Migranti in socialisti so španske javne finance v nekaj mesecih spravili na kolena!

Španski predsednik vlade Pedro Sanchez. (Foto: epa)

Španska Socialistična stranka in skrajno levičarska populistična stranka Podemos sta pred nekaj dnevi končno dosegli dogovor o proračunu, ki pa ga strokovnjaki označujejo za ekonomsko nevzdržnega in fiskalno samomorilskega. Rezultati vladanja levičarjev so pričakovani: recesija, višja brezposelnost, nezavarovane meje in povečevanje kriminala!

Španija se je ponovno začela soočati z negativnimi ekonomskimi kazalci: po le štirih mesecih socialistov na oblasti se je BDP že skrčil za 0,3 odstotka, prav tako pa se je pričela povečevati tudi stopnja brezposelnosti. Kljub temu pa nova skrajno levičarska vlada napoveduje povečanje javne porabe za 6 milijard evrov, ki bodo namenjene socialnim zadevam, zdravstvenim storitvam in izobraževanju. Ravno slednje je že tradicionalno orodje levičarjev, namenjeno ideološki indoktrinaciji.

Je Španija pred začaranim krogom ekonomskega kolapsa?
Prav tako se državi obeta skokovito povečanje minimalne plače – na 900 evrov mesečno. Gre za skrajno škodljiv ideološki ukrep, ki bo s tem, ko bo mnoge delavce iz manj produktivnih dejavnosti postavil na cesto, povišal stopnjo brezposelnosti, prav tako pa se bo povečalo število prejemnikov socialnih transferjev. Propad države utegne biti pospešen tudi zaradi enormnega poviševanja davkov: vlada namerava povišati davke na dohodek, davke na dobiček in tudi davek na dedovanje, kar bo znižalo konkurenčnost gospodarstva in spodbudilo izseljevanje produktivnih posameznikov ter inovativnih podjetij.

Poleg podjetnikov se je izrojena levičarska vlada odločila kaznovati tudi vojsko. Ravno v času, ko je varnost najpomembnejša, tj. v času invazije islamskih migrantov, je levičarska vlada namreč začela zanemarjati področje obrambe. V zadnjih desetih letih se je španski proračun za obrambo po poročanju Voice of Europe zmanjšal za kar 66 odstotkov.

Tipičen prizor z ene izmed španskih plaž. (Foto: printscreen)

Levičarska vlada kar sama vabi migrante, ki so za davkoplačevalce vedno večji strošek!
Kot da tisoči severnoafriških migrantov, ki dnevno prihajajo v Španijo, niso dovolj, je španska vlada kar sama pričela vabiti migrante. Poročali smo že, da se je španska vlada prostovoljno odločila sprejeti nekaj ladij, polnih nelegalnih migrantov, ki so bile v italijanskih pristaniščih po navodilih notranjega ministra Mattea Salvinija zavrnjene. Migranti so poleg tega posebno obremenjujoči za španski proračun, saj večinoma ne delajo in so odvisni od socialnih transferjev, na voljo pa so jim “brezplačno” zdravstvo, “brezplačno” šolstvo in “brezplačna” stanovanja, oblasti pa si prizadevajo celo za to, da bi jim podelili volilno pravico. Že po kratkem času vladanja smo tako tudi v Španiji priča pravi venezuelski “pravljici” z vsemi tipičnimi toksičnimi simptomi: recesija, povečevanje brezposelnosti, odsotnost varovanja mej in povečevanje kriminala!

J. Ž.

 • joza joza13

  Bolano.
  V bistvu je to generalka, za nas bo pa pri nas – premiera.

 • Darth Vader

  španija…..italija……pejte hitr eure zamenjat v dolarje….k tole se ne bo dobr končal za skupno evropsko valuto

  • Jernej Arko

   haha, pa glih se po svetu dogovvarjajo da bi dolar ovrgl, predn tramp sesuje njegovo vrednost v trgovinski vojni s kitajsko.

   • stajerc5

    Evro lahko ze za kitajske palcke pri juzni zamenjas…

   • KAPIBARA

    Nič bat.. dolar je bil že krepko nizko, napram evru ( takrat se ga je kupovalo) danes pa kar drži vrednost, je pa res, da ga je treba “spremljat”, drugače so pa še druge valute razen dolarja-švicar- ki nekako držijo štanago..

  • stajerc5

   Samo CH-Frank je sigurno pristanisce, pozabite vse ostalo! Za tardece bi pa svetoval prodajo vsega in kupnjo Rublja…, pa pohitite, dokler se obstoja.

