fbpx

Migranti po brutalnem umoru zakonskega para niso pokazali nikakršnega obžalovanja, so se pa smejali

Fotografija je simbolična.(Foto: iStock)

Dvojni umor v švedskem Hallonbergenu, ki se je zgodil v torek, v javnosti ni doživel pretirane pozornosti, saj so se organi pregona odločili, da bi bilo boljše, če pred začetkom sojenja čim bolj pometejo pod nevidno preprogo. Po navedbah Nyheter Idaga naj bi eden izmed policijskih virov izdal, da je imela ena izmed žrtev, nesrečna ženska, celo prerezan vrat. 

Umor je bil precej brutalen, saj sta bili žrtvi zabodeni do smrti, najdena ženska v stanovanju je imela celo prerezan vrat. Ko je policija prispela na kraj umora je streljala na osebo, ki je sedela ob moškem, ta pa je ob strelu policije poskušala še enkrat zabosti ležečega moškega, ampak ji to ni uspelo, saj je zgrešila.

Speisa poroča, da sta bila umorjena zakonca starša dveh majhnih otrok, ki sta zdaj postala siroti. Glede na skopa poročila v medijih naj bi obstajal povezava s tem umorom in enim izmed preteklih umorov v Stockholmu, pri katerem naj bi bil eden izmed umorjenih staršev priča umoru.

Foto: iStock

Morilci niso kazali nobenega obžalovanja
Samo uro po dvojnem umoru je policija aretirala štiri ljudi, dva mlada moška, stara 20 in 21 let, in dva fanta, stara 15 in 16 let. Petnajstletnik je bil po navedbah tožilca Olofa Calmvika izpuščen po zaslišanju. Vir iz policije je povedal, da aretirani po umoru niso pokazali nikakršnega obžalovanja in razumevanja o tem, kaj se je zgodilo. Ko so bili pripeljani na policijsko postajo, so samo sedeli in se smejali, videti je bilo mogoče, da so bili omamljeni.

Aftonbladet navaja, da so storilci dobri prijatelji dveh aretiranih zločincev, ki sta zaprta zaradi umora, ki se je v preteklosti prav tako dogodil v Stockholmu, nedavno umorjeni moški pa naj bi bil priča temu, kar je najverjetneje vodilo v njegovo smrt.

Foto: iStock

Neznani vir je povedal, da imajo aretirani nezahodna imena, eden naj bi prihajal iz Afrike, ostali pa iz Bližnjega vzhoda ali Severne Afrike. Dejstvo pa je, da človeku obrne želodec, ko vidi, da bodo takšni ljudje v največ dveh letih ponovno prosto hodili po ulicah in sejali strah. Kdo bi si mislil v preteklosti, da bomo kdaj živeli v takšni Evropi?

N. Ž.