fbpx

Milijarder Soros financiral kampanjo Hillary Clinton, ker ni zmagala je finančno podprl ženski protest proti Trumpu

Foto: epa/YouTube

Madžarsko-ameriški milijarder George Soros, ki je najbolj znan po tem, da zavzeto podpira odprtost državnih meja, da lahko vsakdo gre kamorkoli si sam želi in tam ostane, je odkrit nasprotnik ameriškega predsednika Donalda Trumpa, zato ne čudi dejstvo, da je finančno podprl Trumpovo protikandidatko Hillary Clinton in protest žensk, ki je bil organiziran dan po inavguraciji, ko je Trump zaprisegel kot 45. predsednik ZDA. 

Kljub obsežnemu poročanju mainstream medijev o veličini protesta, ki je sledil prisegi, večina volivcev, ki so volili Trumpa, ne verjame, da je večja množica prisostvovala protestu žensk kot inavguraciji, poroča Tactical Investor.

Protestnice niso točno vedele, čemu protestirajo
Feministke, ki so se udeležile protesta, so nosile fotografije z  roza kapo in z mačjimi ušesi (“pussyhat”), ki je postala neuradni dodatek pri načrtovanih demonstracijah. Po slikah sodeč  so kape ponosno razkazovale na poti do protesta, torej na letalih, v dolgih vrstah za avtobuse in vlake itd. Na objavljenih fotografijah je bilo mogoče videti, da so bila nekatera letala v devetdesetih odstotkih polna potnic, ki so se odpravljale na protest. Ženske so navajale, da nosijo kapo zato, da izrazijo solidarnost in zahtevajo od Trumpa, da vzame nazaj besede, ki jih je izrekel v hollywoodskem posnetku in zaradi katerega so kritiki Trumpa označili kot žaljivega do žensk. Ko pa so se nekateri mimoidoči soočili s protestnicami, je bilo mogoče videti, da večina sploh ne ve, kaj tam počne, saj so zgolj na splošno odgovarjale, da so tam v podporo žensk.

Foto: YouTube

Soros financira nasprotnike Izraela in demokrate
Hekerji so januarja objavili dokumente, ki so razkrili, v katero smer pronica Sorosov denar. Okrog 10 milijonov ameriških dolarjev je Soros namenil skupinam, ki nasprotujejo politiki Izraela in posameznikom, ki Izrael obtožujejo povzročanja vojnih zločinov. Demokratom je namenil 13 milijonov ameriških dolarjev, od tega je za kampanjo Hillary Clinton namenil kar 7 milijonov ameriških dolarjev, a na njegovo žalost tudi to ni zadostovalo za njeno zmago, zato ne čudi, da je iz jeze financiral protest, da bi s pomočjo medijev čim bolj očrnil Trumpa.

Foto: epa

Po besedah Cliffa Maya, ustanovitelja in predsednika Fundacije za zaščito demokracije (Foundation for Defense of Democracies), ki se zavzema za zagotavljanje varnosti Američanov in borbo proti islamskemu ekstremizmu, Soros aktivno deluje v smeri preprečevanja njenega delovanja. Zaradi njihovih prizadevanj so pogosto tarča nestrpnežev, ki so blizu Sorosa, saj jih pogosto označujejo kot islamofobe in rasiste, kar pa mainstream mediji pogosto objavljajo kot zgodbo.

Soros s pomočjo svojega denarja in vpliva migrantsko krizo uporablja v svoj lasten prid, pri tem pa se ne ozira na nevarnosti islamskega radikalizma in genocida, ki ga skrajneži izvajajo nad Jazidi na Bližnjem vzhodu. Naravnost neopravičljivo je dejstvo, da mediji popolnoma ignorirajo dejstva, da človek, ki mu ni mar za varnost ljudi, financira demokrate in posamezne skupine, ki deluje izključno v njegovem interesu. Bomo mar dovolili, da si podredi celoten svet?

N. Ž.