fbpx

Devetnajstletni migrant za poroko z Evropejko umoril očeta svoje izbranke

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Vir iz švedske policije je izdal, da je 19-letni migrant priznal umor, ki ga je zagrešil potem, ko mu je njegovo 42-letno dekle obljubilo prihodnost na Švedskem, če bo umoril njene starše. Par se je spoznal v nastanitvenem domu za otroke migrante brez spremstva, kjer je 19-letnik živel, 42-letnica pa delala, po nekaj tednih pa sta postala par. 

Tretjega avgusta lani so našli umorjenega 68-letnika v njegovi poletni hiši zunaj Arboge. Za umor so sprva osumili ženo, ki je bila tudi resno poškodovana, nato pa so pod drobnogled vzeli njuno hčerko.

Zaposlena 42-letnica je 23-let mlajšemu fantu obljubila zakon in s tem večje možnosti za pridobitev dovoljenja za prebivanje. Za to pa bi moral umoriti njene starše. Po navedbah fantovega odvetnika Larsa Jährestena je ta izkazal obžalovanje in je v preiskavi tudi aktivno sodeloval.

Morilskega orožja še niso našli
Po umoru je 19-letnik vrgel nož v reko v mestu Eskilstuna, potapljačem pa kljub večkratnim naporom še ni uspelo najti morilskega orožja. Psihološki pregled 42-letnice in 19-letnika je pokazal, da oba trpita zaradi resnih duševnih motenj, migrant pa je med drugim povedal, da se čustveno ne počuti več navezanega na 42-letno žensko, saj večjo navezanost čuti na eno izmed žensk, ki živi v njegovi državi izvora.

Foto: iStock

Motiv najverjetneje ekonomske narave
Še vedno je nejasno, zakaj je ženska želela umoriti svoje starše, obstajajo pa domneve, da je bil motiv za umor ekonomske narave. Osumljena pa ni obtožena samo vpletenosti v umor svojega očeta in poskus umora svoje matere, temveč tudi umora svojega nekdanjega moža, ki so ga mrtvega našli avgusta 2015. V povezavi z umorom njenega moža so aretirali tudi njenega 25-letnega znanca, poroča Speisa.

Policijski vir je razkril, da je ženska osumljena tudi zarote drugih umorov, v preteklosti naj bi že poskušala nagovoriti nekoga, da bi umoril tudi njo. Na njenem seznamu ljudi, ki se jih je želela odkrižati, so bili tudi njeni nekdanji poslovni sodelavci.

N. Ž.