Mladina stopila v bran komunističnemu tiranu Milanu Kučanu in njegovi privilegirani pokojnini

Datum:

Če v Sloveniji obstaja ogromno upokojencev, ki živijo pod pragom revščine, pa imamo v Sloveniji privilegirance, ki jim gre v jeseni življenja več kot odlično. Zadnji vodja Komunistične partije Slovenije Milan Kučan je nedvomno takšen primer, saj velja za prejemnika najvišje državne pokojnine. Več kot očitno pa njegove oboževalce izjemno moti, da se o dejstvih govori na glas. Med takšne nedvomno spada glasilo skrajne Levice Mladina, ki je obsodilo jumbo plakate, ki visijo na več mestih po državi, na katerih Kučanu, nasprotniku samostojne Slovenije, očitajo preko 4.700 evrov pokojnine. Pa vendar jo ta prejema.

Obsodbo plakatov so se lotili v članku z naslovom “SDS z “napako” na jumbo plakatih: Kučan s “4779 evri prvorazredne pokojnine” in pri tem ostro obsodili Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), ker si je to drznilo na plakate zapisati, kako Kučan prejema skoraj 5 tisoč evrov pokojnine.

Brez dežurnih krivcev pri Mladini ne gre
Seveda pa se pri tem niso mogli upreti, da ne bi vnovič v zadevo vmešali zanje osovraženi imeni: stranko SDS in Janeza Janšo. VSO so namreč označili za hčerinsko organizacijo stranke SDS. Da je VSO domoljubno in veteransko društvo, ki združuje državljane Republike Slovenije ter Slovence v zamejstvu in po svetu, ki imajo pozitiven odnos do svoje domovine in slovenske osamosvojitve, je zanje pregrešno. Po svoje pa način pisanje Mladine niti ne čudi, saj je Kučan, katerega ti tako zvesto branijo, oseba, ki mu osamosvojitev pač ni prestavljala intimne opcije, vendarle pa se ta ne upira prejemanju privilegirane pokojnine.

Foto: STA

Nehigienično visoka pokojnina za komunističnega tirana
Toda pri Mladini vztrajajo, kako naj bi bil znesek občutno napihnjen pa je dejstvo, da je Kučan prejemnik prvorazredne pokojnine. Spomnimo. Za vodenje zveze komunistov v času socializma in za opravljanje funkcij pozneje je Kučan pred dvema letoma dobil 2.766 evrov pokojnine mesečno. A mu je leva koalicija LDS, SD, DeSUS, SLS leta 2003, ko je bil za predsednika republike že izvoljen Janez Drnovšek, s posebnim zakonom dodelila doplačilo, da od takrat dobi 80 odstotkov plače predsednika republike. Kar mu velja do smrti. Pred dvema letoma je to pomenilo mesečno doplačilo 1.985 evrov. V času druge vlade Janeza Janše, ko so zaradi hude krize dramatično krčili vse mogoče pravice politikov po koncu mandatov, Kučanu privilegija po ostrih protestih iz takrat opozicijske Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića niso odvzeli. Na račun vladajočih iz levega političnega pola, pa je mogoče, da si bo ta še naprej dvigoval znesek že tako visoke pokojnine.

Foto: Printscreen

Zato ni razumno in higienično, da je Kučan kot šef Komunistične partije Slovenije in kot glavni nadzornik Udbe, zapiral svoje politične nasprotnike in povzročal hude kršitve človekovih pravic, in je ta upravičen do prejemanja tako visoke pokojnine. Nič čudnega ni, da se marsikdo upravičeno z jezo vpraša, kako je kaj takega sploh mogoče. Namreč ogromno je ljudi, ki so celo življenje garali, pa so se vseeno v jeseni življenja znašli z mizernimi pokojninami, ki komajda znesejo za pokritje življenjskih stroškov. Mnogo pa je takih, ki jih sploh niso zmožni pokriti. A seveda za navadne državljane Mladina nima posluha.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...