fbpx

Musliman je, tik preden je postal policist, zagrozil svoji ženi, da jo bo ustrelil samo zato, ker ve, da ne bo obtožen

Foto: iStock

Musliman je, preden je postal policist, zagrozil svoji ženi, da jo bo pretepel in ustrelil. Tega prej ni počel, zdaj pa mu je oblast stopila v glavo. Bolečino bi ji zadal zgolj zato, ker je prepričan, da kot policist ne bo obtožen grozljivega dejanja.

Mohamed Noor, muslimanski policist, ki je ustrelil neoboroženo žensko Justine Damond, je hitro postal član policijske sile. S tem je policija v Minneapolisu lahko dokazala in promovirala svojo ”raznovrstnost”. To želi storiti ponovno, in sicer z Ahmedom Mohamedom Jamo. Po streljanju na Justine Damond ni bilo ponovnega namernega zaposlovanja policistov na podlagi njihove vere in etnične pripadnosti namesto na podlagi njihovih zaslug. A to se dogaja ponovno.

Moškega so 12. avgusta v Minneapolisu obtožili groženj in nasilja, kar naj bi vodilo tudi v terorizem. Nato so ga zaposlili kot policista. 29-letni Ahmed Mohamed Jama je 1. avgusta svoji ženi začel groziti, da ji bo zadal različne telesne poškodbe in fizično bolečino. Žena ga je prijavila oblastem in povedala, da ji je grozil, da jo bo ”ustrelil v glavo” samo zato, ker ve, da se bo izognil ”kazni”. Jama je že avgusta 2016 vložil prošnjo – želel je postati policijski kadet. Podobnega usposabljanja se je udeležil tudi Noor, policist, ki je julija ustrelil Justine Damond.

Policijska postaja zagotavlja preiskavo
Po poročanju Alpha News želi policijska postaja v Minneapolisu pojasniti in razčistiti nejasnosti glede časa usposabljanja. Noor je šele po več kot enem letu, potem ko je opravil usposabljanje za policijskega kadeta, začel delati za policijo, medtem ko je Jama delo začel v manjši lokalni skupnosti. ”V tem trenutku je uslužbenec, po katerem sprašujete, na administrativnem dopustu,” je dejal predsednik mednarodne policije v Minneapolisu Medaria Arradondo. “Zavedam se resnih obtožb in po potrebi bom sprejel ustrezne ukrepe. Urad za nadzor policijskega ravnanja pa zadevo že preiskuje.”

A. L.