fbpx

Mošeja v Detroitu je pošastni zdravnici plačevala za genitalno pohabljanje mladih in nemočnih deklic

Foto: YouTube

V Detroitu, v ameriški zvezni državi Michigan, poteka sojenje pošastni zdravnici, ki ji je lokalna mošeja plačevala za izvajanje posegov pohabljanja ženskih spolnih organov, med žrtvami pa je bila najbolj ranljiva skupina družbe, in sicer mlada dekleta, ki so bila v tovrsten poseg prisiljena in si o grozotah niso upala spregovoriti.

44-letna zdravnica Jumana Nagarwala je obtožena pohabljanja genitalij dveh deklet iz Minnesote, do česar je prišlo zaradi verskih razlogov. Pri tem je potrebno pripomniti, da ta dva primera nikakor nista osamljena, saj Nagarwalovi tožilci očitajo, da je v zadnjih 12 letih izvedla kar 100 tovrstnih posegov.

Nagarwalova je po navedbah Detroit Free Pressa članica majhne indijsko-muslimanske sekte, ki za izvajanje verske dejavnosti uporablja mošejo v Farmington Hillsu. Vsekakor je potrebno omeniti, da je mož obtožene po navedbah odvetnice Cynthie Nunez, ki zastopa interese otrok, blagajnik lokalne mošeje, ki je njegovi ženi plačevala za izvajanje pošastnih posegov, zato je mogoče, da bo obtožb deležen tudi on.

Foto: YouTube

Obtožena zanika obtožbe
Odvetnica zdravnice Shannon Smith je odločno zanikala obtožbe, da naj bi mošeja njeni stranki plačevala za izvajanje procedur genitalnega pohabljanja. “To absolutno ne drži,” je dejala in v obrambo dodala, da je vlada temu primeru pripisala prevelik pomen z namenom, da bi obtoženo in mošejo očrnila bolj, kot to odraža realno stanje. Nagarwalova naj bi od mošeje dobila denar v obliki povračila za hrano, kot sta pica in kruh, ki naj bi jo ta večkrat kupila za potrebe mošeje.

Foto: YouTube

Obstaja možnost, da bodo starši žrtev izgubili starševsko pravico
Do sedaj so oblasti identificirale vsaj osem domnevnih žrtev genitalnega pohabljanja, vključno z dvema dekletoma iz Minnesote in štirimi dekleti iz Detroita, starimi med 7 in 11 let. Glede na to, da je krivda za to, da so bila dekleta prisiljena v tovrstni poseg, tudi na strani staršev, je mogoče, da bodo ti izgubili svojo starševsko pravico in bodo dekleta primorana iti v rejo.

N. Ž.