Mu bo uspelo? Italijanski Trump Matteo Salvini obljublja, da bo po volitvah deportiral pol milijona migrantov!

Matteo Salvini (Foto: epa)

Politične kampanje v Italiji se približujejo koncu.  Krožijo govorice, da naj bi Matteo Salvini iz populistične stranke Severna Liga postal premier. Ni skrivnost, da je Salvini, ki se želi znebiti nezakonitih migrantskih kriminalcev, marsikateremu prepotentnemu politiku trn v peti.

Salvinijev program je jasen: ustaviti islamizacijo in Italijane postaviti na prvo mesto. Med svojo kampanjo je večkrat priznal, da si bolj kot vse želi, da bi 500.000 priseljencev, ki so v Italiji nezakonito, odšlo. Rad bi jih deportiral iz države, da bi ta končno spet pripadala Italijanom.

V včerajšnjem govoru v Padovi je, po poročanju Voice of Europe, dejal: ”Družba, k nam je prišlo nekaj dobrih ljudi. A tukaj je tudi izjemno naraščanje prestopnikov. Te želim poslati domov, od prvega do zadnjega. Preplavljeni smo s preprodajalci drog, posiljevalci, vlomilci … In Liga je rešitev.”

Profesor na angleški Univerzi Loughborough Nicola Chelotti je dejal, da je Salvini število nezakonitih priseljencev ocenil dokaj natančno in da je v Italiji res okoli 500.000 takih migrantov. Chelotti kot strokovnjak za mednarodno politiko dvomi, da bi Salviniju uspelo deportirati vse prosilce za azil, saj je ne nazadnje treba upoštevati sporazume v EU. Če pa se bo res osredotočil na deportacijo samo nezakonitih priseljencev, so njegove možnosti za uspeh mnogo večje.

A. L.
 • Caetano

  Italijani in Nemci se mi smilijo, kaj vse morajo prenašati zadnje čase. Tako njihove vlade, kot islamisti jih tlačijo!

 • Olga_10

  Bravo Italijani! Zdrava pamet na pohodu! Nezakonito je nezakonito, čeprav hočejo komunisti to spremeniti v zakonito! Nezakoniti migranti nimajo kaj iskati v Evropi!

  • dob

   Delo je poročalo, da je v Italiji zmagal Cerar. Šarec. Cerar in Šarec.

  • Novakec1

   Kokokoko kdo pa je zakonit migrant ali begunec. Po čigavem zakonu????

 • Morala

  Tako je, dobri lahko ostanejo, ostale vse nazaj!!

 • večni srb

  Matteo verjetno ni edina taka opcija, če gre za fascinacijo s čudnimi propagandnimi triki, potem bi raje podprl Johna Oliverja:

  https://youtu.be/LdhQzXHYLZ4

  (Volilna kampanija za italijanskega predsednika je na koncu njegovega programa, vredno ogleda :)

 • Novakec1

  Mu bo ratal, ker tis ki ne zna italjansko je priseljenc, migrant, begunec, na daleč viden, da ne govorim o farbi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!