fbpx

Migranti iz Severne Afrike krivi za porast kriminala v Nemčiji

Migranti

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Po uradnih podatkih urada zvezne policije v Nemčiji so med ponavljajočimi se storilci kaznivih dejanj najpogostejši migranti iz Tunizije, Maroka, Alžirije in Libije.

Predsednik nemškega urada zvezne policije Holger Münch meni, da je potrebno izvajati ostrejši nadzor nad skupnostjo migrantov iz držav Severne Afrike. Po poročanju portala Voice of Europe naj bi se nemška policija na podlagi njegovih napotkov podrobneje posvetila “kriminalnim migrantom iz Severne Afrike”.

Münch meni, da če se ne posvetijo problemu sedaj, se bo zgodilo, kakor se je v preteklosti s formiranjem arabskih in kurdskih kriminalnih klanov, ki zahtevajo veliko več policijskega dela. “Ne bomo mogli reševati problemov, ki so nastali v obdobju od 25 do 30 let, v 25 do 30 dneh.”

900 ilegalnih migrantov z lažno identiteto
Po uradnih podatkih iz leta 2017 naj bi migranti zagrešili devet odstotkov vseh razrešenih zločinov. Poleg tega so bili migranti odgovorni za več kot deset odstotkov vseh hujših nasilnih in spolnih kriminalnih dejanj. Ob tem pa se lahko samo vprašamo, za koliko nerazrešenimi primeri ravno tako stojijo migranti, ki so jih sprejeli Nemci.

Holger Münch (Vir: Twitter)

Največji delež med najhujšimi zločinci po uradnih statistikah predstavljajo ravno moški iz Tunizije, Maroka, Alžirije in Libije, ki so v državo vstopili ilegalno. Münch pa je ob temi izpostavil tudi pozitivno plat, saj naj bi, odkar so izboljšali izmenjavo datotečnih baz prstnih odtisov znotraj schengena, tudi lažje identificirali storilce. To je omogočilo identifikacijo 2.400 ljudi, od tega se jih je kar 900 predstavljalo z lažno identiteto.

Ivan Šokić