fbpx

Migranti v Parizu našli grešnega kozla za migrantsko krizo: “Evropa je kriva!”

Foto: epa

V največjem pariškem migrantskem kampu, ki se nahaja blizu metro postaje Porte de La Chapell, več sto migrantov živi v šotorih. Velika večina izmed njih krivi Evropo, da je odgovorna, ker ne dobijo ustrezne dokumentacije in brezplačnega bivanja. Več kot očitno pa je, da so ti prišli v Evropo uživati in iskati boljše življenje z namenom, da bodo živeli na bremenih Evropejcev. Pa naj še kdo reče, da gre za uboge. razcapane prišleke, ki bežijo pred vojno in so hvaležni za vsakršno pomoč. Oni bi samo prejemali, pa še to ne karkoli.   

Migrantski kamp Porte de Le Chapelle je največji zunanji kamp, ki je postavljen v francoski prestolnici. Ta predstavlja dom več sto migrantom, od katerih večina prihaja iz afriških držav, kot so: Sudan, Eritreja in Nigerija. Breitbart London je spregovoril s številnimi prebivalci kampa in prišel do ugotovitve, da vsi za nastalo situacijo krivijo francosko vlado in Evropo ter zahtevajo potrebno dokumentacijo za dostop do socialne blaginje.

V Franciji si želi ustvariti družino
Petindvajsetletni Rolando je povedal, da je v Pariz prispel pred dvema mesecema, po tem, ko je premagal pot skozi Zahodno Afriko, Libijo in šestdnevno potovanje po morju, ki ga je vodilo do Italije. Nigerijec, oblečen v trenirko znamke Lonsdale, je povedal, da se je odločil za obiskovanje šestmesečnega tečaja o mednarodnih odnosih in dodal, da si želi ustvariti družino v Franciji. Poleg tega je poudaril, da ne mara Francozov in dodal, da si ti želijo, da bi migranti še naprej “trpeli” na ulicah. “Opazujem ljudi, ki gredo mimo in ko ti gledajo v nas, jim gre na smeh. Delujejo, kot bi bili veseli, da trpimo.”

Kamp Porte de Le Chapelle (Foto: epa)

Nato je nadaljeval: “Krivimo jih za to, kar so storili Afriki! Če ti ne bi pokvarili naše dežele, me ne bi zdaj videli tukaj.” Po prepričanju Rolanda je teroristične organizacije, kot je Boko Haram, ustvarila britanska vohunska agencija MI6. “Naša generacija je pametnejša. Beli človek ne more kar tako priti do mene in me zmesti.”

Foto: epa

Nevladne promigrantske organizacije označujejo kot sranje
Veliko migrantov je zatrdilo, da so lačni, kljub temu, da jim dobrodelne organizacije, kot so Utopia 56, dostavljajo hrano, in sicer tako v Parizu kot tudi drugod v Franciji. Dvaintridesetletni migrant je ob vprašanju glede promigrantskih nevladnih organizacij dejal, da so sranje, saj te dostavljajo vodo in dodal, da oni veliko bolj potrebujejo ustrezne dokumente, ki bi jih izdala vlada.

Foto: epa

V preteklosti se je glavni migrantski kamp nahajal blizu metro postaje Stalingrad, v katerem so bili pogosti pretepi med več sto migranti, ki so tam živeli v lanskem letu. Nekdanji kamp je izpraznila policija, območje pa je ograjeno, da se na območju nekdanjega kampa ne bi ponovno naselili migranti.

Foto: epa

Foto: epa

N. Ž.