Minister Logar na srečanjih v Evropskem parlamentu o predsedovanju Slovenije Svetu EU

Minister dr. Anže Logar z vodjema politične skupine ECR Ryszard Legutkom in Raffaelom Fittom (foto: MZZ)

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je imel danes delovna srečanja v Evropskem parlamentu v Bruslju. Srečal se je z vodji treh poslanskih skupin in s predsednikom odbora za zunanje zadeve, ki ji je predstavil prednostna področja predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. V času predsedovanja bo minister dr. Logar na plenarnih zasedanjih predstavljal Svet v odnosih z Evropskim parlamentom.

V okviru delovnega obiska v Bruslju se je minister dr. Anže Logar danes srečal z vodjo politične skupine Zelenih Ska Keller, z vodjema Skupine Evropskih konservativcev in reformistov (ECR) Ryszardom Legutko ter Raffaelom Fittom in z vodjem politične skupine Renew Dacianom Ciolosem. Na srečanjih je zunanji minister predstavil prednostna področja predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije in se zavzel za dobro sodelovanje s političnimi skupinami v Evropskem parlamentu v drugi polovici leta.

Minister dr. Logar se je sestal tudi s predsednikom Odbora Evropskega parlamenta za zunanje zadeve (AFET) Davidom McAllisterjem. Pogovor je bil osredotočen na zunanjepolitične prioritete Slovenije ter na razmere v Izraelu in Gazi. Zunanji minister dr. Logar bo med drugim v začetku predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije pred odborom za zunanje zadeve predstavil prioritete Slovenije na zunanjepolitičnem področju. Minister Logar je zaključil obisk v Bruslju z delovnim srečanjem z generalnim direktorjem za splošne in institucionalne zadeve na generalnem sekretariatu Sveta EU Didierjem Seuwsom.

Vir: MZZ