Milijarderja Georga Sorosa po novem “peče vest” zaradi bogastva: Skupaj s skupino milijarderjev šokiral, da bi plačevali več davkov, med drugim z namenom reševanja podnebne krize!?

Foto: George Soros s sinom Alexandrom Sorosom

Kontroverzni milijarder George Soros ne razočara z norimi idejami, ko se odloči doseči cilj, ki si ga je zastavil. Nič čudnega, da je bila skupina milijarderjev s Sorosem na čelu v ZDA deležna kritik zaradi podpore davku na premoženje za super bogate. Konservativci so glede ideje dejali, da lahko preprosto milijarderjem napišejo račun z visokim zneskom, ki ga lahko ti poravnajo, ter dodali, da zatorej ni nikakršne potrebe po novi zakonodaji. 

Levičarski milijarder Soros, ki velja za velikega ljubitelja migracij, soustanovitelj Facebooka Chris Hughes in dedinja Abigail Disney so med 19 podpisniki odprtega pisma, naslovljenega na kandidate ameriških predsedniških volitev leta 2020.

Podpisniki s pismom pozivajo k povečanju davkov na bogate z namenom, da se financirajo nove naložbe v določene sektorje (vključno s čisto energijo in univerzalnim otroškim varstvom), črtajo študentska posojila, izboljša infrastruktura in da pride do davčnih olajšav za družine z nizkimi dohodki. Prebrati je mogoče: “ZDA imajo moralno, etično in ekonomsko odgovornost, da naše bogastvo bolj obdavči. Sprejetje takšnega davka je najmanj, kar lahko naredimo za državo, ki jo ljubimo. Uvedba davka na premoženje je v interesu naše države.”

Podpisniki pisma poleg Sorosa, Hughesa in Disneyjeve so tudi: Louise J. Bowditch, Robert S. Bowditch, Sean Eldridge, Stephen R. English, Agnes Gund, Catherine Gund, Nick Hanauer, Arnold Hiatt, Molly Munger, Regan Pritzker, Justin Rosenstein, Stephen M.Silberstein, Ian T. Simmons, Liesel Pritzker Simmons, Alexander Soros in anonimnež.

Foto: epa

Davek kot orodje za reševanje podnebne krize
Skupina milijarderjev trdi, da podpirajo davek iz šestih ključnih razlogov. Davek na premoženje je po njihovem mnenju močno orodje za reševanje podnebne krize, pomeni gospodarsko zmago za Ameriko, Američani bodo tako po njihovo bolj zdravi, ZDA bodo pravičnejše, za nameček pa naj bi davek okrepil tudi svobodo in demokracijo, kar pa označujejo kot domoljubno dejanje.

Po ocenah naj bi davek v 10 letih ustvaril prihodke v višini skoraj 3 bilijonov ameriških dolarjev, poroča britanski Daily Mail. Milijarderji, ki jih iznenada “peče vest” zaradi bogastva, ki ga imajo, navajajo, da bi davek naložili najbogatejšim 0,1 odstotka Američanom. Na nedavni predlog se je javno odzvala konservativna komentatorka Fox Newsa Laura Ingraham in na Twitterju zapisala: “Če ti milijarderji menijo, da plačujejo premalo davkov, zakaj preprosto ne pošljejo več denarja davčni upravi ZDA?”

Hana Murn

 • Darko

  Prihajajo KLIMA EKO DAVKI NA ZEMLJO. To je va poanta reklamiranja klumatskih sprememb.

  • Evropa_Ni_Isto_Kot_EU Evropa

   Samo ta denar v resnici NIKOLI ne bo šel varstvo, zaščito in izboljšanju okolja, ampak za projekt Agende 21….ustavarjenje Nove Svetovne vlade, pod vodstvom pax judea.

 • xtc

  Če želijo več plačati pač naj,dajo del denarja ,ki ga posedujejo državi,če jih peče vest.
  Drugače pa je treba davke drastično znižat,sploh ekološke,ki so navaden blef in ne koristijo ničemur ,razen vzdrževanju armade socialističnih “znanstvenikov”,ki prodajajo teorije katastrof in mešajo meglo za ogromne denarje..
  Seveda gre za drugo,saj bi taki kot je Soroš dobili nazaj še več denarja skozirazne brezvezne zelene projekte,kot so E avtomobili,E fakultete in razna druga EKo s***,ki so po navadi po temeljiti strokovni analizi še bolj obremenjujoča za okole kot prejšnja stvar.
  Skratka,če Soroš in njemu podobni ne želijo denarja,ga pač naj podari jo IRS ZDA in problem je rešen.

 • Van Der Waals

  GNILOBA ŽIDOVSKA… NAJ NASELI ILEGALCE V IZRAEL NE PA V EVROPO. ŽID SMRDLJIV MORAL BI GORETI V TABORIŠČU!!!

 • xtc

  Zanimivo je to zakaj se Soroš npr n posveti ekološko,humanitarnim projektom kot je npr. ozelenjevanje Sahare ipd.

 • Olga101

  Najbolje, da se mu vse pobere, tako kot so delali komunisti in v gulag z njim! Še pomnite tovarisi?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!