fbpx

Musliman v Parizu zabodel 66-letno judovsko sosedo in jo iz stavbe potisnil v smrt

Foto: iStock

Pariška policija preučuje sum umora, pri katerem naj bi 27-letni musliman umoril svojo judovsko sosedo Sarah Lucy Halimi, v njenem stanovanju se je pojavil medtem ko je spala. 

Nesrečna 66-letnica je po podatkih policije ležala v postelji, ko jo je napadel muslimanski napadalec, ki jo je zabodel in potisnil iz njenega stanovanja v tretjem nadstropju ter pri tem kričal: “Allahu akbar” (Bog je velik).

Po divjem obnašanju je Halimi potisnil v smrt
Halimi, ki so je včeraj v Jeruzalemu pospremili k večnemu počitku, so v ponedeljek našli mrtvo zunaj njenega stanovanja v Parizu. Sosedje so po poročanju Jihad Watcha policistom povedali, da se je napadalec v poznih večernih urah povzpel v tretje nadstropje stanovanjskega kompleksa, zakričal “Allahu akbar”, se obnašal divje in nato Halimi pahnil v smrt.

Foto: iStock

Napadalec je med policijsko preiskavo zatrdil, da je nesrečno žensko umoril, ker mu je “to ukazal koran”, zato so ga poslali v psihiatrično oskrbo, kjer bodo opravili nadaljnje preiskave o njegovem duševnem zdravju. Družina pokojnice trdi, da je bil dogodek teroristični napad in obtožuje policijo, da želi to prikriti zaradi političnih razlogov, ki so povezani z volitvami v Franciji.

N. Ž.