Migranti kopali predor pod močno zastraženo madžarsko-srbsko mejo – so sploh vedeli, kam so bili namenjeni?

Foto: Avaz

Le kaj je šlo po glavi ilegalnim migrantom, ki so želeli na Madžarsko? Težko si namreč razložimo, da so ilegalci na meji med Srbijo in Madžarsko skopali tunel, da bi prišli v državo, ki je zelo jasno povedala, da ne bo sprejela ilegalnih migrantov.

Portal Avaz poroča, da je madžarska policija našla 44 ilegalnih migrantov, ki so skopali tunel pod mejo s Srbijo. Prvi predor pri kraju Asotthalom je bil dolg 34 metrov, drugi pri kraju Csikeria pa 21,7 metra. Madžarska policija poroča, da se nikomur ni uspelo prebiti v državo.

Kateri migrant bi si želel v močno zastraženo Madžarsko, kjer niso dobrodošli?
Predora sta bila izkopana ročno, nista imela podpornih stebrov, tako da so lahko ilegalci srečni, da jih zemlja ni pokopala pod seboj. Od kdo so prišli migranti, madžarska policija ni navedla. Je pa sporočila, da se v zadnjem času na Madžarsko znova skuša prebiti več ljudi. A jim ne uspeva, ker imajo Madžari svojo meje močno zastraženo.

Foto: epa

Madžarska je po leto 2015, ko je bil eden od vrhuncev navala migrantov v Evropo, na meji zgradila neprehodno ograjo. Tudi zato Madžari danes živijo mirno življenje, brez nadlegovanja nadležnih in nasilnih migrantov.

Demokracija

 • Unikatna

  Nekdo jim je pomagal kopati te predore, ker sami si tega ne bi domislili. Kar na silo nekam lezejo, ker morajo, takšni so ukazi…

 • Gorski lev

  Pišete o Madžarski, slika je iz Poljske.. “Straž graniczna” piše na vozilu in ne “Rendörseg”.

  • francelj3

   To je še najmanj. Mene bolj moti, da so praktično VSE fotografije brez pojasnilnega teksta. To pomeni, da avtorji nimajo pojma, kaj in kje slike sploh prikazujejo. Kr neki tja v tri dni.

   • Jernej

    Daj se ti prvo povprasaj po tvojem zdravju? Nisi mogoce bolan? Moras h zdravniku. Nisi zdrav. Lp

  • macon

   Na kateri meji imajo pa Poljaki ograjo in žico?

 • Ružla Čkapi

  Varovalne ograje, zidovi… so kombinacija za črpanje državne kase.

 • cosmosjasnovidec

  Zemlja bi jih pokopala tudi,če bi madžari v tunel vrgli eno samo samcato bombo kar pa na žalost niso naredili.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

 • šmentanamuha

  Pa kaj je s tem folkom, a so to neke podgane, al kaj? Zaporniški pobegi na prostost skozi rove so se mi vedno zdeli stvar poguma, tole pa je stvar norosti. A jim kdo tolk fejst plača al so prišli iz kanalizacije in ne znajo drugače živeti. Ne morem razumet, da to kdo podpira.