Migranti iz Severne Afrike krivi za porast kriminala v Nemčiji

Migranti

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Po uradnih podatkih urada zvezne policije v Nemčiji so med ponavljajočimi se storilci kaznivih dejanj najpogostejši migranti iz Tunizije, Maroka, Alžirije in Libije.

Predsednik nemškega urada zvezne policije Holger Münch meni, da je potrebno izvajati ostrejši nadzor nad skupnostjo migrantov iz držav Severne Afrike. Po poročanju portala Voice of Europe naj bi se nemška policija na podlagi njegovih napotkov podrobneje posvetila “kriminalnim migrantom iz Severne Afrike”.

Münch meni, da če se ne posvetijo problemu sedaj, se bo zgodilo, kakor se je v preteklosti s formiranjem arabskih in kurdskih kriminalnih klanov, ki zahtevajo veliko več policijskega dela. “Ne bomo mogli reševati problemov, ki so nastali v obdobju od 25 do 30 let, v 25 do 30 dneh.”

900 ilegalnih migrantov z lažno identiteto
Po uradnih podatkih iz leta 2017 naj bi migranti zagrešili devet odstotkov vseh razrešenih zločinov. Poleg tega so bili migranti odgovorni za več kot deset odstotkov vseh hujših nasilnih in spolnih kriminalnih dejanj. Ob tem pa se lahko samo vprašamo, za koliko nerazrešenimi primeri ravno tako stojijo migranti, ki so jih sprejeli Nemci.

Holger Münch (Vir: Twitter)

Največji delež med najhujšimi zločinci po uradnih statistikah predstavljajo ravno moški iz Tunizije, Maroka, Alžirije in Libije, ki so v državo vstopili ilegalno. Münch pa je ob temi izpostavil tudi pozitivno plat, saj naj bi, odkar so izboljšali izmenjavo datotečnih baz prstnih odtisov znotraj schengena, tudi lažje identificirali storilce. To je omogočilo identifikacijo 2.400 ljudi, od tega se jih je kar 900 predstavljalo z lažno identiteto.

Ivan Šokić

 • šmentanamuha

  Kaj takega, saj ne morem verjet?! Nikoli si ne bi mislila …

  • slosin

   ja, če pa dobijo premalo podpore, pol se morjo pa s kriminalom ukvarjat, da preživijo….Nemci so krivi, prmal dajo…stiskači…

   • Steiermark

    Več in sploh, bi jim morali “več dati”, z gorjačo po hrbtu!

 • ZatonMesecnikov

  #Migranti iz Severne Afrike krivi za porast kriminala v Nemčiji#

  Nemogoče. Ne verjamem. Procentualno tako majhen delež v skupnem prebivalstvu, pa vpliva na skupni porast kriminala.

  • RATATA

   TO TI BO PA TONE RAZLOŽU!

   • ZatonMesecnikov

    Tona je zaposlen z opravičevanjem povojnih pobojev…..

   • slosin

    tud jest ga pogrešam….spet bi najbrž reku, ja, švabi ga naredijo neprimerno več…….Ne vem, kaj bi rekel, če bi ga vprašal, kolk kriminala imajo na 1000 švabov, pa kolk ga imajo na 1000 pritepenih doktorjev pa inženirjev…

    • RATATA

     Približno isto bi reku! psmubradolizu!!

 • Andrej

  Nemci znajo statistiko dobro izračunati, ukrepati pa ne znajo. Pa še poslabšalo se bo.

 • skorpijon93

  če uvažaš tretji svet postaneš tretji svet

 • Da vid Einzige und das wahre i

  Samo na za dolgo zamorski drek!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!