fbpx

Migranti, ki so sarajevski park spremenili v smetišče, tudi pretepajo in kradejo mimoidoče

Foto: Kurir

Nasproti sarajevske mestne hiše je park, ki so ga že pred meseci zasedli ilegalni migranti in ga spremenili v šotorišče in smetišče. Da je zadeva hujša, so migranti začeli napadati in ropati domačine, poroča beograjski Kurir. Če bo oblast po volitvah prevzela levica, bo tako kmalu tudi sredi Ljubljane.

Kurir je v začetku maja poročal, da migranti, ki se nenadzorovano gibljejo po Sarajevu, niso več nevarnost samo za bližnje prebivalce ob parku, ampak za celotno prestolnico Bosne in Hercegovine.

Tako je skupina migrantov v začetku maja obkrožila nekega tujega turista in mu ukradla denarnico. Pred podivjanimi migranti ga je skušal rešiti fotograf Avaza, turist pa se jih je skušal ubraniti z dežnikom. Rešila ga je šele skupina domačinov, ki se je zapodila v migrantsko drhal in jo razgnala. Tudi sicer je znano, da so migranti pogumni samo takrat, ko jih je desetkrat več od tistih, ki jih napadajo.

Moti jih njihova neotesanost
Srbskim novinarjem so Sarajevčani zaupali, da jih usoda migrantov sicer žalosti, ne razumejo pa, zakaj se pretepajo, smeti mečejo pod okna, hrano vržejo stran, ne da bi jo pojedli. Zato se jih bojijo.

(Slika: PrintScreen/Kurir)

Foto: Kurir

“Poglejte tisto skupino mladih,” je starejša gospa dejala novinarju Kurirja in pokazala na skupino mlajših migrantov: “Oni prodajajo mamila in oni so najhujši.”

Demokracija