fbpx

Migrant v Nemčiji oslepil in iznakazil prijatelja zaradi bizarnih 50 evrov dolga

Foto: epa

Nemško sodišče je obravnavalo šokanten primer, ki se je nanašal na migranta; ta se je namreč kruto lotil svojega prijatelja – najprej ga je iznakazil in nato še oslepil. Razlog za to naj bi bil “ogromen” denarni dolg; borih 50 evrov.

Dvajsetletni migrant, ki že od leta 2013 živi v Nemčiji, je bil končno postavljen pred sodišče. Obsojen je naklepnega umora in povzročitve resnih telesnih poškodb, kar je bilo označeno za barbarsko in živalsko vedenje.

Napadel je še druge
Obtoženec naj bi bil osumljen še napada na 18-letnika – prav tako migranta –, ki naj bi bil tudi njegov prijatelj, poročajo nemški mediji. Pri omenjenem napadu je prišel na žrtvin dom, jo surovo zabodel, odgriznil obe ušesi in naposled odrezal veke. Na koncu je žrtvi s svinčnikom praktično iztaknil oči. Sosed je slišal čudne krike, zato je poklical pristojne organe. Ko so na mesto napada prišli rešilci, je 18-letnik ležal v mlaki krvi. Žrtev je na srečo preživela, a obenem trajno oslepela.

Nemško sodišče se trudi najti motive
Po tako brutalnih napadih se nemško sodišče trudi razumeti zločin in najti motive zanj. Sodnica Susanne Wetzel meni, da gre za res brutalno in bizarno dejanje. Po preiskavi so raziskovalci ugotovili, da je bil razlog za napad vse prej kot zahteven. Rudolf Egg, strokovnjak in poznavalec kriminalne psihologije, pravi, da za takšen primer še ni slišal: “To je nekaj res arhaičnega! Žrtvina ušesa so bila odgriznjena – skorajda, kot bi jo napadle divje zveri!”

Več kot le maščevanje?
Strokovnjaki trdijo, da v igri ni bilo le maščevanje – napadalec je očitno želel, da bi bila žrtev iznakažena; da bi se torej sama sebe sramovala. Vsekakor gre za dejanje človeka, ki je tako ali tako mentalno nestabilen. Napadalec med napadom ni bil pod vplivom alkohola ali drog, njegov odvetnik pa se je skliceval na težke preizkušnje, ki naj bi jih prestal kot migrant.

Žrtev je po zdravljenju izginila
Po zdravljenju v mestu Wuerzburg je žrtev poniknila v zemljo. Gabriele Berg-Ritter žrtvina odvetnica – je dejala, da se njena stranka zaradi strahu verjetno skriva. Proces bo predvidoma končan v začetku junija.

S. E.