fbpx

Muslimanski fantje ugrabili in umorili svojega 14-letnega prijatelja

Foto: iStock

V Indiji so muslimanski fantje ugrabili in umorili svojega 14-letnega hindujskega prijatelja. Ubili so ga, ko zanj niso dobili odkupnine, ki so jo zahtevali. Večkrat so ga zabodli z ostrim predmetom in ga pustili v mlaki krvi.

”Mojega 14-letnega sina so njegovi muslimanski prijatelji linčali,” žalostna mati prosi za pravico. Skrivnosten primer umora 14-letnega dečka se je zgodil v New Delhiju, poroča Mail Today. Njegova mati zatrjuje, da so ga njegovi muslimanski prijatelji prisilno zadrževali in kasneje linčali. Žrtev je identificirana kot Yogesh Kumar, ubit pa je bil prejšnji mesec v prestolnici blizu železniške postaje, kjer so ga našli v mlaki krvi.  Zdravniki so potrdili, da je umrl nasilne smrti, po obrazu, vratu in hrbtu pa so našli sledi več udarcev in poškodb.

Yogeshevo telo so 23. junija prevzeli na Medicinski šoli Lady Hardinge, kjer so opravili obdukcijo. Ta je pokazala, da so ga večkrat napadli z ostrim predmetom. Mama žrtve je prepričana, da so ga ubili njegovi muslimanski prijatelji, saj so ji ti tudi sporočili, da ga prisilno zadržujejo in od nje zahtevali denar, če ga želi še kdaj videti. Ob tem je policiji še povedala, da so jo poklicali po telefonu in da je v ozadju slišala sinov prestrašen glas.

Za Mail Today je mati povedala: ”Yogesh je 23. junija poklical svojega prijatelja Arifa, nato pa odšel od doma. Arif je skupaj z drugimi prijatelji in dekletom ugrabil mojega sina, kasneje pa od mene zahteval 10 tisoč indijskih rupij. Grozili so, če jim ne izročim denarja pravočasno, bodo ubili mojega sina.”

Foto: iStock

A. L.