fbpx

Migranti krivi, da je na Bavarskem za 90 odstotkov več posilstev

Foto: epa

Statistični podatki, ki jih je v južni nemški deželi Bavarska objavilo ministrstvo za notranje zadeve, kažejo, da se je število prijavljenih primerov posilstev že v prvih mesecih tega leta povečalo za okoli 50 odstotkov. Posilstva, v katerih so dekleta posilili migranti, pa so se zvišala za več kot 90 odstotkov.

Omenjene podatke so razkrili po najnovejšem brutalnem posilstvu, o katerem smo pisali včeraj. Trije afganistanski miranti so 16-letnici sledili na železniško postajo, ko se je vračala iz šole. Tam so jo posilili. Na eni strani so nehumani migranti, ki v naše življenje vpeljujejo zgolj kriminal, na drugi pa posiljene ženske žrtve. Zdaj pa uganite, na katero stran so se postavili nemški mediji. Truthrevolt piše, da so nekateri statistične podatke celo skrivali in branili migrantske napadalce. Že nemški javni televizijski program Deutsche Welle je gledalcem sarkastično zatrdil, da je “najverjetneje, da bodo tujci obtoženi” in da vsak “osumljenec še ni storilec“.

Na Bavarskem letos najmanj 685 spolnih zlorab
Na Bavarskem je število primerov posilstev strmo naraslo. Številni obtoženi so migranti. Zaradi ogromne količine prijav se je iz Bavarske problematika razširila po celotni Nemčiji in zdaj se z deželnimi zadevami ukvarja cela država. Dvanajstega septembra je državni minister za notranje zadeve Joachim Herrmann predstavil statistične podatke o kriminalu na Bavarskem in ti so se zdeli precej pozitivni: manj vlomov, manj kraj. Potem pa je počilo. Število posilstev je kar naenkrat sunkovito naraslo in število, o katerem so poročali v prvi polovici leta, se je do tega meseca povečalo za približno 50 odstotkov. Herrmann je dejal, da je bilo letos doslej vloženih 685 prijav spolnih zlorab.

Migranti so skupno posiljevali najmanj 126-krat, mogoče celo večkrat, saj vsi napadalci niso znani. Poleg tega k tej skupini migrantov ne prištevajo tistih, ki so že pridobili nemško državljanstvo in tistih, ki so v Nemčijo prišli kasneje. Veliko je primerov, o katerih se ne govori in za katere oblasti sploh ne vedo. Kljub temu pa ta statistika ob primerjavi z istim obdobjem lani predstavlja porast spolnih zlorab za kar 90 odstotkov.

Simbolična slika (Foto: iStock)

Minister za notranje zadeve zagotavlja omejevanje priseljevanj in deportiranje
Ko je predstavil statistiko, je bavarski minister za notranje zadeve dodal: “Naš cilj je učinkovito najti storilce in jih obtožiti posilstva. Tudi tiste v azilnih centrih.” Nadaljeval je, da učinkovito omejuje priseljevanje in skuša biti čim bolj dosleden pri deportiranju tistih, katerih prošnje za azil so zavrnili. Kljub temu pa na seji vlade ni znal pojasniti statističnih podatkov. “Naši policijski strokovnjaki trenutno pripravljajo natančno analizo podatkov,” je povedal.

Z Merklovo in njenimi odprtimi mejami se stanje zagotovo ne bo izboljšalo
Nezakoniti priseljenci ali prosilci za azil predstavljajo 11 odstotkov vseh osumljencev v povezavi s posilstvi na Bavarskem. Ta številka postane grozljiva, ko se zavemo, da so to migranti, ki so nedavno prišli v Nemčijo in predstavljajo manj kot dva odstotka celotnega nemškega prebivalstva. Številke skrivajo veliko več, kot kažejo. Ne vključujejo migrantov, ki so že pridobili nemško državljanstvo in tistih, ki so v Nemčijo prišli kot priseljenci druge generacije. Vse te “ostale skupine” so v statistiki kaznivih dejanj obravnavane kot “Nemci”. Od leta 2015 je v Nemčijo prišlo več kot milijon migrantov, večina teh je moških iz arabskih in muslimanskih držav. S kanclerko Angelo Merkel na čelu in z njeno politiko odprtih meja za ilegalne migrante pa lahko država pričakuje še večje poslabšanje krize.

A. L.