fbpx

Migranti na Nizozemskem ustanovili stranko, ki zagovarja genocid nad kristjani

Foto: epa

Na Nizozemskem so migranti ustanovili svojo stranko. Njihov program je osnovan na islamu, njihovi predlogi pa radikalni. Trdijo, da so ljudje drugih ras na Nizozemskem danes obravnavani kot Judje v nacistični Nemčiji, hkrati pa širijo sovraštvo do nizozemskih Judov in Izraela. Nikakor ne priznavajo, da so bili množični poboji krščanskih Armencev v turškem Otomanskem cesarstvu leta 1915 genocid, iz javne uprave pa bi radi odstranili vse, ki so po njihovem mnenju rasistični. 

Stranko po imenu Denk (sl. Misli!)  sta ustanovila Tunahan Kuzu in Selcuk Öztürk, poslanca socialdemokratske delavske stranke s turškimi koreninami. Stranka je v javnosti doživela veliko pozornost, ko sta se ji pridružili nekdanja mis Nizozemske Tatjana Maul in znana temnopolta televizijska voditeljica Sylvana Simons.

Preberite tudi:
-Erdogan grozi Merklovi

Državo bi očistili “rasistov”
Stranka se želi prikazati kot protirasistična, inovativna in sveža stranka. Napovedujejo, da bodo predvsem nasprotovali protiislamistični stranki Geerta Wildersa, ki doživlja vse večjo podporo v javnosti. Njihovi predlogi pa so izjemno radikalni. Želijo uvesti poseben seznam, tj. nekakšno črno listo, na katere bi uvrstili vse tiste državne uradnike, ki so po mnenju stranke Denk rasisti.

Ustanovili bi tudi poseben oddelek policije, ki bi na podoben način kot spolne prestopnike preganjal nizozemske domačine, ki po mnenju stranke Denk v javnosti in na družabnih omrežjih izražajo rasistične ideje.

Turški pokol Armencev za njih ni genocid
Slogan stranke migrantov se glasi ”Glas neslišanih”. Trdno zagovarjajo stališče, da množično pobijanje krščanskih Armencev s strani muslimanskih Turkov in Kurdov v prvi svetovni vojni ne sme veljati za genocid. So vneti privrženci islamističnega turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana in nasprotujejo vsaki kritiki na njegov račun.

V predvolilnem programu imajo zapisano tudi zahtevo za nakazilo pokojnin v države severne Afrike in Turčijo ter pravico do nakazila otroškega dodatka v države izvora, piše nemški časnik Die Welt.

Podpiralo bi jih lahko kar milijon upravičencev
Najbolj zaskrbljujoče je dejstvo, da je v stranko včlanjenih že 2.000 ljudi, sociologi pa ocenjujejo, da bi lahko zanje glasovalo kar milijon volivcev. Za njih bi namreč lahko glasovali vsi migranti, priseljenci in otroci priseljencev. V parlamentu bi tako lahko dobili vsaj pet sedežev. Največ naj bi jih odvzeli prav socialdemokratom.

M. G.