Število belcev v Veliki Britaniji se drastično manjša

Foto: YouTube

Bela populacija v britanskih manjših in večjih mestih upada na rekordno raven, v nekaterih skrajnih primerih se je v zadnjem desetletju celo prepolovila. 

V Newhamu, v vzhodnem delu Londona, je samo še 16 odstotkov prebivalcev belcev, v primerjavi z desetimi leti nazaj, ko je bilo tam 33 odstotkov belcev, poroča Daily Mail. Akademik Ted Cantle, vladni svetovalec za skupnostno kohezijo, je povedal, da bo popis prebivalstva leta 2021 razkril še večjo polarizacijo.

Poročilo navaja, da je v številnih majhnih in velikih mestih kot so Birmingham, Leicester, Slough, Luton, Bradford in London mogoče opaziti zmanjšanje deleža bele britanske populacije, medtem, ko se število pripadnikov manjšin povečuje.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Mesto Blackburn zelo izstopa

Profesor Cantle navaja, da je mesto Blackburn eno najbolj segregiranih mest v Britaniji, kjer je območje Whalley Ranga poseljeno s 95 odstotki azijskega prebivalstva, lokalni mesar pa je celo priznal, da še nikoli ni stregel belcu.

Mohammed Tabrez Noorji, ki je lani odprl vrata mesnice je povedal za Guardian: “Včasih govorim z belci, ko hodijo mimo, ampak tukaj oni nimajo kaj kupiti.”

“Ni dobro, da vsi živimo ločeno, ampak kako bomo rešili ta problem?” Azijske družine rade živijo na istem območju kot druge, da si lahko med seboj pomagamo, ampak belci se zaradi tega pričnejo izseljevat, je povedal Noorji.

“Ne gre za to, da bi namenoma želeli živeti ločeno- to se preprosto zgodi. Mi želimo tukaj živeti, ker smo tukaj blizu mošej in vse naše družine so tako blizu drug drugega.”

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Upokojeni voznik taksija Ian Goodliffe, ki je bil zaposlen pri taksi podjetju “samo za bele”, je dejal: “Obstajajo nekatera področja, kamor belci sploh ne gredo več, isto velja za Azijce. Živijo ločena življenja, na obeh straneh pa je mogoče zaslediti elemente strahu.”

“Lahko bi rekli, da gre včasih za tolpno miselnost in se vsakdo želi držati vsak zase. Obstajajo velikanski predeli Blackburna, kjer belec ne bi nikoli kupil hiše, isto velja tudi za Azijce.”

Številni tradicionalni pubi zaprli svoja vrata po naselitvi muslimanov

V Blackburnu se pogosto dogaja, da so beli učenci v razredu v manjšini, številni tradicionalni pubi pa so zaprli svoja vrata po tem, ko so se v bližnje domove naselili muslimani.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Profesor Cantle je delil izkušnjo, da je srečal prebivalca Yorkshira, ki je povedal, da je bil sprva prvi Azijec, ki se je preselil v ulico, v roku treh let pa so se vse bele družine odselile.

V nekaterih mestih bela populacija zmanjšana za več kot polovico
Študija, ki sta jo izvedla integracijska strokovnjaka in profesorja Ted Cantle in Eric Kaufmann, kaže, da medtem, ko je je Anglija kot celota bolj etnično mešana, so bele in manjšinske skupine vedno bolj izolirane druga od druge.

Rezultati iz poročila kažejo na to, da je polarizacija večinoma prisotna v urbanih območjih. Hitrost sprememb naj bi bila presenetljiva, saj naj bi bila v obdobju med leti 1991-2011, v nekaterih mestih bela populacija zmanjšana za več kot polovico.

Cantle je dejal, da ta raziskava kaže na to, kaj se dejansko dogaja na lokalni ravni in da se v Angliji v urbanih področjih povečuje polarizacija med belim večinskim prebivalstvom in manjšinskim prebivalstvom.

N. Ž.

 • totex39

  To je sistematično spreminjanje kulturne podobe Evrope.

  • Novakec1

   Vsi so hoteli neke spremembe, zdaj ko se obetajo pa cvilite.

 • Fkrv

  Celo več… belci smo že kar nekaj časa v manjšini in bi bil že počasi čas, da začnemo izsiljevati rasizem, kot to počnejo črnci in podobni..

 • if

  Narodno zavedni vemo/vedo kaj je storiti! Zrušiti mora-mo/jo velizdajalce!
  V Sloveniji so veleizdajalci naroda nosilci levičarskih idej, ki jih prepoznavamo v mnogih oblikah, ta hip najbolj aktualna je migrantstvo, ki je “harmonizirana” z Belo knjigo vlade Boruta Pahorja! V njej med drugim piše »z veliko verjetnostjo je mogoče predvidevati, da bo Slovenija postajala večkulturna država«.

  • AlojzZ

   Narodno zavedni vemo/vedo kaj je storiti! Treba delat otroke! Ne filozofirati o veleizdajalcih, delat otroke!

   • Novakec1

    Z minimalno plačo jih ne moreš vzdrževat?

