na mestu notranjega ministra Pokljukar aktualnega problema ilegalnih migracij ne zaznava in ne priznava.
  USTAVA in z zakonom določene obveznosti policije na meji, očitno predsednika leve vlade Šarca in njegovega notranjega ministra Pokljukarja ne zanimajo preveč, saj je nad Šarcem, njegovo levo vlado in ministri samo še modro nebo in ničesar več, če odmislimo vse strice in tete, ki so jih nastavili !
  Hm, v demokratični in pravni državi ne bi smelo biti tako, mar ne?

  • stane

   Res je. Nasa vlada posilja v Bosno izdajalce,da klavce informirajo o vsem. Sem slisal,da Bosanci izganjajo te Slovenske levicarje,ker hujskajo divjake. Koliko jje res pa ne vem.

 • Drago

  “V takih primerih je prisotnost policistov zelo pomembna za ohranjanje javnega reda,”
  je še dodal Bakondi in povedal, da se povečan pritok ilegalnih
  migrantov čuti tudi na madžarski meji, kjer so v prvih petih mesecih
  leta 2019 prijeli in pospremili nazaj do meje okoli 4.700 ilegalnih
  migrantov. “Tedensko povprečje 700 oseb na teden iz prejšnjega
  obdobja se je v maju podvojilo, ravno tako pa madžarsko mejo skušajo
  prečkati večje skupine.”

  Čakte, čakte, a nimajo Madžari neprehoden zid, čez katerega še muha ne more prileteti?

 • Steiermarkt

  Slava Orbanu, Salviniju in Trumpu.
  Pri nas pa bi to nalogo najbolje izpolnil nekdanji marsal SFRJ nesmrtni Josip Broz Titoslav.
  Vecna slava spominu na Josipa Broza !!!

  • maksimalno

   Res ,edino v tej dejavnosti bi lahko bil enonogi mojster (zgled) preprečevanja ilegalnih prehodovih državne meje njegovih novodobnih častilcev. Seveda bi bilo potrebno zraven verjetno vključiti še kakšnega Fišerja , da bi čistilno raboto zakonsko pokril, in ne pozabiti še na ekologijo, za kar bi lahko poskrbeli v kakšni cementarni ali pa kart ki imajo na tem področju izkušnje v socialpreteklosti

 • Artur

  Kdaj bo zavrelo v Sovenceljskih glavah?

  • Black_Raven

   nikoli ker so prazne zato pa smo tam kjer smo v pizdi materni…

   • Artur

    75 % takih je že narodna katastrofa in zaradi teh idiotov smo ga vsi na..ali.

  • stane

   Slovenceljni s zmedeni,zavedeni,verjamejo vladi in poklukarju,ki laze na debelo in se smehlja,ko je super placan za genocid nad Slovenkami/venci.
   Na obrazu mu pise,da je svinja.