fbpx

Mladi očka umrl na vojaški misiji v sumljivih okoliščinah

Foto: Facebook in twitter profil umrlega vojaka

Mladi up med vojaki Scott Hetherington je umrl med misijo v skrivnostnem incidentu v Iraku le tri mesece po tem, ko je postal očka prvorojenki.

Britanski vojak Scott Hetherington je umrl v sumljivih okoliščinah v vojaški bazi Taji severno od Bagdada. Še bolj je ta smrt kruta zato, ker je le tri mesece pred njegovo smrtjo privekala na svet njegova prvorojenka.

Preiskavo v zvezi z njegovo smrtjo je sprožilo ministrstvo za obrambo, vendar pa so lahko le ovrgli možnost, da je do nje prišlo zaradi sovražne dejavnosti. Ker preiskava še poteka, podrobnejših informacij niso želeli dajati. Daily Mail poroča, da so zavrnili razkritje, kako je mladi vojak umrl, saj še ni povsem jasno, ali je v njegovo smrt vpleten še kdo drug. So pa njihovi viri razkrili, da je ministrstvo za obrambo že izključilo samomor in sumljive okoliščine opredelilo kot ‘tragične’.

Vest o Scottovi smrti je prišla le en dan po tem, ko je britanska vojska obeležila prvo leto od 1968 naprej, ko v bojnih operacijah in misijah niso izgubile nobenega vojaka.

M. S.