fbpx

Maročan v Franciji z nožem napadel mamo in njene tri hčere, ker so bile “premalo oblečene” – najmlajša v kritičnem stanju

Foto: EPA

Po terorističnem napadu v Nici se islamistično nasilje v Franciji sploh ne konča. V počitniški vasici Garda-Colombe na jugovzhodu Francije je maroški francoz Mohamed Boufarkouch z nožem zabodel žensko in njene tri hčere. Njegov razlog je bil, da so bile pomankljivo oblečene, čeprav so nosile kratke hlače in kratke majice.

Dekleta so bila stara 8, 12 in 14 let, tako da o namerni provokaciji sploh ne more biti govora. Žrtve so napadalca sicer poznale, saj so počitnikovali v sosednjih hišicah. Mohamed je svoje žrtve napadel ravno, ko so te jedle zajtrk.

Oblasti spet v mehki maniri
Tožilec je na tiskovni konferenci danes dejal, da zaenkrat ni motiva, čeprav so priče potrdile, da naj bi ga motile premalo oblečene ženske. Tudi podžupan bližnjega mesta Jean-Marc Duprat je dejal, da so bile za napadalca problematične kratke hlače in kratke majice. Kljub temu, da je kraj poletno letovišče. Nekateri francoski mediji pa so, v politično korektni maniri, poročali, da morda gre za razloge verske narave.

Napadalec je star znanec policije
Na prizorišču zločina so preiskovalci našli majhen zložljiv noč z rezilom dolgim med 8 in 10 centimetri. Boufarkouch je trenutno v priporu, po samem napadu pa je s prizorišča pobegnil. Maročan je sicer stari znanec francoske policije. Njegova kartoteka se vleče vsaj od leta 2001 naprej. Župan mesteca je izpostavil možnost, da ima napadalec, ki živi z družino v kraju Yvelines zahodno od Pariza, psihične probleme.

Ko je bil bolan so mu pomagale
Najmlajša, torej 8 letna punčka, je bila v napadu najhuje ranjena in je še vedno v bolnišnici v kritičnem stanju. Tudi mati je utrpela hujše poškodbe. Francoski medij TF1 je poročal, da je mati storilcu predhodno celo pomagala, ko se je dan pred napadom poškodoval. Zanj je šla v lekarno po obliže in dezinfekcijska sredstva.

Ohraniti moramo trezno glavo
Francoske oblasti pozivajo, da ljudje prepustijo skrb preiskovalcem, ki bodo opravili svoje delo. Francoska poslanka Karine Berger pa je dejala, da je zgrožena nad tem napadom v počitniškem naselju. Vidimo lahko, da se oblasti spet sklicujejo na neuravnovešenost, duševna stanja in druge izgovore, zakaj nekdo naredi kaj takega. Morda pa je problem v napadalčevi kulturi in veri. Če koga moti popolnoma normalno oblečena 8 letna deklica na poletnem dopustu ima najbrž ta oseba hude probleme. Pa vendar evropske oblasti radikalni islam vedno zakamuflirajo v 50 odtenkov politične korektnosti.

A .R.