Mineva 40 let od masakra v Jonestownu: Še danes ni jasno, ali je šlo za množični umor ali samomor, v vsakem primeru pa je kriva komunistična ideologija

Pogled na Jonestown iz zraka (Foto: Facebook)

V nedeljo je minila 40. obletnica masakra v Jonestownu, kjer je v dogodku, za katerega se javnost še danes ne strinja ali je šlo za množični umor ali množični samomor, umrlo prek 900 Američanov, kar je bila največja hkratna izguba civilnih življenj v zgodovini ZDA, neslavni rekord je trajal vse do 11. septembra 2001. Jasno pa je nekaj: tudi tukaj je izgubo življenj povzročila toksična komunistična ideologija!

Še danes si javnost ni edina, ali je šlo pri t. i. masakru v Jonestownu za množični umor, ali množični samomor, izmed 908 mrtvih članov Templja pod vodstvom Jima Jonesa jih veliko v resnici ni želelo umreti. Petnajst članov kulta je namreč z manjšim letalom kljub obstreljevanju s strani Rdečih brigad odletelo skupaj z ameriškim kongresnikom Leom Ryanom, še enajst pa jih je prej odšlo pod pretvezo, da odhajajo na piknik. Po tem je uspelo preživeti le še odvetnikoma in posameznikom, zadolženim, da odnesejo denar na sovjetsko veleposlaništvo. Masaker se je pričel, ko so članom razdelili pijačo s strupom, za katero so rekli, da je Kool–Aid, v resnici pa je šlo za sok iz grozdja s pomirjevalom Valium in s cianidom, so pripovedovale redke preživele priče. Grover Cleveland Davis je pojasnjeval: “K ničemur me ni prisilil. Prav tako nikomur ni nič injeciral nihče se ni upiral pitju strupa. To so storili prostovoljno.”

Med masakrom nastal 43 –minutni zvočni posnetek dogajanja
Med množičnim samomorom je bil po poročanju portala Breitbart posnet grozljiv 43-minutni zvočni posnetek dogajanja, na katerem se med drugim sliši jok otrok, Jones pa je udeležene miril: “Nehajte s to histerijo! Socialisti in komunisti ne umiramo na tak način! Ne bomo tako umrli! Umreti moramo z dostojanstvom!” Številni člani kulta so temu pritrjevali, na posnetku se sliši še sledeč glas: “V užitek m je bilo z vami hoditi po revolucionarni poti. Ne bi si želela ničesar drugega kot dati življenje za socializem in komunizem in za to se najlepše zahvaljujem Očetu!” Le ena članica kulta se je odločila temu upreti, pri čemer pa je ni nihče podprl. Christine Miller je voditelja kulta Jonesa in ostale prepričevala, naj ne storijo samomora in naj namesto tega emigrirajo v Sovjetsko zvezo.

Trupla so ležala drug preko drugega (Foto: Facebook)

Jones s komunizmom popolnoma opral možgane sledilcem, ženska tudi v Georgetownu otrokom prerezala vratove!
Kako močno je Jones pripadnikom svojega kulta opral možgane pa priča še en dogodek iz gvajanskega glavnega mesta Georgetown, kjer je Thomas Beikman po pripravi piščanca za sledilko kulta Sharon Amos in njeno družino. Po tem, ko je Beikman odložil nož, ga je Amosova vzela in v bližnji kopalnici pokončala svoje lastne otroke s tem, ko jim je prerezala vratove. Kljub temu je ostalih, nekaj več deset pripadnikov kulta, ki so se nahajali v Georgetownu preživelo, ko so se otresli vpliva vodje kulta. Kljub različnim argumentom v prid tezi, da je šlo pri masakru za umor ali pa tistim, da je šlo za množični samomor je jasno: gre še za 908 žrtev izmed prek 100 milijonov žrtev komunizma, pri čemer pa številka še danes raste.

