fbpx

Migranti uničevali ter ustrahovali tudi v avstrijski prestolnici!

Fotografija je simbolična. (Foto. epa)

V večjem delu Dunaja je prehod v novo leto potekla dokaj mirno, hujše divjanje pa so policisti zabeležili v četrti Favoriten, v kateri živi precej migrantske populacije, predvsem tiste iz Bližnjega vzhoda. Kljub omejitvam zaradi pandemije kitajskega virusa, so se tamkajšnji prebivalci zbirali v večjih skupinah po stanovanjih, razgrajali in kričali, pri tem pa metali pirotehniko na mimovozeče avtomobile ter posamezne pešce, poroča krone.at.  

Skupina okoli trideset mlajših islamistov se je nato podala na rušilni pohod po mestnih ulicah. Med zavijanjem Alah Akbar so požigali smetnjake, klopi, razstreljevali prodajne avtomate, razbijali izložbe, zažgali so tudi božično jelko na trgu.

Med vreščanjem in zavijanjem so napadali celo policiste, v njih so izstreljevali rakete in metali petarde z izredno močnim polnjenjem- policija pravi, da petarde, ki so polnjene s sto grami črnega smodnika, lahko uvrščamo v isti rang kot ročne bombe.

Policisti uspeli prijeti devet migrantskih kriminalcev
Za nameček se je islamistična golazen lotila tudi draguljarne, z petardami so skušali razbiti stekla, eden izmed njih pa je uporabil kanto za smeti kot “ovna”, da bi vlomil v prodajalno. Ob prihodu več policijskih patrulj se je sodrga razbežala, devet so jih policisti zagrabili, ostali pa so uspeli zbežati. Med prijetimi je bil tudi 21-letnik iz Sirije, ki si je skušal s smetnjakom utreti pot v draguljarno, zato so ga priprli, ostalo osmerico pa so po postopku izpustili. Pet prijetih je sicer državljanov Sirije, dva Iraka, dva pa sta avstrijska državljana bližnjevzhodnih korenin.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Demokracija