fbpx

Muslimani osvajajo Veliko Britanijo – cela mesta so že postala islamski geti

Foto: YouTube

V predmestju Savile Town v angleški grofiji Yorkshire skoraj ni več mogoče zaslediti belih prebivalcev. Na podlagi podatkov zadnjega popisa prebivalstva naj bi bilo zgolj 48 od 4033 ljudi, ki tam živijo, belih Britancev. Celo prodajalka, ki v kombiju prodaja sladoled, nosi burko, poroča britanski Daily Mail.

Muslimanske ženske, ki živijo tukaj, govorijo zelo malo ali skoraj nič angleško. Večina od njih nima prav nobenega kontakta z osebami iz druge religije ali kulture. Skoraj vse ženske so v Veliko Britanijo prišle z namenom, da se poročijo z moškimi britanskega državljanstva, ki imajo južnoazijske korenine.

Muslimanke imajo omejen način življenja
Ženske, ki se poročijo, imajo zelo omejen način življenja: vzgajajo otroke, kuhajo za družino ali obiskujejo dogodke, ki so v lokalni mošeji namenjeni zgolj za ženske. Mošeja je pod nadzorom Deobandija, močne islamske sekte, v kateri številni pridigarji opozarjajo, da naj se privrženci pod nobenim pogojem ne mešajo s kristjani, judi ali hindujci.

Predmestje Savile Town predstavlja enega najbolj homogenih delov Velike Britanije, ampak ne zato, ker naj bi tukaj živeli avtohtoni prebivalci Yorkshira, prej nasprotno.

Zadnji popis prebivalstva razkriva, da ima večina pakistanske in indijske korenine
Pravzaprav v Savile Townu skoraj ni mogoče najti kakšnega belca. Presenetljivo je, da je zadnji popis prebivalstva leta 2011 razkril, da je samo 48 od 4033 prebivalcev, ki tam živijo, belih Britancev. Skoraj vsi imajo tako v skladu s tem popisom pakistanske ali indijske korenine.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Novi prišleki so popolnoma uvedli muslimanski način življenja
Njihovi predniki so prišli v Savile Town kot poceni delovna sila, ki je bila zaposlena v bombažnih predilnicah, ki so iz mesta Dewsbury naredili znano tekstilno mesto.

Ti novoprispeli prišleki so si kupili lastne domove in odprli lokalne trgovine, ki prodajajo burke, molitvene preproge in dišave, ki ne vsebujejo nobenega alkohola v skladu z ostrimi pravili Korana. Zgradili so tudi mošejo, ki lahko sprejme 4000 vernikov. V bližini pa se nahaja tudi šeriatsko sodišče, ki ga ostro kritizirajo v lordski zbornici zaradi diskriminiranja žensk v postopkih ločitev in v zakonskih sporih.

Celo ženska, ki v času poletja prodaja sladoled iz kombija, nosi burko. Mobilni mesar pa ljudem na ulici ponuja samo meso halal – kozo, noja in jagnjetino.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Pogost je prizor mladih fantov, ki se v islamskih oblačilih odpravljajo peš na lekcije v šolo Madrasa, ki se nahaja v lokalni mošeji. Tam se na pamet učijo vsebino Korana. Številna 6 in 7 let stara dekleta, ki se igrajo v parku, so ovita v pokrivalo hidžab in oblečene v plašče, ki segajo do tal, da ne bi moški imeli pogleda na njihovo kožo.

Zaprli 8 lokalnih pubov, frizerski salon in vrsto trgovin
Zaprli so osem od devetih pubov v tem območju, ker skoraj nič več strank ne pije alkohola. Že dolgo časa nazaj pa je vrata zaprl tudi frizerski salon, ki je ženskam urejal trajne in tudi številne trgovine, ki so prodajale živila in oblačila zahodnjaškega porekla.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Ni treba posebej poudarjati, da se je veliko lokalnega prebivalstva pričelo izseljevati, saj ni imelo več nikjer prostora za druženje in kje nakupovati.

