fbpx

Mlada levičarka, žrtev skupinskega posilstva, migrantom: “Hvala, da obstajate, lepo je, da ste tukaj.”

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Migranti so konec januarja posilili 24-letno članico podmladka nemških levičarjev, ta pa je tri dni kasneje na svojem Facebook profilu objavila dolgo sporočilo, v katerem se migrantom opravičuje za nestrpnost Nemcev in za vse krivi seksistične nemške moške. 

Konec januarja naj bi – glede na policijska poročila – migranti spolno zlorabili in posilili 24-letno članico podmladka nemške levice, poroča nemški portal MM News. Posilila naj bi jo dva oz. trije moški, ki so govorili arabsko oziroma kurdsko.

Presenetljivo je, da je bila 24-letnica, ki je sicer aktivna v levem političnem podmladku, tista, ki se je migrantom opravičila. Na Facebooku je 30. januarja objavila dolgo pismo, v katerem migrante opozarja, da v Nemčiji zaradi “rasistične družbe” niso varni in da se jim opravičuje zaradi negostoljubnih Nemcev. Pismo, ki ga je naslovila z “Dragi moški begunec” je mlada liberalka sicer kasneje s Facebooka umaknila.

Pismo je čustveno nabito in prežeto z ideološko liberalno naivnostjo, ki se odraža v stavkih kot npr.: “Obljubim, da bom kričala in ne bom dovolila, da vas označijo za problem,” in “Ste čudoviti ljudje, ki si zaslužijo biti varni in svobodni.” V pismu med drugim omeni, da je doživela begunske centre v južnem Kurdistanu: “Pred slabim letom sem videla pekel, iz katerega ste zbežali. Videla sem stare matere, ki so skrbele za sirote brez staršev. Gledala sem v oči teh otrok; v nekaterih je še žarel žarek upanja,” je med drugim zapisala.

Pismo mlade liberalke s Facebooka (foto: printscreen/Fb).

Pismo mlade liberalke s Facebooka (foto: printscreen/Fb).

Migrantom se je opravičila, da so prišli v seksistično družbo
Krivdo za celotno situacijo je mlada liberalka pripisala seksističnim Nemcem in večkrat poudarila, da problem niso migranti. ”Želela bi si odprto, prijazno Evropo. Evropo, v kateri bi lahko oba uživala in v kateri bi lahko bila oba varna. Žal mi je. Za naju oba mi je tako zelo žal.”

“Vi niste varni, ker mi živimo v rasistični družbi. Jaz nisem varna, ker živim v seksistični družbi,” še zapiše v pismu.

Žrtev skupinskega posilstva se je tako migrantom večkrat opravičila, pismo pa zaključila z besedami: “Hvala, da obstajate, lepo je, da ste tukaj,” še poroča MM News.

V. V., M. G.