J. Ž.

 • Tone

  S tem člankom ste pa prekosili sami sebe.

  • xtc

   Hja,taki set pač levi ne te bit sram-DRHAL kot oni iz Arabije in Afrike.ki rinejo gor.

  • joza joza13

   A se sramuješ?

   • Tone

    Koga ali česa naj se sramujem?

    • joza joza13

     Pripadnosti partiji, valjda…
     …nisi glih neki IQ biser, da postavljaš tovrstna vprašanja.

     • Tone

      Daj si ti pregledati svoj IQ. Iz mojih komentarjev ni mogoče zaključiti, da pripadam katerikoli partiji.

  • FUCK COMMUNISM

   Pejt pa kej preber o Jimu Jonesu in idiotih, ki so mu sledili, pa bos mogoce ti prekosil sam sebe…

 • xtc

  Komunizmi in socializmi so religije(kulti) smrti,gre za psihote,ki so tako opranih glav ,da v bistvu verujejo samo v patirja ali velikega vodjo Zlato tele po vzoru Tita,Maoa,Stalina,Adolfa,Milana,Lenina,Pol Pota ,Ho Shi mihna ipd velikanov socializma,ki jim ovce slepo sledijo v prepad.

  • Kataklizma

   Kult Jezusa se je začel s smrtjo na križu, cilj kristjana je živeti v duhu Jezusovega nauka in tako “zaslužiti” večno življenje v smrti … toliko o kultih smrti.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Spoznaš se na krščanstvo kot opica nad poštevanko.

    • Kataklizma

     Vsak kristjan misli, da ve kaj je krščanstvo, zato pa je toliko ločnic, ker ste tako enotni, a ne :D še med sabo se ne znate zmenit, pol boš pa meni pamet solil, koliko vem o krščanstvu … povprašaj katolike, pravoslavce ali protestante, me zanima, kdo med njimi je zadel žebljico na glavico, mormoni mogoče?!
     V glavnem, ALTERNATIVAzakrščanstvo – komaj čakam, da ustanoviš svoj kult PRAVEGAkrščanstva, primat!

 • BlackOpsSystem

  naravna selekcija, če si glup si glup

 • FUCK COMMUNISM

  Najbolj smrdljiva greznica clovestva so komunajzarji. Normalen clovek jih zavoha ze na dalec, ker smrdijo po svicu, piru, cigaretah, lenobi in pokvarjenosti. Le mrtev komunajzar je casten komunajzar.

  • Tone

   Lepo si opisal tipičnega zahojenega slovenceljna iz zakotne gostilne. ki ne bere nič drugega kot Novo.

   • FUCK COMMUNISM

    Ime ti je Tone, pises slovensko in o Slovencih pises kot o “slovencljih”?!?!? In vi pizde levuharske boste govorili o narodni izdaji in kolaboraciji?!?!?!?!?!? Govno levuharsko!

    • Tone

     Da, razen nas Slovencev obstajate tudi Slovenclji. Saj zgoraj lahko vidiš, kako je mačka, ki sem ji stopil na rep, zacvilila.

     • FUCK COMMUNISM

      Ti si marsikaj, ampak Slovenec s tvojim bebavim razmisljanjem ti zagotovo nisi!

     • Tone

      Pamet nima nobene zveze z narodnostno pripadnostjo. Tudi varovanci po naših norišnicah so Slovenci.

     • FUCK COMMUNISM

      Pamet ima OGROMNO zveze z narodno pripadnostjo! Enormno! Tako veliko, da vasi levajzarski mozgancki tega ne sfolgajo!

     • Tone

      Torej so na tem prostoru Slovenci samo tisti, ki so nadpovprečno inteligentni, vsi ostali pa čefurji in izvržki. V Begunjah ima jo recimo zavod za izvržke.

      Če se ti bo rodil umsko prizadet otrok, ali mu boš rekel čefur, izvržek, levak ali kako?

