fbpx

Migrantoljubci ne odnehajo z vsiljevanjem migrantskih kvot

Foto: epa

Migrantoljubci skušajo članicam EU vsiliti novo zavezo, ki bi legalizirala množične migracije. Hinavsko leporečje in zastrupljeni bombončki. Vsiljevanje kvot za razdelitev migrantov po članicah EU. Le zaprtje meja za migracije lahko ohrani našo civilizacijo.

V preteklih številkah Demokracije smo večkrat pisali, da globalistični migrantoljubci pospešeno pripravljajo teren za nov naval migrantov tretjega sveta na našo celino. In prejšnji teden se je to tudi uresničilo. Evropska komisija je namreč predstavila nov Pakt o migracijah in azilu. Po besedah avtorjev te nove migrantske zakonodaje “pakt uvaja izboljšane in hitrejše postopke v celotnem sistemu EU za azil in migracije ter vzpostavlja ravnotežje med načeloma pravične delitve odgovornosti in solidarnosti“. Avtorji so tudi zapisali, da je to “ključnega pomena za celovit pristop EU k migracijam in povrnitev zaupanja med državami članicami ter v zmožnost Evropske unije, da upravlja migracije“. Kljub vsemu leporečju je ta pakt past, hinavski načrt za preplavljanje naše celine z migranti.

Predlagani pakt je zahrbtna past
Avtorji pakta seveda vedo, da srednje- in vzhodnoevropske države nasprotujejo množičnim migracijam nasploh in prerazporejanju migrantov v sistemu kvot po članicah EU še posebej. Zato so si privoščili malce zamegljevanja. “Celovito” naj bi zavarovali meje, “okrepili” boj priti tihotapcem migrantov in tiste države, ki ne bi želele sprejeti migrantov, bi bile solidarne pri finančni pomoči za vračanje migrantov v izvorne države. Vse to so seveda samo lepe besede in past. Večina pakta namreč poudarja, da so “migracije vedno bile in bodo del naše družbe” in da jih je pač treba sprejeti, ker je to “evropsko”.

Foto: epa

Drži, da so migracije vedno bile, vendar so do sedaj države odločale, ali bodo migrante spustile čez meje ali ne. Temu se reče legalna migracija. Ilegalnim množičnim migracijam čez meje pa se reče invazija in države so imele le dve možnosti, ali invazijo odločno zatrejo ali pa se predajo in pustijo invazijcem, da jih preplavijo. Pakt torej pripravlja pot za legalizacijo ilegalnih množičnih migracij in tu je glavna past. Če bodo namreč članice podpisale soglasje k paktu, bodo s tem dejansko privolile v legalizacijo množičnih migracij in to jim bodo migrantoljubci lahko vsakokrat servirali, če bi se kdaj kasneje upirale.

Hinavsko leporečje globalistov
Kot rečeno, v paktu je tudi malce zamegljevanja glede zavarovanja meja, boja proti tihotapcem, vračanja migrantov. Izkušnje kažejo, da gre za prazne besede. Že leta poslušamo o “boju priti tihotapcem migrantov”, a ti skupaj s kvazi “humanitarnimi” organizacijami veselo nadaljujejo svoj posel. Ko je Italija za nekaj časa zaprla svoja pristanišča za tihotapce ljudi, so tihotapci te izkrcavali na osamljenih plažah ali pa celo na silo vpluli v pristanišče ter celo napadli policijski čoln, ki je hotel to preprečiti. In vsi tisti, ki imajo polna usta boja proti tihotapcem, so tej nasilni akciji in kapitanki, ki jo je izvedla, ploskali in jo slavili. Podoben lari fari je tudi sodelovanje držav članic pri zavarovanju meja. Letos pomladi, celo v času pandemije, je Turčija spodbujala množične migracije v Grčijo.

Foto: epa

Plovila nekaterih skandinavskih držav, ki naj bi zavarovala grške meje, so, namesto da bi ladje z migranti vrnila nazaj v turške vode, migrantom pomagala, da so se izkrcali na grških otokih. In kapitane teh plovil, ki so odkrito zavrnili ukaze koordinacijskega centra, so njihove levičarske vlade pohvalile. Kar pa zadeva vračanje migrantov v izvorne države − zakaj bi nekdo spodbujal množične migracije, hkrati pa načrtoval vračanje migrantov v izvorne države? Kaj takšnega lahko izjavi le popoln bebec ali notoričen lažnivec. Zagovorniki pakta so prejšnji teden tudi pozivali k čimprejšnjemu sprejemu 13 tisoč migrantov, ki so bili nekoč nameščeni v centru Moria na otoku Lesbos, centru, ki so ga migranti sami požgali do tal. Logično bi bilo, da predvsem takšnih podivjanih migrantov ne bi sprejeli v Evropo, ampak bi jih po hitrem postopku vrnili v izvorne države. Mimogrede, za del teh migrantov v Morii se lahko zahvalimo prej omenjenim kapitanom skandinavskih plovil, ki so spomladi “varovali meje EU” tako, da so pomagali pri prevažanju migrantov.

Prisilna “solidarnost”
Sicer pa je lepe besede o solidarnosti, češ da bodo države, ki ne bodo hotele solidarno sprejeti migrantov, pač pomagale na druge načine (predvsem finančno), povozila kar evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson, ki je dejala, da prostovoljna solidarnost ni dovolj in da bo morala biti solidarnost obvezna, čemur po domače pravimo prisila. Johanssonova torej niti ne skriva, da nameravajo migrantoljubci vsiliti migrantske kvote članicam EU. Tiste države, ki se ne bodo uklonile, pa bodo terali pred evropsko sodišče, jim izrekali globe in jih prikrajšali za sredstva iz evropskih skladov, v katere sicer vse članice obvezno solidarno prispevajo denar. Komisarka Johanssonova se na izsiljevanje in teroriziranje dobro spozna; preden je pristopila k socialdemokratski stranki, se je politično kalila v vrstah švedske komunistične partije.

Evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson. (Foto: epa)

Zastrupljeni bombon
Avtorji pakta pa so zadevo posladili tudi z bombončkom, podobno kot akviziterji, ki ti ponujajo bon za dvajset evrov, če pri njih kupiš nekaj, česar ne potrebuješ, in te bo kreditno obremenilo za dolga leta. Države bodo za vsakega odraslega migranta dobile 10 tisoč evrov iz evropske skupne sklede, za mladoletnika brez spremstva pa 12 tisočakov. Tudi če pustimo ob strani dejstvo, da se denar v to skledo zliva iz naših davkov, bo ponujeni denar približno pol leta pokrival stroške, ki jih bo imela država z migrantom, ki ga bo sprejela. Potem bo seveda postal proračunski strošek države sprejemnice in ne le on, izkušnje kažejo, da migranti, potem ko se dodobra zasidrajo, začenjajo zahtevati, da se jim omogoči združitev s praviloma zelo obširnim sorodstvom, ki je ostalo v stari domovini. Tako, da je ponujeni bombonček v resnici zelo strupen. Posledice takšne prakse lahko vidimo na primerih iz mnogih zahodnoevropskih mest, ko se celotne mestne četrti spreminjajo v migrantske gete, mesta pa sčasoma postanejo greznice tretjega sveta, iz katerih pospešeno izginja evropska tradicija in kultura. To pa je seveda tudi končni cilj globalističnih migrantoljubcev. Zato je treba vse leporečne pakte o migracijah odločno zavrniti in vztrajati pri edini politiki, ki lahko ohrani evropsko civilizacijo pred propadom, to pa je zaprtje meja za migracije.

Bogdan Sajovic