fbpx

Migranta v Berlinu lezbijki z opeko razbila glavo, policija pa varuje podatke o napadalcih

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Nemška javnost besni nad oblastjo, ker ni uspešno procesirala kaznivih dejanj migrantov, ki sta napadla lezbijko in ji z opeko razbila glavo, nato pa sta jo na tleh še kamenjala ter ji vzela pametni telefon. Hkrati se novinarji pritožujejo, da jim policija ne želi razkriti identitete osumljencev, kadar gre za migrante.

Horde islamskih migrantov, ki so postale del evropske stvarnosti, delajo na področju kaznivih dejanj čedalje večje probleme, organi pregona pa jih ne procesirajo v skladu s svojimi pristojnostmi. 24-letno dekle sta po pisanju medijev migranta napadla izključno zato, ker je bila deklarirana lezbijka. Obraz sta ji tako hudo poškodovala, da je morala na operacijo. Pri tem sta ji napadalca iz ust zbila več zob, nato pa zbežala s kraja zločina.

Pri celotnem primeru bode v oči dejstvo, da oblasti niso želele objaviti opisa napadalcev in razkriti njihovega migrantskega porekla. To niso storile niti po večkratnih poskusih novinarjev, da se dokopljejo do omenjenih informacij. Nekateri mediji izpostavljajo nenehno ščitenje identitete napadalcev, ko gre za migrante, kar je sicer že dolgoletna praksa policije.

80 odstotkov prebivalcev Molenbeeka sestavljajo Maročani.

Foto: epa

Migranti krepko vodijo pri vseh kriminalnih dejanjih
Medij Truth24.net se resno sprašuje o resničnih vzrokih za tovrstno početje in o prednostih zamolčanja identitete napadalcev, hkrati pa odgovornost pripisuje njihovi vladi. Kaj bi lahko bila prednost vodenja takšnih preiskav, je resno vprašanje, ki se vsakodnevno zastavlja pri preiskovanju kaznivih dejanj, ki so v zadnjem času preplavila Berlin. Po uradnih podatkih je možnost, da vas bo posilil musliman, kar petkrat višja od možnosti posilstva nemškega državljana. Prav tako vodijo arabski migranti pri vseh vrstah kriminala, vendar nemška vlada te podatke označuje za “fake news”.

C. Š.