     • AlternativaZaSlovenijo

      Kaj ti pomaga IQ če nimaš v sebi modrosti. Si samo kot super-inteligenten računalnik, v resnici pa zabit kot daska. Smart inside, idiot outside.

     • lolek

      mislim da mu bo kar ime Tone…

     • večni srb

      Zakaj pa ne, saj ne bo nikoli razumel.

     • lolek

      pa ka je s tabo človk? posluši se kako beden si, sovražiš medije? pomagi nam in ukini RTV prispevke in nam olajšaj život, če si že nek odrešenik levičarski… dej sam fuck off, nimaš rešitev že videno.

     • Tone

      Kakšno zvezo ima ta tvoj izliv s tem, kar sem napisal zgoraj?

   • Friderik Peršič

    Če te smem popraviti – bere samo naslove , ostalo je prezahtevno , pa četudi gre za ” članke ” na Noritv …

    • FUCK COMMUNISM

     Ej, glista, ce je clovek inteligenten, ne more bit levuhar. Glede na to, da si smrdljiv levajzar, to o tvoji inteligenci, oziroma pomanjkanju le-te, pove vse.

     • Tone

      Dejstvo je, da je med znanstveniki, filozofi in umetniki več levičarjev kot desničarjev. V šolah po vsem svetu se otroci učijo predvsem o življenju in delu levičarjev.

     • FUCK COMMUNISM

      Ce bi ti kaj vedel o cemurkoli, bi ti bilo jasno kdo nadzira prakticno vse po svetu, tudi izobrazevalne sisteme skoraj vseh drzav. Ampak si levuhar, pa pac gledas na stvari, kot pac gledas – skozi rit!

     • Tone

      Lepo, da misliš, da so edino levičarji sposobni upravljati s svetom.
      Ampak to je tvoje mišljenje, ne moje.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Nekoč so (bojda) Napoleona vprašali kdo bo čuval, lopove barabe, morilce. Odgovoril jim je, da še večje barabe, večji lopovi in še bolj okrutni morlici.
      Tako je pač s tem svetom. Nadzirajo ga še večji lopovi, morilci, barabe, da jim manjši od njih ne bi slučajno prevzeli obrti. Pa tu sploh ni važna koža barve ali politična orientiranost.

     • Tone

      Ja, kdo nadzira vse na svetu? Levičarski Rockefellerji vendar!

     • AlternativaZaSlovenijo

      Tudi če bi temu bilo tako, to še ne pomeni, da je tistih več bolj inteligentnih od tistih manj. Me pa zanima, če lahko poveš ene par takih levičarjev (znanstvenikov, filozofov in umetnikov) Med filozofi pa ja menda ne misliš Žižka,

     • Tone

      V bistvu bi lahko napisal katerega koli znanega, samo se mi ne ljubi dokazovati. In zakaj ne Žižka, svetovno cenjen je. Med najbolj znanimi, ki so to sami poudarjali: Sartre, Camus, Chaplin, Tavčar, Einstein, Show, Hemingway, Curie, Diderot, Levstik, Aškerc, Kant, Kobilica, Picasso, Voltaire …

     • AlternativaZaSlovenijo

      hahaha, Kant in Kobilica sta bila levičarja, da crkneš, pa Einstain tudi, ti si res za v levičarje.

     • Tone

      Kant je razturil staro, idealistično filozofijo, Kobilici bi pa danes rekli feministka, glede na to, kako je živela in kake ideje je zastopala.
      Levičarstvo in desničarstvo danes ne pomeni samo politično aktivnost, ampak predvsem idejno opredelitev.

     • Den456

      Tisti so levičarji zato, ker pišejo z levo roko. Po prepričanju je pa redkokateri znanstvenik zblojeni levuhar. Znanstveniki so vajeni delat, kar pa nikakor ni odlika levuharjev.

