fbpx

Mineva osem let, odkar so proruski fašisti sestrelili malezijsko potniško letalo

Proruski uporniki so se brezsramno fotografirali z ostanki sestreljenega malezijskega potniškega letala. (Foto: Twitter)

Včeraj smo obeležili osmo obletnico sestrelitve malezijskega letala Boeing 777 letalske družbe Malaysia Airlines. Nizozemska stran je krivdo nedvoumno dokazala Rusiji, ki je oboroževala separatiste. V javnosti so se pojavile fotografije proruskih upornikov, ki pozirajo s trupli in prtljago umorjenih potnikov. To je pravi obraz nečloveškega fašizma ruske vojske. 

Po poročanju spletnega portala ukrajinske vlade smo včeraj obeležili osmo obletnico strmoglavljenja malezijskega letala. V nesreči je tragično preminilo 298 potnikov in posadka. Ukrajinske oblasti se ob tem spominjajo vseh preminulih družin in najdražjih svojcev.

Ukrajina ostaja neomajna pri svojem iskanju resnice, pravice in odgovornosti za ta zločin. Agencija Reuters pa je že lani poročala o tem, da so nizozemski tožilci ugotovili odgovornost treh ruskih in enega ukrajinskega državljana in jih obtožilo umora potnikov in članov krova.

Proruski uporniki pozirajo na ostankih civilnega malezijskega letala. (Foto: Twitter)

Potniško letalo je bilo sestreljeno leta 2014 v vzhodni Ukrajini. Namenjeno je bilo iz Amsterdama v malezijsko glavno mesto Kuala Lumpur. Vsi obtoženi, ki so bili tudi poimensko identificirani, so bili povezani s proruskimi uporniškimi skupinami, raketomet pa je bil ruske izdelave.

Domen Mezeg