fbpx

Migranti in socialisti so španske javne finance v nekaj mesecih spravili na kolena!

Španski predsednik vlade Pedro Sanchez je predsednik španskih socialdemokratov. Ali po besedah Ksenije Horvat izvaja populistično in avtoritarno politiko zaradi epidemije virusa covid-19 na španskih tleh? (Foto: epa)

Španska Socialistična stranka in skrajno levičarska populistična stranka Podemos sta pred nekaj dnevi končno dosegli dogovor o proračunu, ki pa ga strokovnjaki označujejo za ekonomsko nevzdržnega in fiskalno samomorilskega. Rezultati vladanja levičarjev so pričakovani: recesija, višja brezposelnost, nezavarovane meje in povečevanje kriminala!

Španija se je ponovno začela soočati z negativnimi ekonomskimi kazalci: po le štirih mesecih socialistov na oblasti se je BDP že skrčil za 0,3 odstotka, prav tako pa se je pričela povečevati tudi stopnja brezposelnosti. Kljub temu pa nova skrajno levičarska vlada napoveduje povečanje javne porabe za 6 milijard evrov, ki bodo namenjene socialnim zadevam, zdravstvenim storitvam in izobraževanju. Ravno slednje je že tradicionalno orodje levičarjev, namenjeno ideološki indoktrinaciji.

Je Španija pred začaranim krogom ekonomskega kolapsa?
Prav tako se državi obeta skokovito povečanje minimalne plače – na 900 evrov mesečno. Gre za skrajno škodljiv ideološki ukrep, ki bo s tem, ko bo mnoge delavce iz manj produktivnih dejavnosti postavil na cesto, povišal stopnjo brezposelnosti, prav tako pa se bo povečalo število prejemnikov socialnih transferjev. Propad države utegne biti pospešen tudi zaradi enormnega poviševanja davkov: vlada namerava povišati davke na dohodek, davke na dobiček in tudi davek na dedovanje, kar bo znižalo konkurenčnost gospodarstva in spodbudilo izseljevanje produktivnih posameznikov ter inovativnih podjetij.

Poleg podjetnikov se je izrojena levičarska vlada odločila kaznovati tudi vojsko. Ravno v času, ko je varnost najpomembnejša, tj. v času invazije islamskih migrantov, je levičarska vlada namreč začela zanemarjati področje obrambe. V zadnjih desetih letih se je španski proračun za obrambo po poročanju Voice of Europe zmanjšal za kar 66 odstotkov.

Tipičen prizor z ene izmed španskih plaž. (Foto: printscreen)

Levičarska vlada kar sama vabi migrante, ki so za davkoplačevalce vedno večji strošek!
Kot da tisoči severnoafriških migrantov, ki dnevno prihajajo v Španijo, niso dovolj, je španska vlada kar sama pričela vabiti migrante. Poročali smo že, da se je španska vlada prostovoljno odločila sprejeti nekaj ladij, polnih nelegalnih migrantov, ki so bile v italijanskih pristaniščih po navodilih notranjega ministra Mattea Salvinija zavrnjene. Migranti so poleg tega posebno obremenjujoči za španski proračun, saj večinoma ne delajo in so odvisni od socialnih transferjev, na voljo pa so jim “brezplačno” zdravstvo, “brezplačno” šolstvo in “brezplačna” stanovanja, oblasti pa si prizadevajo celo za to, da bi jim podelili volilno pravico. Že po kratkem času vladanja smo tako tudi v Španiji priča pravi venezuelski “pravljici” z vsemi tipičnimi toksičnimi simptomi: recesija, povečevanje brezposelnosti, odsotnost varovanja mej in povečevanje kriminala!

J. Ž.