      P. s. : tisti z doktoratom na FDV in levuharski lažnivi zgodovinarji niso znanstveniki!

     • Tone

      Težko je biti desničar in konservativen pa še ustvarjalen. Ustvarjalci so za spremembe, ne za ohranjanje starega reda.
      Tisto o lenih levičarjih je pa tvoj predsodek in neumnost.

     • večni srb

      Dejstvo je tudi, da prava levica obstaja šele 200 let, toliko pa spet niso dosegli.

     • Tone

      Tudi prava znanost obstaja šele 200 let.
      Ljudje pa se od vedno delijo na tiste, ki so za ohranjanj starih vrednot in tiste, ki so bolj naklonjeni spremembam. Čisto slučajno so za časa francoske revolucije v skupščini predstavniki monarhije sedeli na desni strani, tisti, ki so se zavzemali za republiko in revolucijo pa na levi.

 • FUCK COMMUNISM

  Naravnost smesno je, da se se danes najbolj udriha po fasizmu in nacional-socializmu, glede na to, da je zrtev komunajzarije 3x vec, kot domnevnih zrtev fasizma in nacional-socializma skupaj.

  • Tone

   Ja, normalno da je žrtev komunizma 3x več, če pa delajo masovne samomore.

   • FUCK COMMUNISM

    Idiot!

  • Kataklizma

   že tu se vidi perverznost tvojega razmišljanja … komunistične žrtve proti DOMNEVNIM žrtvam fašizma in naci-socializma …

   • FUCK COMMUNISM

    Domnevnim zato, ker se jih ze 73 let napihuje!

    • Kataklizma

     Kje in katere? A ciljaš na Jasenovac in delo izpod peresa R. Ljeljaka, “Mit o Jasenovcu”?

     • FUCK COMMUNISM

      Boli mene za Jasenovac. Ne vem kako vam levajzarjem vedno uspe bit tako prekleto omejeni samo na Slovenijo ali Jugo.

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ko jim to zapaše.

     • večni srb

      Ker nam je najbližje, saj so tam ustaški okupatorji pobijali tudi tretjerazredne slovence.

     • FUCK COMMUNISM

      Se vedno so ustaski okupatorji pobili nekajkrat manj Slovencev kot komunajzarski mesarji!

     • Tone

      Ustaški okupatorji so okupirali samo nekaj slovenskih vasi, poleg tega pa so se specializirali za pobijanje Srbov.

     • Kataklizma

      ooooo, a res, tako praviš omejenko … ?
      ti se kao spoznaš na komunizem onkraj Velike Luže in na Kitajskem?! O tem pišeš? O tem pišejo na tem “portalu” … ne vem kako vam bednežem ignorantskim vedno uspe samega sebe negirati s tem, ko mislite da ste odkrili in zabili levajzarja …
      Ampak ja, pametno, da se ne oklepaš teh prostorov, ker boš kmalu spet bežal … tako da dobro premisli in preveri kam … da ne bo tam še več rdeče golazni.

     • FUCK COMMUNISM

      Bezal bom?!?! Grozis?!? Ce lahko ti grozis, potem lahko tudi jaz… Mogoce bom jaz bezal, ampak samo takrat, ko bos ti 2m pod zemljo!

     • Kataklizma

      Zmaga je vseeno naša … še vedno :) aaaaand stilll

  • večni srb

   Razen, če si ti zarukan in vidiš mrtve ljudi tam, kjer jih ni bilo.

 • Jernej Arko

  hahahaahah ja itak komunistična ideologija je to da je jim od boga poslan odrešenik pa dejte se solit no.

  • večni srb

   Končno si dojel šalo.

 • Ježek Teka Teka

  Kučanisti niso te sorte komunjare, da bi sebe odstranili, pa to… še pomnite tovariši …

 • rrrrr

  Naj ga bo sram, ameriškega tovariša Jonsa, z enim moriščem in 900 žrtvami. V majhni Sloveniji ima tovariš Broz čez 600 morišč in preko 100.000 brutalno umorjenih žrtev. Zato pa tovariša Jonsa v Ameriki sovražijo, mi Broza ljubimo in spoštujemo.

