fbpx

Migrantski obračun v Srbiji, ki je zahteval smrtno žrtev, med domačini povzročil strah

Aretacija migranta (Foto: posnetek zaslona televizije M1)

Migrantskim napadom v naši okolici ni videti konca, medtem pa se naša oblast obnaša kot da nezakonite migracije ne bi ogrožale varnosti. Srbske oblasti še vedno iščejo migrantsko tolpo, ki je v soboto zgodaj zjutraj začela streljati v gozdu blizu madžarske meje. Oblasti so doslej uspele prijeti le 26-letnega Afganistanca, ki je pridržan zaradi suma in poskusa umora. 

Spomnimo: v spopadu med afganistanskimi in pakistanskimi tolpami je bila ena oseba ubita, sedem pa je bilo ranjenih. Ljudje, ki živijo v Subotici, južno od madžarske meje in okolici ostajajo napeti zaradi tega, kar se je zgodilo, in menijo, da niso več varni, je poročal madžarski državni kanal M1.

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/1543513913098211333?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1543513913098211333%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frmx.news%2Fserbia%2F1-dead-7-injured-after-shootout-between-afghans-and-pakistanis-in-serbia-just-south-of-hungarian-border%2F

V nedeljo je policija nadaljevala s patruljiranjem v okrožju Subotice, kjer je prišlo do spopadov. Okolica gozda je ostala zaprta za javnost, medtem pa so preiskovalci pregledovali mesto kraja zločina. Dogajanje je razburilo številne domačine, ki so v soboto zvečer začeli z mirnimi demonstracijami in zahtevali, naj oblasti migrante, ki se zbirajo na tem območju, odpeljejo v sprejemni center, ker se bojijo, da se bo spopad ponovil. “Kako naj mirno spim po takem incidentu?” je vprašala domačinka. “Nikoli ne vem, kdaj bo kdo prišel iz koruznega polja in me napadel s pištolo. Če moj pes laja, si ne upam več iti ven, da bi preverila, zakaj,” je dodala.

Migranti naj bi streljali tudi na policijo, zaradi česar je srbski minister za notranje zadeve Aleksandar Vulin odhitel na prizorišče in oblastem dovolil uporabo strelnega orožja, poroča Remix News. S strelnimi ranami so v bolnišnico prepeljali skupaj sedem ljudi. 16-letno Iranko so morali nemudoma operirati, njeno stanje pa je trenutno stabilno.

Policisti so na lovu za storilci. Vse migrante, ki so čakali v soseski, so odpeljali na policijsko postajo in jih zaslišali. Enega so pred kamerami medija M1 vklenili. Medtem so se pojavile tudi informacije, da je srbska žandarmerija prijela iskanega terorista, več informacij pa zaenkrat še ni.

Srbski notranji minister je v izjavi, objavljeni v nedeljo, potrdil, da so v Subotici v hitri in učinkoviti akciji prijeli 26-letnega Afganistanca. Omenjeni je osumljen storitve umora. Napetost pa še naprej ostaja visoka. Domačini so namreč v nedeljo zjutraj znova slišali strele, tokrat iz gozda v bližnji Kelebiji, zaradi česar so se oblasti vrnile na kraj dogodka.

Migranti povzročajo težave tudi v sosednji Hrvaški
Migranti pa ne povzročajo težav le v Srbiji. Nedavno smo namreč poročali, kako sta dva migranta zabodla tri mlade Hrvate na Malem Lošinju. S tremi državljani Hrvaške sta se spopadla državljana Gruzije. Pred sporom je prišlo do motenja javnega reda in miru, je sporočila policija. Poškodovane mladeniče so nato odpeljali v reško bolnišnico, kjer so pri dvema ugotovili hude telesne poškodbe, pri enemu pa lažje.

Slika je simbolična. (Foto: Pixabay)

Sara Kovač