fbpx

Obredni umori postajajo del evropske realnosti: Afriški migrant 30-krat zabodel dekle, jo obglavil in truplo za nameček še okrasil

Foto: iStock

Afriški migrant je obtožen obrednega in krvoločnega umora svojega dekleta, saj je nesrečnico tridesetkrat zabodel, jo obglavil in nato izmaličeno truplo še okrasil. 

Britanski Express poroča, da je bil morilec, ki je zagrešil krvavi umor, migrant kongovskega porekla, ki je v Nemčiji zaprosil za azil.

Odrezal ji je tudi roko in mezinec
Moški, znan kot Yve M., je obtožen, da je pred obglavitvijo dekle zabodel kar tridesetkrat, ji odrezal levo roko in mezinec na desni roki ter nato okrasil njeno izmaličeno telo.

Julija lani so sosedje zaradi nevzdržnega smradu, ki je prihajal iz stanovanja, v katerem je bila umorjena nesrečnica, poklicali policijo. Ko je policija prispela na kraj umora, je truplo že začelo razpadati, kljub temu pa jim ga je uspelo identificirati. To je pripadalo ženski z imenom Tunay G.

Foto: iStock

Par se je spoznal leta 2015, medtem ko sta oba živela v začasnih domovih, mesec dni pred napadom pa sta se skupaj preselila v stanovanje v berlinski soseski Mariendorf.

Šlo naj bi za obredni umor
Policija je bila presenečena, ker je bilo truplo okrašeno s kamni, vrvico in perjem, zaradi česar preiskovalci sklepajo, da je šlo za obredni umor. Mrliški oglednik je ugotovil, da je nesrečna 39-letnica umrla zaradi prevelike izgube krvi, še vedno pa niso našli morilskega orožja, ki ga je storilec uporabil 15. ali 16. maja lani.

Dan po odkritju trupla je policiji uspelo priti na sled morilcu in ga aretirati. Tožilstvo pa se je morilcu v bran zavzelo, da bi morali osumljenca odpeljati na zdravljenje v psihiatrični oddelek, ker naj bi trpel zaradi paranoidne shizofrenije.

N. Ž.