  • samotoje

   Ta je dobra!

  • večni srb

   Ne pozabi, da je Jones ubil tudi sebe, to šteje za 100.000 zarukancev.

 • Friderik Peršič

  Hahaha , a je še kaj na tem planetu , da niso komunisti odgovorni …vsaka naslednja generacija je bolj zabita , o genijih , ki jim je Noratv alfa in omega zgodovinskih resnic da ne govorim …

 • Valter BraniSlav

  Uboge ljudi je zastrupil Kucan.
  Milan je kriv za VSE !!!! tudi za homo fantazije Bernarda Brscica in Francija Danka.

 • Olga2345

  Lep primer so norci in vsa levičarska svojat (po Trčku), na čelu z udbomafijskim zločincem Milovanom iz Murgl! Si že rihtajo azil v Rusiji!

 • ĐĐ Style

  V tistih časih je Janez bil komunist!!! Teorija zarote

  • macon

   Ti si še zdaj.

   • milanček

    točno, še zdaj je bebo!

   • ĐĐ Style

    Sem

 • milanček

  škoda, velika škoda je ta, da med vsemi temi ljudmi-zblojenci, ni bilo uničevalca Slovenija ala kardelj, popit, šetinc, kućan in vsa ostala komunajzarska golazen! Jaz bi takoj financiral spomenik, da cucki lahko v miru dvignejo tačko in vse poščijejo!

 • Domus Lubus

  i?

  • AlternativaZaSlovenijo

   Če nisi prestar si bil tudi ti član ZSMS-ja podmladka bodočih komunistov, državljan komunistične Jugoslavije. Ja res je vse zgoraj našteto je propadlo.

   • Domus Lubus

    Hja, res smo bii vsi člani ZSMS, druge poti skoraj ni bilo. Redki so se kasneje včlanli v Komunistično partijo, kot Janez Janša. Ti so računali, da bodo priviligirani, no saj so tudi bili. Sram jih bodi.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Če bi danes živel Marx, ne verjamem, da bi podprl boljševistično revolucijo, pa tudi to ne,da bi se strinjal z današnjimi komunisti. Sicer je Marx dobro analiziral takratni kapitalizem, problem je bil samo njegovo zdravilo v obliki komunističnega manifesta. Zdravilo ni učinkovalo, ne samo da se je zrušil komunizem, zrušil se je tudi socializem. Isti problem je bil z nacisti, ki so Niezscheja inteprpetirali po svoje. Enim in drugim (komunistom in nacistom) pa je skupno to, da so vero v Boga zamenjali za novo vero. Dobesedno so jemali Niezdscejev “Bog je mrtev” ozroma če je še kje živ ga ubijmo. Namesto njega pa postavimo svojo vero, svoj kult. In sranje se je samo še podeseterilo (II.svetovna vojna, revolucije, v Rusiji, Kitajski, Kambodži, Koreji, Jugoslaviji, Kubi….) Miiljoni žrtev totalitarizmov

  • Dejstva so mal drugačna

   Marx oz marxizem mima veliko zveze z sovjetsko zgodbo kajti EDEN od glavni pogojev Marxa za prestop v komunizem je visokotehnološko razvita družba/država…sovjeti so bili čist kontra !
   RES pa moraš kaj prebrati da to veš ne pa sam mantre posvečenih poslušati in kimati pa svečke prižigat

   • AlternativaZaSlovenijo

    Saj to so bile Marxove pravljice. Vprašanje je samo kako priti do visoko tehnološke družbe. No, stopanja, ki se ji reče socializem ni uspela, je klavrno propadla. Komunizma in socilaizma pa so se lotili največji lumpenproletarci

 • Krtača 20

  Ne vem, janšisti ste mi mal sumljivi. Da ne bo tud vam jajo ja kakem pikniku šenkal kak kool-aid. Fanatiki ste glih en taki.

