fbpx

Migranti so na nemških kopališčih spet na pohodu – migranta na bazenu otipavala več najstnic

Takole pa izgleda eden od letakov, ki so jih v Nemčiji pripravili posebej za migrante, da bi jih poučili o pravilnem vedenju na bazenu (foto: epa).

Nemška policija je potrdila, da sta prosilca za azil osumljena spolnega nadlegovanja petih najstnic v bazenu. Po podatkih, navedenih v policijskem poročilu, se je to zgodilo v soboto, v mestu Bad Oldesloe, ki se nahaja na severu nemške zvezne dežele Schleswig-Holstein. 

Po podatkih policije sta moška južnaškega videza pod vodo otipavala dekleta, stara med 12 in 14 let. Najstnice so o incidentu obvestile reševalca iz vode, ki je moška nagnal iz bazena in o dogodku obvestil pristojne organe.

Osumljena migranta sta stara 23 in 34 let
Med zasliševanjem migrantov, ki sta prosilca za azil, so ugotovili, da sta osumljenca stara 23 in 34 let ter bivata v Bad Oldesloeju. Policija je začela s podrobnejšo preiskavo primera, vendar po poročanju medija Russia Today ni predložila podatkov o narodnostni pripadnosti domnevnih storilcev. Med drugim preučuje tudi posnetek kamere, ki se nahaja v objektu bazena in je po navedbah podjetja Vereinigte Stadtwerke GmbH, ki s kopališčem upravlja, tudi edina.

Incident v Nemčiji še zdaleč ni osamljeni primer
V zadnjih mesecih so številni nemški lokalni mediji poročali o podobnih incidentih, ki so se večinoma zgodili na kopališčih in središčih za preživljanje prostega časa. Aprila lani so 27-letnega migranta aretirali zaradi spolnega napada na devetletni deklici na kopališču v mestu Rendsburg. Podoben napad se je zgodil v začetku marca lani v mestu Norderstedt, zaradi česar sta bila prosilca za azil, odrasli moški in 14-letni fant, obsojena namernega posilstva.

Foto: STA

Foto: STA

Najbolj izstopajoči primeri spolnih napadov migrantov pa so se zgodili v Nemčiji, na silvestrovo leta 2015: bilo je 881 spolnih kaznivih dejanj, v katerih je bilo udeleženih preko 1.231 žensk, kar je nemška policija razkrila v poročilu novembra lani.

N. Ž.