Mladenič svojo punco hudo poškodoval, ker se je pogovarjala brez njegovega dovoljenja: “V moji vasi se zaradi tega ženskam sekajo glave!”

Slika je simbolična (Foto: iStock)

23-letnik s puljskega območja je obtožen, da je maja lani svojemu dekletu prizadel hude telesne poškodbe, zdaj pa mu grozi osem mesecev zapora. Nasilnež, po poreklu iz Čapljine v Bosni in Hercegovini, naj bi sicer med drugim dekletu, ki se je pogovarjalo brez njegovega dovoljenja, grozeče dejal tudi, da se zaradi tega v njegovi rodni vasi ženskam sekajo glave.

23-letnik, po poreklu iz Čapljine v Bosni in Hercegovini, je obtožen, da je maja lani na svoji rojstnodnevni zabavi v bližini Pulja ob pol enajsti uri zvečer hudo poškodoval svoje dekle. Kot navaja Jutarnji list, je s svojimi nogami hudo poškodoval koleno dekleta, ki je bila s hrbtom obrnjena proti njemu in je zaradi tega dobila več poškodb, ki so skupno lahko označene kot težja telesna poškodba. Obtoženi zdaj trdi, da je dekle prišlo do njega in je padlo samo od sebe, ne da bi se je kdorkoli dotaknil. Nato naj bi ga ta pričela klofutati, izgovore nasilneža še navaja Jutarnji.

Bosanec je menil, da morajo ženske dvigniti roko in prositi za besedo, preden lahko spregovorijo
Poškodovano dekle je med preiskavo povedalo, da je obtoženi istega dne dobil odpoved v službi in je želel praznovati rojstni dan z njeno prijateljico, zato so skupaj odšli do bara na plaži. Tam je obtoženi na ves glas pričel razlagati o dogodkih v službi, dekle pa ga je opomnilo, da govori preveč glasno. Takrat ji je rekel, da bi morala dvigniti roko in prositi za besedo. Ona ga je opozorila, da na Hrvaškem to ni potrebno, in je želela zapustiti dogodek, on pa je vstal in se zapodil proti njej. Dekletova prijateljica ga je ob grozljivem dogajanju rotila, naj preneha, in ga skušala pomiriti.

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.