Takšna ločitev je vzgojila radikalne džihadiste

Predmestje Savile Town je postalo etnična enklava. Takšna ločitev od prevladujočega dela družbe pa je povzročila moteče posledice. Iz tega prostora izhajajo številni mladi džihadisti, ki so izginili z namenom, da se bojujejo ali razstrelijo v imenu Islamske države na Bližnjem vzhodu.

V bližini tega predmestja je bil vzgojen tudi Mohammed Sidique Khan, ki je bil voditelj teroristov, ki so leta 2005 z bombami napadli britansko glavno mesto London. Na terasi svoje hiše se je poslovil od svoje noseče žene, preden je svoje kolege vodil v napad, ki je zaradi eksplozij na podzemnih vlakih in avtobusih zahteval 52 nedolžnih življenj.

Takšen način obnašanja ne prispeva samo k ohranjanju tradicije sekte
Mufti Mohammed Pandor je za BBC v enem izmed svojih intervjujev povedal, da se ima za britanskega muslimana. Medtem ko je dajal intervju novinarju, ni dovolil, da bi spoznal tudi njegovo ženo, ki jima je pripravila čaj.

Pandor podobno kot ostali muslimani ne dovoli, da bi njegova žena snela burko, razen na letališčih pri kontroli potnih listov, kjer je to izrecno zahtevano. Prav tako njegova družina ne gleda britanskih televizijskih kanalov in ne posluša neislamske glasbe.

Kljub temu, da je Pandor verski svetovalec dveh univerz, Bradford in Huddersfield, je dejal, da bi morali muslimanski moški obiskovati visokošolske zavode zato, da bi študirali in molili, ne pa zato, da bi tam gledali pripadnice nežnejšega spola. Za močno islamsko sekto Deobandi pa je dejal, da promovirajo vrnitev nazaj k osnovam, ki so jim sledili številni privrženci preroka v 14. stoletju.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Nekateri bi lahko mislili, da takšen način razmišljanja prispeva k ohranjanju majhne nenavadne sekte, a realnost je drugačna. Sekta Deobandi vodi skoraj polovico vseh registriranih mošej na Otoku in vzgaja 80 odstotkov vseh domačih islamskih klerikov, ki imajo pomembno vlogo pri naraščanju števila muslimanskega prebivalstva.

Za bele ženske ni varno, da ponoči hodijo same po ulicah
Morda je nekoliko presenetljivo, da nekateri avtohtoni prebivalci Yorkshira ostajajo v Savile Townu, kjer so popolnoma oblegani.

Ena izmed ostalih belih prebivalk v predmestju, Lorraine Matthews, je brez dlake na jeziku komentirala razmere v skupnosti, v kateri sedaj živi: “Ponoči ne bi šla sama ven, saj je zelo nevarno, če niste pripadniki muslimanske skupnosti. Moški se zadržujejo v kotih, da bi se počutili nelagodno, saj ne spoštujejo belih žensk.”

Foto; YouTube

Foto; YouTube

Matthewsova je delila tudi svojo izkušnjo – ko je hodila v bližini mošeje, je bila s strani zakritih žensk deležna pogledov presenečenja. “Eden izmed visokih najstnikov v bližini, ki je nosil muslimansko kapo in belo haljo preko svojih kavbojk, mi je dejal, da naj se nemudoma odpravim stran, ker tukaj nimam kaj iskati, in me opozoril, da naj se ne vračam več nazaj. Naravnost depresivno je biti soočen s tako vrsto agresije,” je dejala.

Številni britanski muslimani želijo živeti samo v bližini pripadnikov iste kulture. Nekateri izmed redkih preostalih belih prebivalcev trdijo, da so redno tarča članov lokalne muslimanske skupnosti, ki želijo kupiti svoje hiše. Velikokrat popolni neznanci v verskih oblačilih s plastičnimi vrečkami, polnimi gotovine, trkajo po vratih, ker želijo kupiti njihove domove.

N. Ž.