fbpx

Morawiecki je za izolacijo Putina: S teroristi se ne pogaja, ampak se jih obsodi!

Poljski premier Mateusz Morawiecki poziva k izolaciji in obsodbi Vladimirja Putina. (Foto: epa)

Poljski premier Mateusz Morawiecki je pozval k izolaciji ruskega diktatorja Vladimirja Putina. Kot je še dejal, je za diplomacijo potreben dialog, vendar pa se s teroristi ni mogoče pogajati.  

Poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki je še dejal, da morajo biti zločinci obsojeni. Tudi imperialistična ideologija “ruskega mira” (ruskega sveta) mora biti premagana in odstranjena. Premier je izjavo podal tekom konference “Strateška barka”, ki jo je organiziral Poljski inštitut za mednarodne zadeve, poroča Wpolityce.

Premier se je v nagovoru nanašal na rusko agresijo na Ukrajino. Morawiecki je prepričan, da vojna ni nikdar neizogibna. Vedno je posledica bodisi zavestne odločitve bodisi odsotnosti takšne odločitve. To, kar se dogaja v Mariupolju ali se je dogajalo v Buči, nas mora predramiti iz geopolitičnega dremeža in nas prisiliti v zavrnitev starih iluzij.

Masaker v Buči. (Foto: Twitter)

Kot še meni, lahko bitka za Ukrajino odloča o prihodnosti naslednjih sto let. Nasprotuje prepričanju nekaterih, da bi Vladimirju Putinu morali pustiti čast. Prepričan je tudi, da danes srce Evrope ne bije samo na Poljskem, ampak tudi v Ukrajini, v baltskih državah in celotni srednjevzhodni Evropi.

Domen Mezeg