 • samsara

  Le komu od najvišjih političnih oblastnikov je kaj mar za javne finance, medtem, ko od obskurnih globalnih gospodarjev (ki v svoji zasebni tiskarni tiskajo USD) prejema(jo) mastne ‘stimulacije’ za izvajanje veleizdaje.

 • Roman

  Nekaj takega se obeta tudi nam!

  • Novakec1

   Popravek, se jim obeta nekaj takega kot se kaže pri nas, veliko shanje.

 • xtc

  No nič bat bo kmalu spet prišel kak Franco,ki bo zadevo z drhaljo in socialisti uredil po že znanem uspešnem receptu iz zgodovine in rešil državo.

  • ZatonMesecnikov

   tako je. Ko bo šlo čez rob, jo bodo socialisti popihali v svojo andaluzijo pa si skupaj z tistim Gocem pa Kombinatkami peli Dime de morena, ali kako že gre…

 • xtc

  Ljudem katerih IQ je blizu deževnika(žal jih je v EU veliko) je težko dopovedati,da sedanje stanje pelje v gospodarski kolaps,ko zmanjka denarja ali pa udari hiper inflacija oboje pripelje v krizo in streznjenje in pomik v že zgodovini preizkušene metode raufnk industrije.
  Seveda slednja ni samonikla iz nič ampak posledica levakarskosocialistične norosti in ko zmanjka se narod obrne proti socialistom,ker nimajo kaj več dati,nato sledijo ,bratrohri,pogromi,rafnki itd.
  Zanimivo je ,da človeških opic zgodovina ne nauči nič iz njih lastnih napak.

 • cosmosjasnovidec

  Tole je pa dobra novica.
  Pritegnjenim španskim pristašem muslimanske golazni privoščim popolen bankrot tako,da ne bo samo Slovenija tarča te muslimanske in ostale balkanske golazni.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Olga2345

  Bruselj, ki na veliko napada Salvinija, je pa tiho, saj gre za “naše”… Levičarji (socialisti, komunisti) so RAK!

 • Slovenka

  Prejšnjemu, desnemu predsedniku vlade se je zgodilo to, kar se je zgodilo Janši januarja 2013, postal je žrtev parlamentarne spletke. Tip je odstavitev prenesel kot mož, sporočil je, da se trajno umika iz politike in pustil šušmarje da pokažejo, kaj znajo. Posledice leve vladavine se že vidijo, tako kot se leva vladavina pozna v Sloveniji. Sprašujem se, če ni dobila španska levica navdiha pri naših lopovih.
  Komunistična internacionala dela, ne dela, GARA s polno paro.

 • Van Der Waals

  LEVI FAŠISTI ne znajo delat nč drugega ko nered!!!

  • Steiermark

   levi fašisti, že njihova sama prisotnost, (kot eno gnio jabolko, ki okuži vsa ostala) v eni naciji je dovolj, da se okuži cel narod, kot pri nas , ter da nato jih celo volijo na mesta, od koder levi fašisti lažje kradejo in ropajo…in nikoli ne odogovarjajo za svoja zločinska dejanja….

   • Van Der Waals

    kordiš, luči polmesec…

 • tramal

  Tem levakam v evropi bo narod sodil v kratkem ,po hitrem postopku

  • Steiermark

   Upajmo!

 • pajac debeli

  Po moje se bodo spanci hitro obrnili na desno. Ko pa pade se Merklova, bo pa Makaron cigajnarski toliko izoliran, da bo politike masovne migracije v Evropo kmalu konec.

  • Novakec1

   Prepozno, jih je tuki že desetkrat preveč

   • KAPIBARA

    Žal res, veš pa, kako se dela v primeru epodemije..

 • Zgornji

  ‘Je Španija pred začaranim krogom ekonomskega kolapsa ? JE ŽAL RES TAKO !!! ! !!!

 • pajot

  Ko so spravljali finance na kolena,so najbrž mimogrede spravili tudi kaj v svoj žep. Social banda je znana po tem.

 • ivanka ponikvar

  nič novega za nas slovence vse šlišano videno vse to že občutimo. .

 • “Migranti in socialisti so španske javne finance v nekaj mesecih spravili na kolena”

  To je navadna laž, Španija je že leta v zelo slabem stanju.

  • KAPIBARA

   Torej: Iz slabega stanjo, so jo spravili še na kolena..

 • KAPIBARA

  Po vrhu vsega, jih pa še musliči terorizirajo+ masovno pobijajo, oni so jim pa roka, ki jim daje kruh..

  Taka razlaga mi pa res ne gre v glavo..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!