Poslanka Bah Žibertova v odprtem pismu stranki SD: To je nedopustna in žaljiva izjava poslanca Žnidaršiča

Datum:

Poslanka SDS Anja Bah Žibert je na Socialne demokrate naslovila odprto pismo, v katerem med drugim sprašuje, ali se strinjajo z izjavo njihovega poslanca Jonasa Žnidaršiča, ki je slovenske volivce opredelil kot nezmožne pravilnega odločanja in hkrati sebe postavil v vlogo tistega, ki odloča o tem, kaj je prav in kaj ne.

Vsebino odprtega pisma Anje Bah Žibert, v katerem med drugim ostale člane SD sprašuje, ali se strinjajo z izjavo Jonasa Žnidaršiča, ki je slovenske volivce opredelil kot nezmožne pravilnega odločanja, preberite v nadaljevanju.

Spoštovani, vaš poslanec Jonas Žnidaršič, ki je v Državnem zboru RS nadomestil Tanjo Fajon, je na nedavni izredni seji državnega zbora dne 27. junija 2022, med drugim dejal: “Poglejte, ne moremo za vsako stvar spraševati ljudstva, kaj si želi in kaj meni in kaj bi rado, ker dobro vemo vsi, da v nekaterih zadevah ljudstvo ne zmore odločiti tako, kot je prav in tako, kot je zanj koristno.”

Poslanka Bah Žibert je v pismu zapisala, da “gre za nedopustno in žaljivo izjavo, s katero poslanec Žnidaršič po mojem prepričanju nakazuje na vsaj dve stvari – volivce opredeljuje kot nezmožne pravilnega odločanja, hkrati pa sebe postavlja v vlogo tistega, ki odloča o tem, kaj je prav in kaj ne“. V nadaljevanju je glede na to, da ima po Ustavi Republike Slovenije oblast ljudstvo, Socialne demokrate javno vprašala naslednje:

  • Ali se strinjate z izjavo, ki jo je podal vaš poslanec na seji državnega zbora, češ da so ljudje nezmožni presoje o tem, kaj je zanje dobro?
  • Če se z izjavo poslanca ne strinjate, ali ste se od nje ogradili?
  • V kolikor se od izjave poslanca niste ogradili, me zanima, zakaj ne in ali to pomeni, da se z njo strinjate?

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Še naslednjih pet let

"Njene napovedi so dovolj splošne in všečne vsem stranem,...

Zakaj ni slovenske zastave, kjer nastopa državna predstavnica?

Slovenska državna zastava simbolizira zgodovinski pogum skozi stoletja, ki...

Ruska mornarica je izgubila pomorsko bitko na Črnem morju

Ruska črnomorska flota je pred vojno z Ukrajino vzbujala...

Neverjetno veliko Američanov podpira politično nasilje

Ameriška politična resničnost je vedno bolj podobna slovenski. "Pajdaška"...