Migranti iščejo novo pot na zahod preko Neuma in hrvaške obale

Foto: Twitter

Zaradi zapiranja meje med Hrvaško in Bosno na območju Cazinske krajine naj bi migranti iskali novo migrantsko pot. Po pisanju portala Kamenjar, ki se sklicuje na Dnevni avaz, naj bi bil novi cilj migantov Neum, edino bosansko mesto na morski obali.

Migranti imajo namreč že dolgo utečene poti v Bosno. Ena teh poti vodi iz Srbije na Bijelino in nato v Tuzlo ter naprej po Krajini. Druga pot iz Srbije poteka prek Višegrada do Sarajeva. Tudi migranti, ki potujejo preko Črne gore ,se preko Trebinja napotijo do Sarajeva in nato naprej v krajinska mesta – Velika Kladuša, Bihać, Cazin …

Zaradi vse močnejšega varovanja meje v Krajini pa naj bi se migranti pri Sarajevu namesto na zahod obrnili proti jugu do Neuma in od tam preko meje na Hrvaško in nato ob obali naprej proti Sloveniji in Italiji.

Iz mostarskega centra izginejo neznano kam
Nekateri varnostni strokovnjaki že napovedujejo, da bo v tem primeru “kaos” na dalmatinski obali, še posebno v času turistične sezone. Vendar je minister za varnost v bosanski vladi Dragan Mektić dejal, da zaenkrat še ni videti večjega pritiska oziroma organiziranih migracij v smeri proti Neumu. Minister je dejal, da seveda prihaja do poizkusov, ki pa so prej izjema kot pravilo, in da bodo po njihovih informacijah migranti še naprej skušali priti v države EU preko Krajine.

Vendar pa v mostarski migrantski center Salakovac vsakodnevno pride sto novih migrantov, približno enako število pa jih tudi dnevno izgine v neznano. Policisti iz Mostarja menijo, da se ti migranti napotijo proti Neumu in nato od tam naprej proti Italiji.

Demokracija

 • Skrajno Desni

  Ni nič kraških jam da jih noter zmečejo.

  • šmentanamuha

   Vprašaj svoje somišljenike iz Zveze borcev, ti zagotovo še vedo, kje so.

 • xtc

  Ilegalnih migracij bo večinsko konec tisti moment ko botdo zakonsko izenačene z terorističnim dejanjem,kar pomeni tudi takojšnjo likvidacijo že na meji ob nezakoniotem vstopu,ki pomeni,da vstopaš z namenom terorističnega dejanja.
  In s sprejetjem zakona,da ladje,ki migrante rešijo NE morejo več vstopati v EU pristanišča ampak jih morajo razložiti v Afriških obalnih vodah ali pristaniščrih.

 • francelj3

  Treba je sprejeti zakon, da migrant, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo ali to poskusil storiti, nikdar več ne more zaprositi za azil v Sloveniji, ampak se ga izžene pri priči in za vedno.
  Poleg tega naj velja vsak poskus vstopa v Slovenijo brez veljavnega potnega lista in vize za ilegalen. Vsak migrant potrebuje veljaven potni list za izhod iz svoje države, potem ga vrže v smeti. Le čemu bi take tipe potem Slovenija sprejemala in jim celo podeljevala azil?

  • dež

   V Zakonu o tujcih, tule http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO5761, v členih od 6 do 13, je vse lepo razloženo. 99,99% tistih, ki vstopajo v SI iz tretjih držav, vstopajo nezakonito in ne izpolnjujejo pogojev za bivanje pri nas. Tisti, ki jim to dovoljujejo, kršijo veljavno zakonodajo RS.

 • MSGA

  Če še vedno niste prepričani v izjemen civilizacijski in tehnološki napredek, ki z njimi prihaja v Evropo, se lahko o tem prepričate v naslednjih dokumentarnih posnetkih o neslutenem razvoju letalske tehnologije v Afriki:

  http://youtu.be/0h_cqTCT5g0

  http://youtu.be/4kF-zOXIZUk

  http://youtu.be/Hrp9AjiDc6A

  http://youtu.be/M31HbhK9Ti0

 • sodnikisozločinci

  Pogine naj – EU!

  • sunday

   saj bo in to prej kot si mislimo !!!

 • sunday

  fotografija jih prikazuje na tirnicah – ne morete si misliti kako zelo si želim, da v tem trenutku pripelje vlak !!!

 • sunday

  zgornja fotografija jih prikazuje na tirnicah – ne morete si misliti kako zelo si želim, da v tem trenutku pripelje vlak, ki ne ustavlja !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!