Mike Pence: “Donald Trump je poslednji branik pred radikalno levico”

Datum:

Breitbart je pred kratkim spremljal ameriškega podpredsednika Mika Penca na nekaj s kampanjo povezanih dogodkov v Minnesoti in Michiganu, in na tej poti z njim opravil ekskluzivni intervju. V intervjuju je podpredsednik omenil pomen Trumpove politike za ponovno gradnjo ameriškega ugleda. Pri tem bo eno največjih, daljnosežnejših vlog igrala njegova ponovna vzpostavitev in višji vložki v vesoljske sile.

Mike Pence, ameriški podpredsednik, Donalda Trumpa, svojega nadrejenega, vidi kot “poslednji branik pred radikalno levico”. Kot pravi, sta njuna predhodnika, Barack Obama in Joe Biden, prav tekmovala, kdo se bo bolj opravičeval za Ameriko oziroma pokazal, kako mu je žal za vse, kar so ZDA storile in jih predstavil kot nekaj slabega. Donald Trump, na drugi strani, ponovno gradi ugled Amerike, vzpostavlja način govora o ZDA kot v povprečju izjemno pozitivnem projektu, toda to še ni vse.

Trump je pričel, tako Pence, za razliko od Obamovih mandatov, ko se je v vojsko in vesoljski program vlagalo veliko manj, vlaga, namenjati veliko pozornost optimizaciji vojske in ponovni vzpostavitvi vesoljskih sil. Ko je Trump prevzel predsednikovanje, je bilo stanje v vojski dokaj klavrno: mnogi že zelo dolgo niso dobili nikakršnih povišic plač, nekateri so poročali o tem, da nimajo dovolj opreme, da jim primanjkuje celo streliva in tako dalje.

Ameriški predsednik Donald Trump (Foto: EPA)

Trump se zavzema, da bi temu naredil konec, obenem je pričel ponovno vzpostavljati vesoljske sile, ki bodo še dolgo zagotavljale ameriško dominacijo tako v vesolju kot na zemlji, v vodah. Ameriški predsednik je na enem zadnjih dogodkov v okviru predsedniške kampanje napovedal, da bosta prva naslednja astronavt in astronavtka v vesolju, Američana.

Poleg skrbi za “Ameriko najprej”, tako Pence, ameriška vojaška moč pomeni tudi več miru. Ko ni nekoga, ki bi imel monopol nad uporabo sile, ki ga ima zaradi ugleda v očeh drugih, so razmere med državami bolj nestabilne in mir bolj ogrožen.

Aleš Ernecl

Sorodno

Zadnji prispevki

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...

Kapacitete evropskih vojsk so danes bistveno manjše kot leta 1989

Vojaški strokovnjak Thomas C. Theiner opozarja, da je Evropa...