fbpx

Muslimani spet napadajo in z mačetami prelivajo krščansko kri

Foto: iStock

Tolpa muslimanov je brez napovedi napadla evangeličansko cerkev, polno ljudi. Nato je moškega, prav tako kristjana, z mačetami napadla še v lastnem domu in ga skušala ubiti. Identitete svoje žrtve sploh niso poznali: Napadli so ga zgolj zato, ker ni musliman.

Identiteta moškega, ki so ga napadli v Hirni v Etiopiji, zaradi varnostnih razlogov ostaja skrita. Če muslimani ugotovijo, kdo je, ga bodo poskusili znova ubiti. Islamski zakon prepoveduje nemuslimanom, da bi se, če jih kdo želi ubiti, pred umorom spreobrnili v muslimane samo zato, da bi jih ti pustili pri življenju.

Vir je za World Watch Monitor, ki poroča o krutih zgodbah kristjanov z vsega sveta, povedal, da je tolpa muslimanov napadla najprej lokalno evangeličansko cerkev, polno ljudi. Delno je poškodovala njeno streho in stene, nato pa se odpravila še v hišo enega izmed kristjanov. Tam so moškega skoraj ubili. Napadli so ga z mačetami in mu zadali globoke rane, predvsem v zatilje.

Foto: Youtube

Ranjenca prevažali od bolnišnice do bolnišnice, njegovo stanje pa se je naposled le uredilo
Napad, ki se je zgodil 16. julija, je 27-letnika skoraj stal življenja. Bil je na robu smrti, operacija ga je za las rešila. Po obisku lokalne ambulante so ga napotili v bolnišnico v bližnjem Asebeteferiju, kjer so ga spet poslali drugam, v Adamo. Tudi tamkajšnji zdravnik bi hudo ranjenega pacienta moral poslati v večjo in boljšo bolnišnico, a se ga je v trenutku odločil operirati. V nasprotnem primeru bi nesrečni Etiopijec že na poti umrl. Čeprav je njegovo stanje še vedno zelo slabo, je dovolj stabilno za nadaljnja zdravljenja.

A. L.