   • if

    Je pet dovolj za vaš kriterij? Jih imate vsaj toliko?

 • garfi

  to želijo tudi pri nas
  gradnja džamije je veleizdaja

  • Nata

   Se ni nič za čudit !!
   Ribičič ? Svojega očeta sin !

   • garfi

    dobro na strižejo predvsem sodržavljani

  • tičko

   Soross>>> Klintonca >>> Katarci >>> Đamija >>> Jankovič >>>>>>> gotovi smo,
   če se kaj ne spremeni.
   Zdaj je tudi bolj jasno zakaj je Klintonca že isti večer, ko je Jankovič dobil volitve že zvedela rezultate volitev v Sloveniji in hkrati Jankovičeve pomisleke, da se mu lahko zgodi, da ne bo mogel sestavit vlade, kar se je dejansko res zgodilo.. Klobčič se počasi razpleta, kakšna hobotnica je to.

   • garfi

    jaz svoje dolžnosti opravljam
    pred desetletjem sem tudi prispeval podpis proti džamiji
    folk je neumen pokvarjen in samomorilen

   • traktor

    Na volitve je treba. Ker večina Slovencev ne gre, ker so nam zlomili hrbtenice, ostali pa se polno mobilizirajo, imamo to kar imamo. Ob volitvah je kolega po pomoti dobil SMS enega takih in mi ga pokazal. Pisalo je; moramo svi na izbore jer ide se za nas. Svi za Ja…

 • totex39

  Če Evropa sedaj ne bo presekala vozla z naseljevanjem teh zapečenih gmot po Evropi se jih ne bomo nikoli otresli.

  • cosmosjasnovidec

   Saj se jih tudi ne bomo na lep način,ker več ni možnosti prihaja jih pa čedalje več.

 • tarantela

  Angleži so si to kar sami zakuhali: že v tistih časih, ko so osvajali kolonije, so privlekli domov domorodce iz kolonij. Največ imajo Indijcev. Zdaj jim pa ni treba jamrat. Samo ni prav, da jih tlačijo drugim, ko jim zaradi priseljevanja teče voda v grlo.

  • tičko

   Tudi Toni Bler jim je na široko odprl vrata. Zdaj pa naj jih imajo.

 • renee

  Vse gre po načrtih ..in kot po maslu!

 • soc

  Število Slovencev v Sloveniji se drastično manjša. Razlog sem navedel pred nekaj dnevi. A ni politično korektno o tem pisati.

  • garfi

   20 let levaških vlad je samomor

 • cosmosjasnovidec

  Britanija je že tako ali tako muslimanska in prenapolnjena z temi muslimanskimi izrodki tako,da so se pričeli britanci izseljevati v druge države in tako bo čez čas po vsej europi.Europejcem ne bo preostalo drugega kot,da se preselijo v Sirijo in druge arabske dežele.

 • xtc

  rEALNA DEJSTVA aNGLEŽI SE ODSELJUJEJO NA kARIBE;aVSTRALIJO;novozelandijo;Tenerife;Madeiro;celo Evropo;čile ZDA in še kam:Realnost;Brexit te megla idiotov ne rešitev:
  Težava je ;da ljudje ne dojemajo ;da multi kulti ne funkcioonira pelje pa vkamneno dobo_pa naj Soroš sanja to ali ono;tudi njemu takrat miljarde ne bodo koristile dosti:

  • garfi

   eu se lahko izkaže kot katastrofa
   Zver me vedno bolj jezi, izgleda nesposoben
   Tomčeva se ne loči od fajonke
   če ne bodo ustavili migracij bo hudo

 • Slovenija moja dežela

  Čudno da še ni počilo?
  Folk ki to dopušča je totalno usekan,al pa zmešan.Katastrofa brez primere in isto se dogaja z celotno Evropa,Bruseljski bedaki pa še kar kritizirajo Orbana

 • mojadezela

  Lastniki VB so pospešeno začeli izvajati genetski inženiring in tako smo priča, nastanku nove rase. Germanom se slabo piše: Anglosaksonci so praktično že nekaj časa ogrožena vrsta in jo lahko štejemo za mrtvo, Nemci so odpisani, Švedi so odpisani, Norvežani so malo bolj zavedni, prav tako Finci.

  Kar se tiče naše vrste, se Čehi in Slovaki dobro upirajo, naši bebci(politiki) pa nas tunkajo in se očitno trudijo, da bi izumrli. Upam, da pri nas ne bo isto. Zaenkrat hvala bogu noben ilegalec noče ostati pri nas, ampak to se lahko spremeni v trenutku.

 • Machete

  “belim večinskim prebivalstvom in manjšinskim prebivalstvom”
  When all the whites will move out, who will you blame for
  segregation between Africans, muslims from Middle East, Indians, Pakistanis,
  …?

 • Machete

  This is how Great Britain will pay for its 500 year crimes. They will no longer be Great. Or Britain.

 • Jožef

  Naslov pravi, da se število belcev v GB manjša. Kaj pa v Sloneniji. Število Slovencev se vsak dan manjša. Mediji naredite nekaj, da temu nebo tako.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!