 • Darth Vader

  mnja…..marxu ni bilo jasno, kako je mogoče, da člani istega globalnega proletariatskega razreda delujejo nacionalistično in so se šli borit vsak za svojo državo v ww2 :) copy/paste: ”

  Zdi se, da sta ustanovitelja klasičnega marksizma, Karl Marx in Friedrich Engels, bila prepričana da je
  nacionalizem prehodni sentiment, ki je v tistih časih, bil na robu izumrtja. V komunističnem manifestu iz leta 1848 nam je bilo rečeno, da množice niso več sposobne preusmeritve k nacionalizmu – njihovi
  sentimenti so bili vsi univerzalni. Vsi so bili globalisti. Med sabo niso več živeli na račun razlik v jeziku, kulturi, zgodovini ali poreklu ali pa teritorialnem poreklu. Prepoznavali so samo razredno identiteto.
  Agenti zgodovine so bili proletarci in njihovi sentiment je bil univerzalen sentiment za delavni razred. V letu 1848 je Marx na nacionalizem gledal kot anahroizem (stvar, ki sicer še obstaja a je začilna za ponavadi preteklost), kot sentiment, ki sproži samo reakcijo. Nezadovoljen proletariat očitno ni bil
  tako intiuitiven, kot Marx in se je, z izbruhom svetovne vojne 1914 – 1918 vrgel v konflikt brez zadržkov – ko so valovi nacionalističnega sentimenta prevzeli mlijone mladih mož, da so se žrtvovali in umirali na
  bojiščih. Več: https://ambasador21.wordpress.com/2018/11/19/gregor-napacno-razlikovanje-nacionalizma-in-patriotizma/

 • Grog

  Naslednji clanek po izgubi na volitvah nujno mora biti o komunistih ;p

 • večni srb

  kako je umrlo pa ostalih 99.999.082 domnevnih žrtev komunizma, mogoče so se vsi napilii apostolsko socialističnega cianida.

  Jonestown je bil najprej krščanska sekta, ki je pridigala socializem kot sredstvo proti odvajanju od verskega fanatizma, Jones je temlje odpiral po celi Ameriki in se družil z znanimi politiki, komunizem je bil pa zanj bolj neka eksotika, ker je bil ves čas na tripih in psihoaktivnih zdravilih. Sicer so bili predvsem verska komuna, ki je prakticirala socializem. Ne kar brez veze, če je bila pa cela Gvajana socialistična, Jonestown pa na meji z Venezuelo, zato so jih uporabili kot živi ščit in portal za transport ilegalnega orožja. Živeli so socialistično, molili so pa krščansko, razen kadar jim ni pral možgane s sovjetsko, severno Korejsko in tudi z Jugoslovansko propagando, saj je komunistične ambasadorje večkrat vabil na obisk in organiziral predavanja.

  Jim Jones je bil župnik, ki se mu je mešalo od drog in pranja možganov, hotel se je zapisati v zgodovino kot socialistični diktator, ker se mu je zdelo kul, v resnici pa je bil navaden asocialni psihopat, sicer pojma ni imel o komunizmu: – https://www.youtube.com/watch?v=F7E3otRWOIM

  Mene rahlo spomni na Donkota, tudi on je socialni delavec, preden se je začel identificirati kot Bog, lol :)

 • največji ljuzer jjajo

  haha, komunizem, pri krščanski sekti, ki so svojega vodjo imenovali ‘častiti Jones’? slaboumnost na nivoju Nove, sicer pa kaj naj od bivših tovarišev kot nevednost in lažnivost pričakujemo. sramota je, da imamo komunista na čelu stranke, danes, skoraj 30 let kasneje. zato je res, da smo se osamosvojili, ne pa tudi osvobodili