fbpx

Milijarder bi mlade, ki se navdušujejo nad socializmom, posedel na zasebno letalo in jih poslal v Venezuelo!

Ken Langone (Foto: Facebook)

Milijarder Ken Langone ima odlično rešitev za vse mlade, ki se navdušujejo nad socializmom, uživajo pa v vseh prednostih svobode in kapitalizma. Posedel bi jih namreč na svoje zasebno letalo ter poslal v Venezuelo, kjer bi iz prve roke spoznali, kako dejansko funkcionira socializem. Uspešen ameriški poslovnež je nedavno svoje poglede na kapitalizem razkril tudi v avtobiografski knjigi.

Soustanovitelj velike trgovske verige Home Depot Ken Langone je malo po obletnici padca banke Lehman Brothers, ki simbolizira začetek velike recesije, pojasnil, da je ravno to razlog za negativne poglede milenijcev na kapitalizem. “Takrat so bili stari 8, 9, 10, 11 ali 12 let in kapitalizem se jim ni predstavil v najboljši luči,” je Langone pojasnil novinarki medija Yahoo! Finance Julii La Roche ob robu dogodka All Markets Summit, ki je potekal septembra. Langone je kljub temu pojasnil, da socialistične države ne funkcionirajo dobro, in ponudil fantastično rešitev za vse mlade, ki se danes navdušujejo nad socializmom: “Posedel vas bom na moje letalo, poslal v Venezuelo, da vidite kako dobro socializem tam funkcionira!”

Langone nedavno napisal tudi knjigo o svojih pogledih na kapitalizem
O svoji življenjski poti je Langone za CBS povedal: “Sem ‘samoustvarjen’, začelo se je z mojimi starši, ki so bili neizobraženi in skromni, vendar z veliko sposobnosti za brezpogojno ljubezen.” Pred izdajo knjige so ga k temu številni spodbujali že velikokrat, a tega ni storil, dokler ga ni osupnila velika podpora mladih Bernieju Sandersu pred predsedniškimi volitvami leta 2016. Knjigo z naslovom Ljubim kapitalizem je napisal, ker je opazil, “da so mladi odnehali, preden bi sploh poskusili. Več kot lahko naredimo zase, boljši smo. Ko država nekomu pošlje ček, ne da bi ta za denar karkoli storil, mu s tem odvzame vse dostojanstvo”. Največja motivacija milijarderja je, da mladim pokaže in ponudi priložnosti, s katerimi bi lahko v največji meri uporabili svoje sposobnosti.

I Love Capitalism! (Foto; Facebook)

J. Ž.