[Video] Po več primerih posilstev otrok po ulicah finskega mesta začeli patruljirati t. i. “Odinovi vojaki”

(vir: twitter)

Vigilantska skupina Soldiers of Odin je po seriji spolnih napadov na otroke, ki so jih zagrešili migranti v finskem mestu Oulu, začela izvajati patrulje na ulicah mesta.

Skupina, ki je nastala oktobra 2015 kot odziv na neobvladovanje migrantske krize na Finskem, je v sredini januarja po poročanju portala Voice of Europe razširila svoje delovanje iz Kemija v Oulu.

Mesto se je znašlo v središču pozornosti potem, ko so alternativni mediji objavili, da so migranti zagrešili več posilstev otrok, mlajših od 15 let. Policija je po poročanju finskega spletnega portala Friatider aretirala tri migrante, ki so osumljeni “posilstva in zelo hudega spolnega izkoriščanja otrok”.

S patruljami želijo narediti ulice varnejše
Pripadniki proti-imigrantske skupine želijo z uvedbo patrulj po mestu zagotoviti varnost na ulicah mesta. Po pisanju Alandsnyhetera Odinovi vojaki preverjajo tudi trgovinske centre, ki naj bi bili zbirališče posiljevalskih tujcev, ki prežijo na žrtve.

Odinovi vojaki so s patruljiranjem po mestu začeli kmalu zatem, ko je finska policija zaradi odziva javnosti na novice o posilstvih otrok preko medijev sporočila, naj ljudje ne jemljejo zakona v svoje roke.

Oblikovanje skupine je leta 2015 pozdravil tudi finski policijski načelnik Seppo Kolehmainen, nakar je sledil odziv politično korektne politike, ki se je od skupine in njene iniciative nemudoma distancirala. Notranji minister Petteri Orpo je takrat povedal, da “na so na Finskem uradniki tisti, ki nadzirajo in skrbijo za red v družbi”.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.